Search

Με Σολτάνι και Χαμζά έσπασε την “κατάρα” με ΠΑΣ και έμεινε μόνη δεύτερη η Ξάνθη!

Αποδίδοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο η Ξάνθη επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννενα με 2-0 και παράλληλα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League απο τις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας, καθώς ότι και να γίνει στα παιχνίδια των Παναθηναϊκού και Πανιωνίου η ομάδα της Θράκης θα βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας είτε μόνη είτε με παρέα.

Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή είναι η πρώτη νίκη της Ξάνθης επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην Ξάνθη μετά το μακρινό 1991(3-0), σπάζοντας την “κατάρα” των τελευταίων 8 αναμετρήσεων(4 ισοπαλίες, 4 ήττες)  χάρις τα τέρματα του Καρίμ Σολτάνι στο 22′ και του πρώτου σκόρερ της Θρακιώτικης ομάδας Χαμζά Γιονές στο 88′.

Ο Αλγερινός άνοιξε το σκορ στο 22′ όταν μετά απο σέντρα απο τα αριστερά του Μπαξεβανίδη ο Καρίμ Σολτάνι με προβολή έκανε το 1-0. Ενώ στο 88′ και ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά επικίνδυνοι ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης Χαμζά Γιουνές έπιασε το σουτ εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το τελικό 2-0.

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 10’ την προσπάθεια του Γιουνές πρόλαβε και σταμάτησε ο τερματοφύλακας ενώ στο 13’ αμυντικός έδιωξε την μπάλα προ του Βασιλακάκη. Στο 15’ σέντρα του Λουσέρο, ο Γιουνές πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Μιχαήλ και να καταλήγει κόρνερ. Στο 17’ ο Μπουκουβάλας από καλή θέση έκανε το άστοχο πλασέ. Στο 20’ ο Γιάκος από το δεύτερος δοκάρι προσπάθησε να απειλήσει με την αδύναμη κεφαλιά με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει εύκολα. Στο 22’ έγινε το 1-0 για την Xanthi FC με τον Καρίμ Σολτάνι να σκοράρει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα από κοντά, μετά τη σέντρα του Τριάδη. Στο 25’ ο Φλίσκας έκοψε τον Μαμπούλου που είχε φύγει στην κόντρα επίθεση, λίγο πριν απειλήσει. Στο 30’ ο Βασιλακάκης έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Γιουνές βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 52’ την κεφαλιά του Βασιλακάκη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας και λίγο αργότερα σε γύρισμα του Βασιλακάκη ο Σολτάνι σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό. Στο 61’ ο Μπαξεβανίδης έκανε το σουτ από καλή θέση με την μπάλα να περνά άουτ και στο 63’ το διαγώνιο σουτ του Τριάδη κατέληξε κόρνερ. Στο 71’ το φάουλ του Γιάκου μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς. Στο 78’ μετά από σέντρα του Ζάιρο η κεφαλιά του Κόντε πέρασε άουτ και στο 85’ η προσπάθεια του Ναδάλες σταμάτησε στον Ζϊβκοβιτς. Στο 86’ το φάουλ του Γιουνές μετέτρεψε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. Στο 88’ ο Γιουνές με σουτ έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυνόμενου έγινε το 2-0. Στο 91’ η κεφαλιά του Ναδάλες πέρασε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τριαντάφυλλος Τίκας (ΕΠΣ Καρδίτσας) με βοηθούς τους κ.κ. Κωνσταντίνος Νικολαϊδης (ΕΠΣ Μακεδονίας) – Πέτρος Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Χατζητερζόγλου (76’ λ.τρ. Παπαγεωργίου), Καρασαλίδης, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Σολτάνι (82’ Λάζιτς), Τριάδης, Βασιλακάκης, Γιουνές (89’ Ράνος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Γιάκος (74’ Ναδάλες), Τζημόπουλος , Ζάιρο, Ακόστα, Κοζορώνης (63’ Βιντάλ), Κούτρης, Σκόνδρας, Μαμπούλου (75’ Κόντε).

 

Share it