Search

Ντέρμπι με τα όλα του και μεγάλο διπλό του Δημοκρίτειου στην Ξάνθη επί της Ασπίδας!

Παιχνίδι που κράτησε ζεστό το ενδιαφέρον όσων βρέθηκαν στο…κρύο “Φίλιππος Αμοιρίδης” ήταν  το “Ελ Θράκικο” του χάντμπολ μεταξύ της Ασπίδας Ξάνθης και του Δημοκρίτειου Κομοτηνής, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν με 25-27 και να πιάνουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Ξανθιώτες.

Το παιχνίδι είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς πέρα απο γειτονικό ντέρμπι είχαμε και την επιστροφή στην Ξάνθη τριών πρώην παικτών της Ασπίδας με τους Γκουντούλα, Βαρδάκα και Πατσιαβά να “πληγώνουν” την πρώην ομάδα τους με 15 τέρματα. Με τον Γκουντούλα μάλιστα να είναι ο πρώτος σκόρερ του αγώνα μαζί με τον συγκλονιστικό αρχηγό της Ασπίδας Νίκος Καζαντζίδη που πέτυχα απο 12 τέρματα έκαστος.

Το παιχνίδι ήταν όπως το περιμέναμε απο την αρχή του αγώνα με μάχες σώμα με σώμα πλούσιο θέαμα και εξαιρετικές άμυνες απο τις δύο ομάδες που ήταν κοντά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς μία υπερ των γηπεδούχων μία υπέρ των φιλοξενούμενων, με την ομάδα του Δημοκρίτειου να καταφέρνει να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ με 11-13.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα με πιο σωστές επιλογές  στις επιθέσεις τους και τους Γκουντούλα, Ντόι και Δούγια να τραβούν το κουπί στο σκοράρισμα και με εξαιρετική παρουσία του γκολκίπερ Απαζίδη με καίριες επεμβάσεις αλλά και τρομερό πάθος απο όλους τους παίκτες του Δημοκρίτειου στην άμυνα κατάφεραν να φτάσουν σε μια σπουδαία νίκη απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο για την μάχη της πρώτης θέσης στον 5ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Μάλιστα να σημειώσουμε πως ο κόουτς των φιλοξενούμενων για 33 λεπτά δεν μπορούσε να υπολογίζει στον Δημήτρη Πατσιαβά που αποβλήθηκε μετά απο 3 δίλεπτες και διαμαρτυρία στους διαιτητές του αγώνα στο 27′ λεπτό του αγώνα στο πρώτο μέρος.

Απο την άλλη οι παίκτες της Ασπίδας έμοιαζαν επηρεασμένοι απο το μεγάλο διάστημα αποχής απο τα ματς, λόγω και των εορτών αλλά και έχοντας αρκετούς παίκτες σε μέτρια μέρα προσπάθησε σε κάποια σημεία της αναμέτρησης να επιβάλει τον ρυθμό της ωστόσο δεν το κατάφερε και μοιραία υπέστη την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα μετά τις 4 συνεχόμενες νίκες.

Την κορυφαία εμφάνιση της χρονιάς πραγματοποίησε ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Καζαντζίδης που έμοιαζε σε κάποια σημεία του αγώνα να παλεύει μόνος του πετυχαίνοντας αρκετά τέρματα με επίδειξη του πλούσιου ταλέντου του αλλά βγάζοντας και πολύ ψυχή στο παιχνίδι προσπαθώντας να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του. Πολύ καλή παρουσία και απο τον αρχηγό του Δημοκρίτειου και πρώην παίκτη της Ασπίδας, Κώστα Γκουντούλα που όχι μόνο πέτυχε τα περισσότερα γκολ για την ομάδα του αλλά σημείωσε πολλά κρίσιμα τέρματα σε σημεία του αγώνα που οι Ξανθιώτες πλησίαζαν δίνοντας ψυχολογία στην πολύ παθιασμένη και ψυχωμένη ομάδα του Δημοκρίτειου.

Δεκάλεπτα:6-5, 8-6, 11-13(ημίχρονο), 14-18, 19-22, 25-27(τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητής: Σαπανίδης – Ηλιάδης

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Θ. Βαφειάδης): Ναθαναηλίδης, Καζαντζίδης 12, Καραπαπάζογλου, Ρούφος, Μπρατίδης  6, Σαλήογλου, Παπαστάμου 3, Καίκης, Σιλέλογλου 1, Ευθυμίου, Λιόντος, Ξενοπανάγος, Τζίνεβης  1, Παπαδόπουλος 2

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ(Ιορ. Γιαννάκου): Γκουντούλας  12, Κούλης 1, Δούγιας 5, Ντόι 4, Σακκός, Γκάντιας, Βαρδάκας  2, Πατσιαβάς 1, Ξανθόπουλος 2, Γιαννούλας, Βελκόπουλος, Απαζίδης, Λαγόπουλος

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλούσιο φωτορεπορτάζ της αναμέτρησης μέσα απο τον φακό του Sportsaddict.gr 

Share it