Search

“Σαρωτικός” Λεύκιππος στο δεύτερο έσπασε το αήττητο 3χρόνων του Αστέρα Καβάλας!

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Ψάλτου και Σταμπουλή η ομάδα του Λεύκιππου Ξάνθης πήρε σπουδαία νίκη με 75-55 επί του κατόχου του τίτλου, Αστέρα Καβάλας και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία ήττα του Αστέρα στο Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ χρονολογείται απο τις 15 Φεβρουαρίου του 2014, με την ομάδα της Καβάλας έκτοτε να μετρά δύο κατακτήσεις του τίτλου με 10 σερί νίκες. Βέβαια υπάρχει δικαιολογία για την ομάδα του Αστέρα καθώς την φετινή χρονιά αγωνίζεται στο Κύπελλο με τους Έφηβους της μια και αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να καταφέρνουν να τελειώνουν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση του “Φ. Αμοιρίδης” ήταν μονόλογος για τους Ξανθιωτές που “ζέσταναν” τον κόσμο που βρέθηκε στο κρύο κλειστό της Ξάνθης πετυχαίνοντας 43 πόντους σε δύο δεκάλεπτα περιορίζοντας τους φιλοξενούμενους στους 22.

Εμφανής πόσο σημαντική ήταν η απουσία τόσο καιρού του φαντάρου Ψάλτου που οδήγησε την ομάδα του μαζί με τον Σταμπουλή, και τα καίρια τρίποντα του Κουτσογιάννη και την πολύ καλή παρουσία του Τσίλογλου στην μεγάλη νίκη. Απο τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Ιωαννίδης, Μαραβέγιας και Μαρκόπουλος.

Δεκάλεπτα: 19-18, 32-33(ημίχρονο), 51-43, 75-55

Διαιτητές: Ρούκας – Μπάμπης

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ(Π. Παπαδόπουλος – Ν. Μουρβάκης): Σακελλαρίδης  2, Ανθής, Μαυροματίδης  5(1), Τσίλογλου  9(1), Καλφίδης  6(2), Ψάλτου  22(3), Κουτσογιάννης 9(3), Σταμπουλής  15, Οικονόμου  5, Λαγογιάννης  2, Ζάρας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Κ20: Μαραβέγιας 10(1), Κλειτσιώτης, Μπόζης 8, Μαρκόπουλος 10(1), Ακιόζογλου, Τεμεκονίδης  2, Ιωαννίδης  19(2), Θανάση, Αργυρίου  6, Γεωργιάδης

Share it