Search

Έπιασε το ιστορικό ρεκόρ αήττητων αγώνων της η Ξάνθη ξανά με…Λουτσέσκου στον πάγκο!

Το ιστορικό ρεκόρ των 11 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα έπιασε με τη νίκη της στο Καυτανζόγλειο η Ξάνθη, που έφτασε τα έντεκα παιχνίδια χωρίς ήττα ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της περιόδου 2014-2015 και πάλι με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της! Μάλιστα θα έχει την ευκαιρία την Κυριακή να πάρει “εκδίκηση” απο την ομάδα που του σταμάτησε το σερί στα 11 παιχνίδια.

Ο Ρουμάνος “μαέστρος” που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας στα μέσα του Σεπτέμβρη και μετά την 3η αγωνιστική, αντικαθιστώντας τον Σάκη Τσιώλη μετά την ισοπαλία στα Γιάννενα, μετά τον μικρό χρόνο που χρειάστηκε για να εγκλιματιστεί στον σύλλογο να την οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες. Βλέπετε εκείνη την χρονιά δεν ήταν μόνο το γεγονός της πρώτης παρουσίας του συλλόγου σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και το σπουδαίο ρεκόρ που κατέγραψε στον πάγκο του Ξανθιώτικου συλλόγου, διατηρώντας την για 11 συνεχόμενα ματς αήττητοι.

Βέβαια σε εκείνο το σερί υπάρχει η ιδιαιτερότητα του αγώνα με τη Νίκη Βόλου στις 21 Φεβρουαρίου που η Ξάνθη το κέρδισε στα χαρτιά μια και η ομάδα του Βόλου είχε αποχωρήσει, ωστόσο απο την στιγμή που μετριόταν κανονικά στο πρόγραμμα οφείλουμε να την συμπεριλαμβάνουμε. Με εκείνο το ματς η Ξάνθη έφτασε τα 9 αήττητα ματς επίδοση που ξεκίνησε απο τις 5 Ιανουαρίου και την λευκή ισοπαλία με τον Πανθρακικό στα Πηγάδια στο πρώτο ματς του 2015, απο εκεί και πέρα ακολούθησαν 6 ισοπαλίες και ενδιάμεσα μια νίκη με τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία, για να έρθει μετά το ματς με τη Νίκη Βόλου και εν συνεχεία οι νίκες επί Παναιτωλικού και ΟΦΗ. Η πρώτη ήττα της Ξάνθη το 2015 που έσπασε και το ρεκόρ της έμελλε να είναι απο τον Ολυμπιακό στο Καραΐσκάκη στις 15 Μαρτίου.

Τα αμέσως προηγούμενα ρεκόρ συνεχόμενων παιχνιδιών αήττητοι η Ξάνθη τα καταγράφει με δύο Έλληνες προπονητές, αρχικά το 2008-2009 οπού η Ξάνθη με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο ξεκινά ένα εντυπωσιακό σερί με εκτός έδρας νίκη στην Λάρισα στην 3η αγωνιστική, και το διατηρεί μέχρι και την 13η αγωνιστική οπού γνωρίζει την εντός έδρας ήττα με 1-2 απο τον Παναθηναϊκό. Επίδοση που ισοφάρισε με προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη το 2011-2012, με την ομάδα της Θράκης να πραγματοποιεί εντυπωσιακή παρουσία καθώς απο την 9η αγωνιστική και την εντός έδρας νίκη επί της Κέρκυρας και μέχρι την 18η και την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού φτάνει τις 10 συνεχόμενες αναμετρήσεις χωρίς ήττα, εν τέλει η Ξάνθη γνωρίζει την ήττα στο Ηράκλειο απο τον ΌΦΗ την 19η αγωνιστική και έτσι το ρεκόρ έμεινε στα 10 ματς.

Πλέον η ομάδα της Ξάνθης με τη νίκη επί του Ηρακλή φτάνει τα 11 συνεχόμενα ματς αήττητοι και θα έχει την ευκαιρία κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή να το ανεβάσει ακόμη περισσότερο σπάζοντας παράλληλα το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ της. Βέβαια μια και αναφερθήκαμε νωρίτερα για ιδιαιτερότητες, κάτι τέτοιο συμβαίνει και τη φετινή σαιζόν με το πρόγραμμα να είναι μπερδεμένο λόγω των τριών αγωνιστικών που είχαν αναβληθεί. Βλέπετε ενώ η φετινή επίδοση της Ξάνθης ξεκινά απο την 5η αγωνιστική και φτάνει μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου, εκκρεμεί και το ματς με τον ΠΑΣ ενδιάμεσα, το ρεκόρ της το πιάνει με νίκη στην…1η αγωνιστική ενώ έχει την ευκαιρία να το ξεπεράσει την 2η αγωνιστική!

Δείτε αναλυτικά τις δύο κορυφαίες επιδόσεις του Ξανθιώτικου συνόλου, αμφότερες με προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου:

2014-2015

17η αγωνιστική: Ξάνθη – Πανθρακικός  0-0

Ξάνθη – Βέροια  2-2

Κέρκυρα – Ξάνθη  0-0

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννενα 1-1

Λεβαδειακός – Ξάνθη  1-2

Ξάνθη – Πανιώνιος   1-1

Καλλονή – Ξάνθη   2-2

Ξάνθη – Πλατανιάς 0-0

Νίκη Βόλου – Ξάνθη  0-3 α.α.

Ξάνθη  – Παναιτωλικός   3-0

27η αγωνιστική: ΟΦΗ – Ξάνθη  0-1

2016-2017

5η αγωνιστική ΠΑΟΚ – Ξάνθη  0-0

Ξάνθη – Ατρόμητος  0-0

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 1-2

Πλατανιάς – Ξάνθη  0-1

Ξάνθη – Κέρκυρα   0-0

Λεβαδειακός – Ξάνθη   1-1

Παναιτωλικός – Ξάνθη  2-3

Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης   3-1

Ξάνθη – Λάρισα  1-0

15η αγωνιστική: Βέροια – Ξάνθη  0-1

1η αγωνιστική εξ’ αναβολής: Ηρακλής – Ξάνθη  0-1

 

Share it