Search

Ασταμάτητη η Ξάνθη που κέρδισε και τον Ηρακλή! Και τώρα ντέρμπι…κορυφής με τον Ολυμπιακό!!!

Όπως τελείωσε το 2016, με εκτός έδρας νίκη, άρχισε και το 2017 η Ξάνθη που πέρασε νικηφόρα και απο το Καυτανζόγλειο χάρις σε τέρμα του…μόνιμου σκόρερ της, Χαμζά Γιουνές απο το 58′. Με αυτό το αποτέλεσμα η Ξάνθη διατηρήθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας φτάνοντας τους 25 βαθμούς και πλέον την Κυριακή υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι…κορυφής της Super League.

Το παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ωστόσο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων το παρακολούθησαν μέχρι το φινάλε. Καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, που είχε την καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Βασιλακάκης κέρδισε πέναλτι απο μαρκάρισμα του Χουάντερσον, με τον Γιουνές όμως να μην καταφέρνει να νικήσει τον Βραζιλιάνο κίπερ.

Κάτι που ωστόσο έκανε ο Τυνήσιος φόρ της Ξάνθης στο 58′ φτάνοντας τα 9 τέρματα, και πλέον ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Ιντέγε του Ολυμπιακού. Μετά το 0-1 το ματς είχε τρελό ρυθμό με την μπάλα πάνω-κάτω χωρίς όμως την μεγάλη φάση, πλην μια κεφαλιά του Γιουνές που μπλόκαρε ο Χουάντερσον, αλλά και κάποια σουτ των γηπεδούχων εκτός περιοχής που σταμάτησε ο εξαιρετικός για ακόμα ένα ματς Ζίβκοβιτς. Μάλιστα στο 85′ ο Περόνε είδε σωστά την κόκκινη του Κύζα, έπρεπε να την δει και νωρίτερα, για σκληρό μαρκάρισμα στον Χατζητερζόγλου που μόλις είχε περάσει στο ματς. Η Ξάνθης κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα σε ένα ματς με πολλά νεύρα και ελάχιστο καθαρό παιχνίδι ποδοσφαίρου στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο ο Γιώργος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας) με βοηθούς τους κ.κ. Βασίλη Καραβασίλη (ΕΠΣ Καβάλας) – Γιώργο Λαζαρή (ΕΠΣ Καβάλας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Αθανάσιος Σέζος της ΕΠΣ Κιλκίς.

Ηρακλής(Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Στάμου, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κούρος, Ιντζόγλου, Ρούσσος, Περόνε, Λεοζίνιο, Πασάς (70’ Λουκίνας), Μοντέιρο.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Φλίσκας, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας (72’ Σολτάνι), Καμαρά (84’ Χατζητερζόγλου) , Λουσέρο, Τριάδης, Βασιλακάκης, Γιουνές (87’ Ράνος).

Share it