Search

Μπήκε πωλητήριο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

«Στην α΄ φάση ιδιωτικοποίησης δεν ήταν ο Δημόκριτος. Είμαστε στη φάση παραχώρησης της διαχείρισης ακόμη και μεμονωμένων αεροδρομίων και σε αυτήν φάση είναι μέσα και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης,» Με τα λόγια αυτά επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο προϊστάμενος εναέριας κυκλοφορίας κ. Στέλιος Ζαντανίδης, ότι τα δημοσιεύματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας αληθεύουν. Μιλώντας στον maximum fm 93,6 o ίδιος τόνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ξεκάθαρο ενδιαφέρον από κάποιο επενδυτικό σχήμα ή μεμονωμένα.Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη για το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όποιοι ενδιαφερθούν, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι δεν είναι απαραίτητο ότι θα δοθεί στην γερμανική fraport.

Ως φαίνεται, ο Δημόκριτος δε ξεφεύγει από το πρόγραμμα ξεπουλήματος που ονειρεύτηκε και ξεκίνησε η ΝΔ με την fraport τότε και εν τέλει υλοποιεί ο Σύριζα (μάλιστα ο Σύριζα το είχε καταγγείλει και ως ξεπούλημα… το ξεπούλημα σήμερα έγινε επένδυση).

Η κοινοπραξία FRAPORT AG-SLENTEL Ltd ανακηρύχτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2014 προτιμητέος επενδυτής και για τα περιφερειακά αεροδρόμια, στο πλαίσιο του διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ, με προσφορά που ανήλθε σε 1.234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, καθώς και κυμαινόμενη μεταβλητή αμοιβή που υπολογίζεται κατά έτος 28,6% των Κερδών προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων των αεροδρομίων. Η τιμή φυσικά είναι εξευτελιστική για μια τουριστική χώρα σαν την Ελλάδα, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα παλεύει για να επιβιώσει πληρώνοντας εξοντωτικούς τόκους για το παράνομο χρέος που της φόρτωσαν μέσω δανείων οι “σωτήρες” της.

Πηγή: alexpoli.gr

Share it