Search

Μετά απο έγκριση της FIFA έρχεται οικονομική βοήθεια στις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις και στον Μπίκα

Η ΠΔΕ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι απέφερε αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες μάλιστα ώρες, η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA στη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής  Συνέλευσης της ΕΠΟ, για εφάπαξ οικονομική ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ελλάδας, από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, δεδομένων και των εξαιρετικά περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Κατόπιν προσωπικών ενεργειών του επιτετραμμένου της FIFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, και με την υποστήριξη του επικεφαλής του τμήματος ομοσπονδιών της UEFA κ. Ζόραν Λάκοβιτς, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου αποδέχθηκε το χθεσινό επίσημο αίτημα της ΕΠΟ για έκτακτη ειδική χρηματοδότηση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας. Εγκρίθηκε έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ, ποσό που αναλογεί σε 220.000 ευρώ για τις ΕΠΣ (με ισόποση κατανομή) και 80.000 ευρώ, ως βοήθημα της UEFA στον κ. Γεώργιο Μπίκα για την καταστροφή της οικίας του.

Το ποσό θα έχει μεταφερθεί στον λογαριασμό της ΕΠΟ έως την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και η ΠΔΕ/ΕΠΟ θα το διανείμει αυθημερόν στους τελικούς παραλήπτες του.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ ευχαριστεί τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον κ. Ζόραν Λάκοβιτς και την UEFA για την εξαιρετικά σημαντική απόφαση υποστήριξης του ελληνικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

 

 

Share it