Search

Φέρνει γούρι στην Ξάνθη στο Κύπελλο ο ΟΦΗ! Η εις τριπλούν μονομαχία και ο πρώτος τελικός του ΑΟΞ!!!

Ψάχνοντας να βρει κανείς την προϊστορία της Ξάνθης με τον ΟΦΗ, δύο απο τις κορυφαίες επαρχιακές ομάδες ποδοσφαίρου στην χώρα, θα διαπιστώσει κανείς πως μιλάμε για μια αμφίρροπη μονομαχία μεταξύ δύο ομάδων που βασίζονται στην έδρα τους.

Αυτό όμως που διαπιστώνει κανείς είναι πως παρότι έχουν βρεθεί 51 φόρες στην ιστορία τους, μόλις 3 είναι για το Κύπελλο Ελλάδας και μάλιστα και οι τρεις την ίδια χρονιά!

Ναι καλά διαβάσατε παρότι μιλάμε για δύο ομάδες με πολλά χρόνια μεγάλης παρουσίας και αμφότερες με καλές πορείες στο Κύπελλο μέχρι το 2014 δεν είχαν βρεθεί ποτέ στον θεσμό. Η πρώτη μονομαχία των δύο ήρθε στις 30 Οκτωβρίου όταν οι δύο ομάδες βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο(3ο) με το ματς να γίνεται στο Ηράκλειο οπού ο ΟΦΗ κέρδισε με 1-0 χάρις το τέρμα του Τζόρτζ και ουσιαστικά πήρε την πρόκριση ως πρώτους του ομίλου αφήνοντας δεύτερη την Ξάνθη.

Εν συνεχεία η Ξάνθη πετάει έξω απο την φάση των “16” τον Παναθηναϊκό με νίκη στην Λεωφόρο χάρις το τέρμα του Βασιλακάκη ενώ ο ΟΦΗ αποκλείει τον Πανθρακικό με δύο νίκες με συνολικό σκορ 5-0. Η κλήρωση τους φέρνει ξανά μαζί στα προημιτελικά του Κυπέλλου οπού η Ξάνθη παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ απο τέρμα του Κουτσιανικούλη ισοφάρισε με τον Σολτάνι και άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς. Εκεί η Ξάνθη ήταν απολαυστική και κέρδισε με 3-0 χάρις τα δύο τέρματα του Καρίμ Σολτάνι και ένα με πέναλτι του Σίλβα Κλέιτον. Η ιστορία στην συνέχεια γνωστή η Ξάνθη αποκλείει τον Ηρακλή και προκρίνεται στον πρώτο τελικό της ιστορίας, οπού χάνει απο τον Ολυμπιακό.

https://www.youtube.com/watch?v=CBYg7sRX3Kw

Λέτε η ιστορία να επαναληφθεί, στο χέρι της Ξάνθης είναι να περάσει το εμπόδιο του ΟΦΗ και στην συνέχεια όντας στα προημιτελικά να διεκδικήσει τις πιθανότητες της για ανάλογη πορεία όπως το 2014 οπού έφτασε μέχρι το φινάλε, άλλωστε και τότε και τώρα στην άκρη του πάγκου της Ξάνθης κάθεται ο ίδιος άνθρωπος, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι προπονητής υψηλών προδιαγραφών και μεγάλων επιτυχιών.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ “16” ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Share it