Search

Συνελήφθησαν οι 2 νεαροί που ήταν υπεύθυνοι για πλήθος κλοπών σε Ξάνθη & Θεσ/νίκη

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 3 ληστείες, 13 κλοπές οχημάτων και 12 κλοπές από οχήματα, πολίτες, κτήρια και καταστήματα, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα 17-11-2016 έως 18-12-2016, στους νομούς Ξάνθης και Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στο νομό Ξάνθης δύο νεαροί ηλικίας 17 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν τα κάτωθι:
Σε χωριό της Ξάνθης, με την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος 66χρονου ημεδαπού, προσωρινά υπεύθυνου σε περίπτερο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Στην Ξάνθη, με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν από 34χρονη ημεδαπή το πορτοφόλι της, που περιείχε χρήματα.
Από τους νομούς Ξάνθης και Θεσσαλονίκης αφαίρεσαν συνολικά 13 οχήματα και συγκεκριμένα 8 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 3 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες.
Στο Νομό Ξάνθης, σε 11 περιπτώσεις αφαίρεσαν χρήματα, τσάντες, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα – έγγραφα από πολίτες, οχήματα, κτήρια και καταστήματα.

Για τον 18χρονο προέκυψε επίσης ότι, την 25-11-2016 το πρωί, μαζί με άγνωστους συνεργούς του προσέγγισαν 34χρονο ημεδαπό, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από την κατοχή του μία τσάντα, που περιείχε χρήματα.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι ο 17χρονος, την 10-12-2016 στην Ξάνθη, αφαίρεσε από την κατοχή 67χρονης ημεδαπής την τσάντα της, η οποία περιείχε χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίσθηκαν δέκα (10) από τα αφαιρεθέντα οχήματα.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Share it