Search

Διπλή Ξανθιώτικη παρουσία στα δοκιμαστικά της Εθνικής Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη!

Δοκιμαστικά από τους ομοσπονδιακούς προπονητές της Αλβανίας, για την αξιολόγηση νεαρών Αλβανών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες διεξήχθησαν στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Μακεδονικού στην Θεσσαλονίκη.  Τα δοκιμαστικά αφορούν στις ηλικιακές κατηγορίες των γεννημένων τα έτη από 1999 ως και 2003.

Το τεχνικό τιμ των Ομοσπονδιακών της Εθνικής Αλβανίας συγκρότησαν οι Alessandro Pezzani (K15), Dzemal Mustedanagic (K17), ο Erjon Bogdani (Κ19), ο Alban Bushi (K21), ο Fatos Kademi, καθώς και ο υπεύθυνος της Αλβανικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Βαγγέλης Τσιάβος.

Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί της Αλβανίας, από τις 13 έως και τις 15 Δεκεμβρίου, αξιολόγησαν νεαρούς ποδοσφαιριστές με Αλβανική ή και με διπλή ιθαγένεια, που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες προκειμένου να τους εντάξουν στις U15, U17 και U19 και U21 της Εθνικής Αλβανίας.  Συγκεκριμένα οι γεννηθέντες τα έτη 1999-2000 δοκιμάστηκαν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ενώ την Τετάρτη 14/12 οι γεννηθέντες τα έτη 2001 έως 2003.

Στα δοκιμαστικά μετείχαν πάνω απο 300 νεαροί ποδοσφαιριστές, ανάμεσα τους και δύο Ξανθιωτάκια. Ο λόγος για τους Αρσένη Γκίκα και Ρεντιάν Ντουρμπάκου(Redian Durbaku). Ο “νέας” της παρέας ο 15χρονος Ντουρμπάκου(αριστερά στην φωτο) που απέκτησε στις αρχές του μήνα την Ελληνική υπηκοότητα αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός στην Ακαδημία του Ολυμπιακού Λεύκης, ενώ στα δοκιμαστικά αγωνίστηκε ως δεκάρι και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την παρουσία του.

Θετική παρουσία είχε και ο “παλιός”, μια και δίνει το παρών για δεύτερη χρονιά, με τον 16χρονο Αρσένη Γκίκα(δεξιά στην φωτο) που αγωνίζεται στις Ελπίδες Ξάνθης να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις. Τα ονόματα των δύο νεαρών Αλβανών σημειώθηκαν στην λίστα των Ομοσπονδιακών καθώς είχαν εξαιρετική παρουσία σε όλη την διάρκεια των δοκιμαστικών, και των φιλικών που έγιναν.

 

Share it