Search

Η Άνθεια πήρε την πρόκριση, ο Εθνικός άφησε υποσχέσεις (photos)

Νικώντας με 2-1 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» η Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του ομίλου της στο Κυπέλλο της ΕΠΣ Έβρου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Εθνικός ήταν εκείνος που έδειξε ότι μπορεί περισσότερα, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί νωρίς και το γεγονός αυτό σίγουρα την βοήθησε στην συνέχεια του ματς. Στο 3′ ο Δορουγιδένης κέρδισε την κόντρα στη μονομαχία με τον αντίπαλο του, πέρασε μέσα στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Δεδελούδη ο οποίος που νίκησε με πλασέ από κοντά τον Γιαννόπουλο για το 1-0. Με τη συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου ο Μαλτέζος προσπάθησε να κάνει το 2-0, αλλά ο πορτιέρο του Εθνικού απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οκτώ λεπτά αργότερα μία κεφαλιά του Τσαπάνη έφυγε άουτ μετά από κόρνερ, ενώ στο 22′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φανούν απειλητικοί. Ο Θάνος εξαπόλυσε ένα τρομερό σουτ από μακρινή απόσταση το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Άνθειας Μπαμπλή.

Στο 25′ ο Αγοράκης χτύπησε άσχημα μετά από σύγκρουση με αντίπαλο του και έμεινε για αρκετά λεπτά πεσμένος στο έδαφος, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου έμεινε χθες και σημέρα για προληπτικούς λόγους. Ο Σάκης Παπαράδης δεν έκανε αλλαγή και έτσι ο Εθνικός έπαιξε μέχρι την ολοκλήρωση του α’ μέρους με παίκτη λιγότερο, κάτι που πάντως δεν πλήρωσε αφού ο αντίπαλος του δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του απειλώντας μόνο με ένα σουτ του Πατσιώρα που έφυγε άουτ στο 45′.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Τζιαμπαζάκης ήταν αυτός που κάλυψε το κενό του Αγοράκη παίρνωντας την θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Στο 53′ η φιναλίστ της περσινής σεζόν στη διοργάνωση Άνθεια πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Δορουγιδένη από δημιουργός να γίνεται εκτελεστής και με ωραία κεφαλιά ψαράκι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Εθνικού. Στο 62′ ο Λίτσιος μετά από κόρνερ βρέθηκε ανενόχλητος στο σημείο του πέναλτι μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά το σουτ του κατέληξε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία. Στο 71′ ο ικανότατος στο σκοράρισμα και ταχύτατος Καρακασίδης πέρασε στο ματς για τον Εθνικό στη θέση του Βαρσαμίδη και ένα λεπτό αργότερα έκλεψε τη μπάλα, έκανε μία ωραία κούρσα από δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή και νικώντας Λίτσιο και τον γκολκίπερ Μπαμπλή από κοντά μείωσε για την ομάδα του σε 2-1. Συνέχεια στις φάσεις πάντως δεν υπήρξε με τη μοναδική αξειοσημείωτη από το σημείο αυτό και μετά να είναι ένα αδύναμο σουτ του Δεδελούδη που μπλόκαρε ο Γιαννόπουλος.

MVP του αγώνα με την ασίστ που έδωσε και το γκολ που πέτυχε ήταν ο Γιάννης Δορουγιδένης. Ο Εθνικός παρ’ όλο που δεν κατάφερε να προκριθεί άφησε καλές εντυπώσεις και με το ματς της Κυριακής ανάμεσα στις δύο ομάδες και στην έδρα της Άνθειας για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά να ακολουθεί, μόνο σίγουρο δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα τρίποντο για την 3η της βαθμολογίας της Α’ Κατηγορίας Ένωση.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σάκης Παπαράδης): Γιαννόπουλος, Σουλακάκης, Ράλλης, Σκάρλος, Δούπας, Τζελέπης, Αγοράκης (λ.τρ. 46′ Τζιαμπαζάκης), Βαρσαμίδης (71′ Καρακασίδης), Θάνος, Δαστερίδης, Σουσαμίδης.

Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου (Μιχάλης Φλώρος): Μπαμπλής, Παπαδημητρίου, Δορουγιδένης, Απότας, Λίτσιος, Καλέτσιος, Δεδελούδης (85′ Δουμπουλάκης), Τσαπάνης, Μαλτέζος (66′ Πετρίδης), Πατσιώρας, Καπανίκας (66′ Τσακανίκας).

Διαιτητής: Στρατούδης Β. – Βοηθοί: Καραΐσκος, Κελεσίδης.

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Share it