Search

Επιστροφή στις νίκες για το Άβατο που πέρασε δύσκολα απο την έδρα της Ασπίδας!

“Ζωντανή” βγήκε απο το δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι η ομάδα του Άρη Αβάτου που κατάφερε με ένα γρήγορο γκολ του Κοτόπουλου να πάρει το προβάδισμα και να το διατηρήσει μέχρι το φινάλε, απέναντι στην εξαιρετική Ασπίδα Ξάνθης που ειδικά στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ επικίνδυνη.

Η ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη προερχόταν  απο την μοναδική ήττα της σαιζόν και μάλιστα εντός έδρας απο την Θαλασσιά και ήθελε να επιστρέψει στις νίκες, και το έδειξε απο την αρχή καθώς μπήκε πιο δυνατά απο την αντίπαλο της και μόλις στο 15′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Πάρη Κοτόπουλου. Το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς ως κλασικό ντέρμπι είχε πολλές δυνατές μονομαχίες και ελάχιστες αξιόλογες φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση τους και στο 65′ ο Γαβρίλος Ευθυμιάδης να αναγκάζει σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Αμουτζάκη, ενώ στο 70′ ο κίπερ του Αβάτου σταμάτησε απο θέση τετ-α-τετ τον Κατσή. ενώ 7′ λεπτά αργότερα ούτε ο Μουξιός κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Αβάτου, με τους φιλοξενούμενους πάντως να είναι αρκετά επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση, και στο 80′ έχασαν πολύ καλή στιγμή για να “καθαρίσουν” το ματς αλλά ο Κισά Ομέρ σταμάτησε την προσπάθεια του Θωμαίδη. Με το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη που τους κρατά στην πρώτη θέση ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με την καλή εμφάνιση του δευτέρου μέρους. Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις αρχές του 2017 οπού θα αναμετρηθούν εκ νέου και μάλιστα εις διπλούν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

Μπορεί να μην έπαιξε το ποδόσφαιρο που μας έχει συνηθίσει όμως η ομάδα του Αβάτου κρατά το αποτέλεσμα και πλέον στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι με την ΑΕΞ στα Κιμμέρια με το οποίο ολοκληρώνεται το 2016, απο την άλλη πλευρά η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά που παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται καλύτεροι τελειώνει το 2016 με το εκτός έδρας παιχνίδι στον Πετεινό κόντρα στον Άρη. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Βαμβακίδη και Βαχαβιώλο.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Σαμαράς):Κισά Ομέρ, Σάββογλου(32′ λ.τρ. Ψαρόπουλος, 80′ Παπαθωμάς), Τζαρτάκης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Νικολούδης, Κοντομιχάλης, Κυριαζίδης, Δογανίδης(71′ Μουξιός),Ευθυμιάδης, Στεπανιάν, Κατσής

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Κ. Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Βασιλειάδης Γ., Σουκρήογλου(55′ Λαζαρίδης), Χίντ Ιμέρ(20′ λ.τρ. Θωμαίδης), Ταχτσίδης Μ., Κοτόπουλος, Ξανθόπουλος, Χαριτίδης(76′ Δασκαλάκης)

Share it