Search

Στους “16” του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής ο Ορφέας Ξάνθης που νίκησε στο “Ελ Θράκικο” τους Προσκυνητές(+photos)

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με καλό ρυθμό που έγινε στο γήπεδο του ΑΟΞ ο Ορφέας Ξάνθης ήταν ο μεγάλος νικητής στο γειτονικό ντέρμπι με την Δόξα Προσκυνητών και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κατάφερε να πάρει έστω και με δυσκολία την πρόκριση στις “16” καλύτερες του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα στο πρώτο 25’λεπτο έχοντας υψηλά ποσοστά κατοχής και πίεσης προς την μεριά του Ορφέα χωρίς όμως την πολύ μεγάλη φάση. Μετά το 27′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και να κρατήσουν μπάλα όμως στο 32′ η Δόξα έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μετά απο γύρισμα και λάθος εκτίμηση των παικτών του Ορφέα ο Λέφης βρέθηκε αφύλαχτος στην καρδιά της άμυνας τον Ξανθιωτών όμως δεν κατάφερε με κεφαλιά να βρει στόχο. Η ομάδα του Ορφέα που στο πρώτο 45λεπτο έμοιαζε “εγκλωβισμένοι” χωρίς λύσεις κατάφερε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή της να πάρει το προβάδισμα όταν ο Μπουνταγκίδης πήρε το ριμπάουντ απο την απόκρουση του Αγγελόπουλου στην κεφαλιά του Θεοδωρίδη και  με σουτ την έστειλε στα δίχτυα των Προσκυνητών για το 1-0.

Εν αντιθέσει με το πρώτο στο δεύτερο μέρος οι Ξανθιώτες μπήκαν πολύ πιο δυνατά απο την αντίπαλο τους και στο 54′ έκαναν δύο τα τέρματα τους όταν μετά απο σέντρα του Γιάννη Καραγκιόζη ο Λαζαρίδης με κεφαλιά έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του δίνοντας σαφές προβάδισμα στον Ορφέα για την πρόκριση.  Μετά το 2-0 ο ρυθμός έπεσε και με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με τις δύο ομάδες να έχουν τελικές προσπάθειες χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερα.

Ακόμα και αν δεν παίζει καλά ο Ορφέας έχει βρει τον τρόπο να μην χάνει, έτσι και την Τετάρτη παρότι ήταν κακός στο πρώτο μέρος κατάφερε όχι μόνο να μην χάνει αλλά να προηγείται και στο τέλος ενώ στο δεύτερο ανέβηκε και “καθάρισε” το ματς πλέον στον Ορφέα αφήνουν στην άκρη το Κύπελλο και στρέφουν την προσοχή τους στην πολύ δύσκολη έξοδο στην Χρυσούπολη με το Νέστο. Παρά την ήττα η ομάδα των Προσκυνητών άφησε υποσχέσεις για το μέλλον με την παρουσία της με την ομάδα του Γιάννη Κλειτσιώτη να δείχνει πως βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι.

Στην επόμενη φάση ο Ορφέας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Απόλλων Καλαμαριάς, αναμέτρηση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στόλης με βοηθούς τους Αναστασιάδη και Κρυωνά της ΕΠΣ Σερρών

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή(77′ Τορομανίδης), Καρά Αλή, Θεοδωρίδης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Λαζαρίδης(73′ Μουμίνογλου), Μπουταγκίδης, Ξαντινίδης (86′ Χαλήλ Ιμπράμ), Καραγκιόζης Γ. , Μελισσόπουλος

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ: Αγγελόπουλος, Δημητριάδης (76′ Μουζασβίλι), Μόσχος, Κίτσος, Λεφής (56′ Λειβαδιώτης), Δραγανίδης (74′ Βάσκος), Ανυφαντάκης, Ιωαννίδης, Εμρέ, Μανδηλάς, Σερίφης.

 

Share it