Search

Επιστροφή στην βάση για την Ξανθιώτικη αποστολή απο την Ολυμπιάδα Ρομποτικής! Με μία 4η θέση και σημαντικές διακρίσεις

Με βαλίτσες γεμάτες εμπειρίες και όμορφες στιγμές επέστρεψαν τα μέλη της Ελληνικής αποστολής που αποτελούταν απο 16 ομάδες, 3 εκ των οποίων απο την Ξάνθη, απο την Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξήχθη στην Ινδία.

Τα μέλη της Ξανθιώτικης αποστολής μετά απο ένα κουραστικό ταξίδι απο την Ινδία στην Αθήνα και απο εκεί στην Ξάνθη επέστρεψαν κοντά στις οικογένειες τους.

Την κορυφαία επίδοση είχαν αναμφίβολα οι περσινοί Αργυροί Ολυμπιονίκες Robo Specialists που έχοντας μόνο τον Αλέξανδρο Παντζιδη σε σχέση με την περσινή ομάδα κατέκτησαν την 4η θέση στον κόσμο, επιτυχία πραγματικά αξιομνημόνευτη. Τα έτερα δύο μέλη των 4ων στον κόσμο Robo Specialists ήταν ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος και ο Σονέρ Χασάνογλου. Προπονητής των μαθητών του 1ου ΓΕΛ ήταν ο Αθανάσιος Μπαλαφούτης.

Μάλιστα το 1ο ΓΕΛ είχε και δεύτερη ομάδα στην κατηγορία Ποδόσφαιρο με τον κόουτς, και καθηγητή φυσικά στο σχολείο,  Αθανάσιο Μπαλαφούτη να μένει ικανοποιημένος και απο την παρουσία των Robo Masters που έφτασαν μέχρι τους 16 καλύτερους στον κόσμο. Οι RoboMasters αποτελούνται από τους μαθητές Λευτέρη Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη και Παναγιώτη Βαρδάρη

Πολύ καλή παρουσία είχαν στην κατηγορία Regular οι νεαροί μαθητές δημοτικού filOnes που κατετάγησαν στην 45η θέση ανάμεσα σε 82 ομάδες, ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για μαθητές Δημοτικού. Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές Λεωνίδας Φελεκίδης, Αλέξανδρος Πανταζίδης και Ηλίας Μπαλαφούτης. Προπονητής της ομάδας είναι ο κ. Παναγιώτης Πανταζίδης.

Πέρα όμως απο τις τρεις ομάδες ο νεοσύστατος σύλλογος Ρομποτικής Ξάνθης είχε παρουσία και στους κριτές, καθώς μετείχε ο περσινός Αργυρός Ολυμπιονίκης Βασίλης Κόκκινος.

Share it