Search

Επέστρεψαν 51 μαθητές του 3ου ΓΕΛ! 40 ακόμα παιδιά νοσηλεύονται στην Αθήνα

Όντως «εκπαιδευτική» ήταν τελικά η εκδρομή των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής που ξεκίνησαν να επισκεφθούν τη Βουλή των Ελλήνων και κατέληξαν να επισκέπτονται τα εφημερεύοντα νοσοκομεία των Αθηνών.

Πέρα από την ψυχολογική και σωματική ταλαιπωρία που υπέστησαν οι μαθητές, πήραν μία «γερή» δόση της ελληνικής πραγματικότητας, αφού περιγράφοντας την εμπειρία τους  μένουν περισσότερο στις συνθήκες νοσηλείας, παρά στο συμβάν αυτό καθαυτό.

«Ήμασταν σε ένα νοσοκομείο που δεν είχε ούτε κουβέρτες, ούτε σεντόνια» λέει με βλέμμα απορίας η μικρή Γεωργία και τονίζει το πόσο μεγάλη εντύπωση της έκανε η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά νοσοκομεία. Όμως δεν παραλείπει να επισημάνει τη στοργή και τη φροντίδα που δέχθηκαν τόσο η ίδια όσο και οι συμμαθητές της από το νοσηλευτικό προσωπικό: «οι νοσοκόμες μας πρόσεχαν πάρα πολύ, αφού ήξεραν ότι δεν είχαμε τους γονείς μας μαζί μας» λέει η μικρή, που σίγουρα η εμπειρία θα της μείνει αξέχαστη.

Σήμερα έφτασαν στην Κομοτηνή 51 μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής και μένει να επιστρέψουν άλλοι 40 που ακόμη νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ να σημειώσουμε και το παράπονο που εξέφρασαν ορισμένοι γονείς για το γεγονός ότι το λεωφορείο άργησε να φτάσει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για να παραλάβει τους μαθητές, καθώς ενώ το αεροπλάνο προσγειώθηκε λίγο μετά τις 14.30 οι μαθητές έφτασαν στην Κομοτηνή περίπου στις 17.00

Πηγή: Xronos.gr

Share it