Search

Ανατροπή στην ανατροπή και μεγάλη νίκη για τον Λεύκιππο στο ντέρμπι της Ξάνθης με τον Αρίων(+photos)

Ένα πολύ καλό παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι αρκετοί φίλοι που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο “Φίλιππος Αμοιρίδης” της Ξάνθης στο ντέρμπι της Ξάνθης για το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ μεταξύ του Λεύκιππου και του Αρίωνα Ξάνθης.

Ο Λεύκιππος ήταν ο μεγάλος νικητής διατηρώντας παράλληλα το αήττητο στην έδρα του μένοντας επίσης στην δεύτερη θέση, απέναντι στον Αρίων που παρότι γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα πολύ βελτιωμένος. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 60-53 εκμεταλλευόμενοι το καλό τους ξεκίνημα αλλά και το δυνατό τους φινάλε με καίρια τρίποντα όταν βρέθηκαν να χάνουν φτάνοντας στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Η ομάδα του Λεύκιππου ξεκίνησε καλύτερα το ματς έχτισε μια μικρή διαφορά την οποία ανέβαζε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το πρώτο μισό του αγώνα μπροστά στο σκορ με 8 πόντους. Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Αρίωνα προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως οι γηπεδούχοι είχαν απάντηση στα “χτυπήματα” των φιλοξενούμενων καταφέρνοντας να διατηρούν την διαφορά πάνω απο 6 πόντους.

Στην τέταρτη περίοδο το ματς “άναψε” μια και η ομάδα του Αρίωνα με σωστές επιθέσεις και εξαιρετική άμυνα, τρέχοντας επι μέρους σκορ 4-12 κατάφεραν με τρίποντο του Καλιαμπάκα να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με 47-48,  6:40 πριν το τέλος. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν στα 2:19 πριν το φινάλε να πάρουν ξανά το προβάδισμα με δύο εύστοχες βολές του Κούτρα για το 52-50, και εν συνεχεία με 5 πόντους(1 τρίποντο) του Σταμπουλή δύο του Τσίλογλου και μια εύστοχη βολή του Χρήστου Κουτσογιάννη να φτάσουν στη νίκη με τους φιλοξενούμενους το μόνο που κατάφεραν ήταν ένα έμμεσο τρίποντο του Αμπεριάδη, που παρά τους 10 πόντους που πέτυχε στην τελευταία περίοδο δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε μια επική ανατροπή.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Κουμπάνης, Σταμπουλής, Κούτρας και Κουτσογιάννης ενώ για τον Αρίων εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αμπεριάδης ενώ σημαντικά τρίποντα σημείωσε ο Καλιαμπάκας. Την αναμέτρηση πέρα απο φίλους και παράγοντες των δύο ομάδων παρακολούθησαν προπονητές  και παίκτες της Ασπίδας Ξάνθης όπως και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος.

Διαιτητές: Ρούκας – Μπάμπης

Δεκάλεπτα: 16-12, 28-20(ημίχρονο), 43-36, 60-53(τελικό αποτέλεσμα)

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ(Π. Παπαδόπουλος – Ν. Μουρβάκης): Κουμπάνης  18, Πλωμαρίτης,  Άνθης 1, Τσίλογλου 6(1),  Μαυρομματίδης  3(1), Κάλφας, Ζάρας 3, Κουτσογιάννης 9, Σταμπούλης  11, Οικονόμου 3(1), Σακελλάρίδης  2, Κούτρας 9.

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Παπαδόπουλος – Βαγγ. Αρβανιτίδης): Νυμφόπουλος,  Κυρλίδης, Ανδρέου 2, Νταβουλτζόπουλος  5, Αμπεριάδης 18(2),  Καλιαμπάκας  11(3), Κέλλης 2, Στογιαννίδης, Μπουτσακτσή 4,  Αρβανιτίδης  6, Φώτης, Πλατανίτης 5.

Share it