Search

Ξάνθη παντός καιρού! Νέο μεγάλο διπλό για τον ΑΟΞ που πέρασε και απο το Αγρίνιο

Την 3η φετινή της νίκη κι αυτή εκτός έδρας, πήρε η Ξάνθη την Κυριακή το απόγευμα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε με 1-3 επί του Παναιτωλικού σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Παναγιώτης Τριάδης με κοντινό σουτ στο 19’ και ο Τζόρτζιε Λάζιτς στο 48’ με τα πρώτα τους γκολ στο πρωτάθλημα έκαναν το 0-2 ενώ οι γηπεδούχοι με τον Ουάρντα μείωσαν σε 1-2 στο 64’ με πέναλτι, πριν ο Χαμζά Γιουνές πετύχει 1-3 από τα 11 βήματα στο 72’. Στο 84’ ο Ρότσα διαμόρφωσε το τελικό 2-3. Η ξανθιώτικη ομάδα που κρατάει το αήττητο για 7 διαδοχικούς αγώνες, έφτασε τους 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα πριν τον εντός έδρας αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης (15:00) με την Καλλονή για την 2η αγωνιστική της Β’ φάσης του κυπέλλου.

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, το σουτ του Βασιλακάκη στο 5’ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη όπως και η προσπάθεια του Γιουνές στο 17’. Στο 19’ το σκορ άνοιξε μετά από όμορφη επιθετική προσπάθεια της ξανθιώτικης ομάδας ο Τριάδης συνεργάστηκε με τον Γιουνές που του έσπασε την μπάλα και ο πρώτος από κοντά έκανε το 0-1. Στο 22’ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε στην δεξιά του γωνία το φάουλ από καλή θέση του Φερέιρα. Στο 35’ ο Γιουνές προσπάθησε να κάνει και Τρίτη τρίπλα σε αμυντικό του Παναιτωλικού με αποτέλεσμα να σταματήσει η προσπάθειά του λίγο πριν το τελικό σουτ. Στο 43’ το φάουλ του Φερέιρα πέρασε από όλους και κατέληξε άουτ. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ένα μακρινό σουτ του Ντε Λούκας που προσπάθησε να κρεμάσει τον Κυριακίδη χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 48’ η ομάδα της Ξάνθης έκανε το 0-2 με τον Τζόρτζιε Λάζιτς. Πρώτα ο Γιουνές από πήρε την όμορφη πάσα από τον Ντε Λούκας και από πλάγια θέση και με τον Κυριακίδη εκτός θέσης έκανε το σουτ για να απομακρύνει αμυνόμενος πάνω στη γραμμή ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Γιουνές έκανε την σέντρα και ο Λάζιτς από την καρδιά της άμυνας με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο 50’ από πλάγια ο Μάρκος Πάουλο προσπάθησε να επωφεληθεί από το λάθος του Μπαξεβανίδη με το σουτ του να μετατρέπεται σε κόρνερ από τον Ζίβκοβιτς. Στο 51’ η κεφαλιά του Ουάρντα πέρασε άουτ. Ο Γιουνές προσπάθησε να σπάσει και πάλι την μπάλα για τον Τριάδη στο 54’ αλλά η πάσα μετατράπηκε σε κόρνερ. Στο 55’ ο Κυριακίδης πρόλαβε τον Βασιλακάκη στο τετ α τετ και απομάκρυνε το σουτ του ενώ στο 56’ ο Ντε Λούκας σούταρε άουτ.

Στο 62’ ο διαιτητής Τίκας υπέδειξε πέναλτι σε μία φάση που διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι ξανθιώτες καθώς δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση πάνω στον Καμαβουάκα με τον Ουάρντα να κάνει το 1-2 από τα 11 βήματα. Στο 70’ το σουτ του Μύγα πέρασε άουτ. Στο 71’ ο Κυριακίδης νίκησε τον Γιουνές στο πλάγιο τετ α τετ. Στο 72’ ο Κυριακίδης ανέτρεψε τον Γιουνές και το πέναλτι που καταλογίστηκε εκτέλεσε εύστοχα ο Γιουνές κάνοντας το 1-3 με το 4ο προσωπικό του γκολ. Στο 84’ άστοχο το σουτ του Τομανέ από πλάγια θέση. Στο 84’ ο Ρότσα με κοντινό σουτ έκανε το 2-3. Το σουτ του Ρότσα στο 90’ πέρασε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τριαντάφυλλος Τίκας της ΕΠΣ Καρδίτσας με βοηθούς τους κ.κ. Κυριάκο Μερκενίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) – Ανδρέα Μεϊντανιά (ΕΠΣ Αχαΐας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Θανάσης Τζήλος της ΕΠΣ Λάρισας.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Λάζιτς (14’), Ντε Λούκας (21’), Τριάδης (36’), Μπαξεβανίδης (62’), Λισγάρας (64’), Κυριακίδης (72’) Ρότσα (81’), Ζίβκοβιτς (90’)

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κούσας, Ρόσα (81’ Λεντέσμα), Φερέιρα (82’ Ρότσα), Μάκος, Μαρκόφσκι, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Καμαβουάκα, Ουάρντα (74’ Τομανέ).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Φλίσκας, Λισγάρας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Τριάδης (90’ Χατζητερζόγλου), Λάζιτς, Γιουνές (87’ Ράνος), Βασιλακάκης (93’ Ορφανίδης Π.).

Share it