Search

Απο τον Ίασμο στην Εθνική Γυναικών! Η ιστορία και οι μνήμες της Αθ. Μωραΐτου

Τη λένε Αθανασία Μωραΐτου, αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου γυναικών κι έχει καταγωγή από το …Ιάσιο Ροδόπης! Μπορεί να μη γεννήθηκε στην Ελλάδα, όμως την επισκέπτεται τακτικά και θυμάται πως “όταν ερχόμασταν οικογενειακά στη Ροδόπη, πήγαινα στο Ίασιο και παίζαμε με τον μπαμπά ποδόσφαιρο”.

Άλλωστε ο πατέρας της μεγάλωσε στην περιοχή. “Κάθε καλοκαίρι έρχομαι στην Ελλάδα. Παλιά ερχόμουν και στη Ροδόπη, ήρθα και πέρσι, αλλά πλέον, επειδή συγχωρέθηκε ο παππούς μου, δεν έρχομαι τόσο πολύ”, συμπληρώνει.
Πλέον, στα 19 της χρόνια, αγωνίζεται στη Β’ Εθνική Γερμανίας και συγκεκριμένα στην ομάδα VFL Sindelfingen ως μεσοεπιθετικός και, παράλληλα, σπουδάζει αθλητικό μάνατζμεντ, δηλαδή ζει για τον αθλητισμό. Είναι μία από τις δύο αθλήτριες της Εθνικής Ελλάδος που αγωνίζονται στα αναβαθμισμένα πρωταθλήματα του εξωτερικού.

“Πάντα ήθελα να παίζω ποδόσφαιρο, κι έτσι μπήκα στο κλίμα. Όταν έκλεισα τα πέντε μου χρόνια, τότε ξεκίνησα να παίζω σε ομάδα αγοριών. Μετά, το 2011 πήγα στην ομάδα που είμαι τώρα. Το 2012 είχα παίξει στην Εθνική Γερμανίας και μέσα από αυτό με είδαν οι Έλληνες προπονητές και με κάλεσαν στην Εθνική Ελλάδος”, μας πληροφορεί για το διαρκές πάθος της για το ποδόσφαιρο, αλλά και πως έφτασε στο σημείο να κληθεί στην Εθνική Ελλάδος από τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημοσθένη Κάβουρα,

athanasia_moraitou1

Ζωή και ποδόσφαιρο στη Γερμανία

Μπορεί το γυναικείο ποδόσφαιρο να είναι αναβαθμισμένο στη Γερμανία, όμως και πάλι δε μπορεί κανείς να βιοποριστεί μόνο βασιζόμενος σε αυτό. “Δε μπορείς να δεις επαγγελματικά το γυναικείο ποδόσφαιρο, διότι είναι ημι-επαγγελματικό. Γι’ αυτό σπουδάζω παράλληλα και προσπαθώ με αυτό τον τρόπο αργότερα να φτάσω κάποια συγκεκριμένα χρήματα, τα οποία δεν γίνεται να φτάσεις μόνο με το γυναικείο ποδόσφαιρο. Ούτε στην 1η κατηγορία Γερμανίας τα λεφτά επαρκούν. Δηλαδή, μπορεί μία αθλήτρια να συντηρείται τώρα, αλλά για το μέλλον δεν θα της φτάσουν αυτά τα χρήματα”, είναι οι δυσκολίες του αθλήματος, τις οποίες όμως τις αντιμετωπίζει θετικά, προάγοντας παράλληλα την ακαδημαϊκή της πορεία.

Παρόλα αυτά, “στο εξωτερικό έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια στη δουλειά σου και οι απολαβές είναι περισσότερες. Η ζωή μπορεί στην Ελλάδα να είναι πιο ευχάριστη, όμως το μέλλον στη Γερμανία είναι πιο ασφαλές”, συνεχίζει, επισημαίνοντας μας πως θα παραμείνει στο εξωτερικό.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Share it