Search

Την Πέμπτη αναχωρούν για Ινδία και την Ολυμπιάδα Ρομποτικής 3 ομάδες και 1 κριτής απο την Ξάνθη!

Για ακόμη μια χρονιά η πόλη της Ξάνθης θα έχει εκπροσώπηση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, και μετά την περσινή σπουδαία επιτυχία των Robo Specialists και την 2η θέση στον κόσμο ευελπιστούν σε μεγάλες επιτυχίες καθώς φέτος θα υπάρχει τριπλή εκπροσώπηση.

Βέβαια να σημειώσουμε πως πέρα απο τις 3 ομάδες στην πρωτεύουσα της Ινδίας το Νέο Δελχί θα βρίσκεται και ο περσινός Αργυρός Ολυμπιονίκης Βασίλης Κόκκινος(φωτο) που επελέγη να λάβει μέρος στους αγώνες ως κριτής.

Πάμε όμως να δούμε ποιές είναι οι τρεις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, και την Ξάνθη στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής:

 

 

Στη Regular κατηγορία του Δημοτικού συμμετέχουν οι νεαροί filONEs, από το νεοσύστατο σύλλογο ρομποτικής Ξάνθης. Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές Λεωνίδας Φελεκίδης, Αλέξανδρος Πανταζίδης και Ηλίας Μπαλαφούτης. Προπονητής της ομάδας είναι ο κ. Παναγιώτης Πανταζίδης. Αν και είναι η πρώτη φορά που ο προπονητής και οι μαθητές του συμμετέχουν σε Ολυμπιάδα, όλοι δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στην πολύ ανταγωνιστική αυτή κατηγορία.

Οι άλλες 2 ομάδες από την Ξάνθη, συμμετέχουν στην κατηγορία του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τις ομάδες του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, το σχολείο που μας χάρισε πέρυσι στην ολυμπιάδα του Κατάρ το ασημένιο μετάλλιο. Οι RoboMasters αποτελούνται από τους μαθητές Λευτέρη Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη και Παναγιώτη Βαρδάρη, ενώ οι RoboSpecialists από τους μαθητές Δημήτρη Παρασκευόπουλο , Σονέρ Χασάνογλου και τον περσινό ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Πανταζίδη. Προπονητής των 2 ομάδων είναι ο καθηγητής πληροφορικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης κ. Αθανάσιος Μπαλαφούτης που ήταν και ο προπονητής της περσινής σπουδαίας επιτυχίας.

Αν και οι στόχοι των 2 ομάδων παραμένουν υψηλοί, μετά την περσινή επιτυχία του σχολείου, προπονητής και μαθητές κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και κάθε πρόβλεψη θα ήταν παρακινδυνευμένη.

Χαρακτηριστική εικόνα του κλίματος που επικρατεί στην ομάδα είναι η δήλωση του αρχηγού τον RoboSpecialists Αλέξανδρου Πανταζίδη ο οποίος στην ερώτησή μας για το ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας του στη φετινή ολυμπιάδα μας ανέφερε τα εξής: “Στόχος μας όπως και πέρυσι στην Ντοχα, είναι να διακριθούμε ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Το γεγονός ότι προερχόμαστε από μία χρονιά που κατακτήσαμε την 2η θέση παγκοσμίως δεν μας προσάπτει έξτρα βάρος άλλα μας δίνει έξτρα κίνητρο για να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Σίγουρα κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες της ελληνικής αποστολής”.

Η Ξανθιώτικη αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί της Πέμπτης μέσω Αλεξανδρούπολης οπού θα βρεθεί στην Αθήνα και απο εκεί θα ξεκινήσει το μεγάλο της ταξίδι για το Νέο Δελχί.

Share it