Search

Διατήρησε το αήττητο η Ασπίδα με επιβλητική νίκη στο ντέρμπι της Ξάνθης με Αρίωνα!

Εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη για τους Παίδες της Ασπίδας Ξάνθης που κέρδισαν στο Ξανθιώτικο ντέρμπι του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ τον Αρίων Ξάνθης σε ένα ματς που έγινε μπροστά σε γεμάτες εξέδρες.

Στην αναμέτρηση του “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο πρωτοπόρες και αήττητες του Γ’ ομίλου του πρωταθλήματος Παίδων, σε ένα ματς που αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο δεκάλεπτο οπού το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο απο εκεί και πέρα τα πράγματα πήγαν όπως τα ήθελαν οι γηπεδούχοι.

Με εντυπωσιακή παρουσία στο δεύτερο δεκάλεπτο και επί μέρους 18-9 η Ασπίδα ανέτρεψε το σκορ και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 8 πόντους(34-26).  Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Χρήστου Βαχαρίδη έπαιξε μπάσκετ για… σεμινάριο με εκπληκτικά πράγματα στην επίθεση και άμυνα απο γρανίτη η ομάδα της Ασπίδας έτρεξε το εντυπωσιακό 18-2! και ουσιαστικά καθάρισε το ματς παίρνοντας διαφορά +25πόντων. Και αν περίμενε αυτή η διαφορά να φέρει χαλάρωση στους γηπεδούχους αυτό δεν συνέβη ποτέ με τους Παίδες της Ασπίδας να συνεχίζουν με το πόδι στο γκάζι και με επί μέρους σκορ 19-9 έφτασαν στο επιβλητικό 72-37, που βάζει την ομάδα της Ασπίδας σε ρόλο οδηγού και την θέτει ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους 8 καλύτερους του Παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

aspida-arion-paides

Για την περσινή κάτοχο του τίτλου εκπληκτική παρουσία είχε ο Χαραλαμπίδης ενώ σε καλή μέρα ήταν επίσης οι Παυλάκης, Σμυρλόγλου, Ριζάογλου, Παπαδόπουλος και Δελιαννίδης. Ενώ για την ομάδα του Αρίων τα τρίποντα του Μπουτζικούδη και οι προσπάθειες των Παύλου, Γκαγκαλίδη, Δημητρόγλου και Αμοιρά δεν ήταν  αρκετές για να αποφύγουν την βαριά ήττα.

Δεκάλεπτα: 16-17, 34-26, 53-28, 72-37

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Βαχαρίδης-Καζαρτζίδης): Σμυρλόγλου 7(1), Χαραλαμπίδης 21, Μπατιρίδης, Δελιαννίδης 6, Καρανικολίδης, Αρβανιτάκης, Παυλάκης 13, Αρκουτζίδης, Παπαδόπουλος 7, Παπαιωάννου 2, Ριζάογλου 7, Τιτόπουλος 3(1)

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Θερμός): Καβουρτζικλής 3 (1), Μπουτζικούδης 9 (3), Αμοιράς 5, Παύλου 7 (1), Δημητρόγλου 6, Γκαγκαλίδης 7, Κοτζαμάνης, Μπούρας, Μπακάλης, Πάνος, Λάμπρογλου, Παναγιωτίδης

Share it