Search

Η Ένωση απέκλεισε το Σουφλί, σε ένα ματς για το Κύπελλο που κράτησε 3 ώρες! (photos)

Σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές και στο οποίο χρειάστηκαν η παράταση και τα πέναλτι για να κριθεί ο νικητής, η Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου επικράτησε του Έβρου Σουφλίου (1-1 κανονική διάρκεια & παράταση και 3-1 στα πέναλτι) πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην Δ’ Φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου και παίρνοντας παράλληλα μία άτυπη ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό του θεσμού από την ομάδα του Σουφλίου.

Με το κρύο να είναι τσουχτερό (όπως λέει και σε ένα τραγούδι του ο Χρηστάκης) και την θερμοκρασία να πέφτει όσο υποχωρούσε ο ήλιος, οι παίκτες των δύο ομάδων δεν σταμάτησαν να τρέχουν και να πιέζουν, δείχνοντας αμφότεροι το πόσο πολύ ήθελαν το ματς.

Η Ένωση ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι, με τον Καπανίκα να σουτάρει και τον Μπόγλου να μπλοκάρει σταθερά. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Τσακανίκα να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων όταν σούταρε μέσα από την περιοχή και ο πορτιέρο του Σουφλίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 22′ ο Καπανίκας με κεφαλιά θα βρει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Έβρου, με την μπάλα να φεύγει άουτ στη συνέχεια της φάσης. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η ομάδα του Πασχάλη Ζαπαρτίδη είχε δύο σουτ τα οποία όμως έφυγαν άουτ δίχως να κινδυνέψει ο Μπαμπλής.

Στο 35′ ο κόουτς του Σουφλίου προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς γύρισε το γόνατο του Πουλιλιού με συνέπεια να μην μπορεί να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Ματιουδάκης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Πουλιλιός ο οποίος φορούσε για 3 χρόνια τη φανέλα της Άνθειας πριν αποκτηθεί φέτος απ’ τον Έβρο (γι’ αυτό και βραβεύτηκε πριν την έναρξη του ματς από τον αρχηγό των γηπεδούχων Δουμπουλάκη), είχε ξανά τραυματιστεί κόντρα στην Ένωση, στο ματς της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στο «Δημήτρης Μπακιρτζής». Μάλιστα, είναι η τρίτη φορά που αντιμετωπίζει πρόβλημα φέτος αφού είχε και μία θλάση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

enwsi-soufli-kypello-52

Στο 37′ έγινε και 2η αναγκαστική αλλαγή για το Σουφλί με τον Γκότσιο να παίρνει τη θέση του Κελεσίδη. Στο 39′ ο Τσακανίκας βρέθηκε απέναντι από τον Μπόγλου, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ τον νίκησε αποκρούοντας το σουτ του. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Μιχάλη Φλώρου θα πάρει προβάδισμα χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καπανίκα, πέναλτι που κέρδισε ο Μιχαλτσίδης από τον Μπάμνιο.  Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με την Ένωση να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος θα έπρεπε να περάσουν 23 λεπτά για να δούμε την πρώτη φάση με μία κεφαλιά από πλευράς Σουφλίου να φεύγει άουτ, ενώ στο 72′ ο κ. Ζαπαρτίδης θα κάνει και τρίτη αναγκαστική αλλαγή, με τον Λάζο που τραυματίστηκε να αφήνει τη θέση του στον Ανδρονικίδη. Ένα λεπτό μετά θα χαθεί η σημαντικότερη μέχρι εκείνο το σημείο ευκαιρία για τον Έβρο, όταν μετά από φάουλ που εκτελέστηκε και από κεφαλιά που πήρε παίκτης της ομάδας η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σάκη Μπαμπλή. Στο 78′ ο Τερζής που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι για την Άνθεια σούταρε, αλλά ο Μπόγλου ήταν και πάλι εκεί για να αποκρούσει.

Τα λεπτά κυλούσαν και όσο η Ένωση δεν μπορούσε να καθαρίσει το ματς, τόσο το Σουφλί πίστευε στην ισοφάριση κάτι που έγινε τελικά πραγματικότητα. Στο 87′ ήρθε το 1-1 με ωραίο γυριστό σουτ του Ράλλη και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση. Στο 98′ ο Μπόγλου θα κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλίδη, αποκρούοντας με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ. Στο πρώτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους της παράτασης, ο Ευφραιμίδης έπιασε ένα γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και έτσι οι δύο ομάδες άλλαξαν εστίες για τα υπόλοιπα 15′ της παράτασης. Σε αυτά τα λεπτά χάθηκαν και οι μεγαλύτερες ευκαιρίες από πλευράς Άνθειας για να πάρει τη νίκη. Στο 109′ ο Δορουγιδένης θα σουτάρει, αλλά ο γκολκίπερ του Έβρου Σουφλίου θα προβεί σε ακόμα μία απόκρουση. Στο 113′ ο Τερζής βγαίνει τετ α τετ και ο Μόγλου του λέει και πάλι «οχι»! Ίδια κατάληξη θα έχει και η φάση που δημιουργήθηκε ένα λεπτό αργότερα με τον Τσακανίκα μετά από σέντρα του Τερζή να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον τερματοφύλακα του Σουφλίου.

enwsi-soufli-kypello-55

Στη διαδικασία των πέναλτι όπου όλα είναι ρευστά,  οι τερματοφύλακες μίλησαν. Ο Μπόγλου έπιασε ένα πέναλτι, ενώ ο Μπαμπλής που δεν ανησύχησε και πολύ κατά τη διάρκεια του ματς απέκρουσε δύο και έδωσε την πρόκριση στην Ένωση. Πρώτοι εκτέλεσαν οι παίκτες της Άνθειας, με τον Μπόγλου να αποκρούει το σουτ του Ευφραιμίδη. Άστοχο ήταν όμως και το πρώτο του Σουφλίου αφού ο Κουτσούλας σταματήθηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι. Ο Φραγκουλίδης εκτελεί άψογα και γράφει το 1-0, ενώ ο Μαλλιώρας νικάει τον Μπαμπλή κάνοντας το 1-1. Γκολ από τον αρχηγό Δουμπουλάκη και 2-1 για την Ένωση, ενώ σε αυτό το σημείο ανέλαβε δράση ο Μπαμπλής. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων αποκρούει το πέναλτι του Μπάμνιου, ο Τερζής χάνει το δικό του πέναλτι, αλλά ο Μπαμπλής αποκρούει και το χτύπημα του Δροσάκη δίνοντας την ευκαρία στον Δορουγιδένη να ευστοχήσει στη συνέχεια για το 3-1 και να σφραγίσει την πρόκριση για την ομάδα του.

enwsi-soufli-kypello-46

Συνθέσεις:

Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου (Μιχάλης Φλώρος): Μπαμπλής, Μιχαλτσίδης, Φραγκουλίδης, Τσαπάνης, Δουμπουλάκης, Πατσιώρας (70′ Δορουγιδένης), Τσακανίκας, Καρασερίδης (65′ Ευφραιμίδης), Πετρίδης, Δουλούδης, Καπανίκας (65′ Τερζής).

Έβρος Σουφλίου (Πασχάλης Ζαπαρτίδης): Μπόγλου, Πουλιλιός (35′ λ.τρ. Ματιουδάκης), Μπάμνιος, Τσομπάνογλου, Ράλλης, Κουτσούλας, Δροσάκης, Μαλλιώρας, Λιχούδης, Λάζος (72′ λ.τρ. Ανδρονικίδης), Κελεσίδης.

Διαιτητές: Σιβούδης – Βοηθοί: Θάνος & Τερζόπουλος

Ακούστε τι είπαν μετά τον αγώνα στο μικρόφωνο του SportsAddict οι προπονητές των δύο ομάδων:

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς  Πανταζής

Share it