Search

Στην Κολωνία ο Κώστας Μπανιώτης για το συνέδριο αλμάτων!

Παρουσία 220 προπονητών από 31 χώρες ολοκληρώθηκε στο συνέδριο των αλμάτων σε ύψος και επί κοντό που πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Παρουσία του Γιώργου Τσούγκου και του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, καθώς και του Θρακιώτη πρωταθλητή του επί κοντώ Κώστα Μπανιώτη ο οποίος συμμετείχε στις ασκήσεις προπονητικής και στις νέες τεχνικές που έδειξαν οι εισηγητές.

Όπως αναφέρει το Sportsfeed ο σπουδαίος άλτης του ύψους Στεφάν Χολμ(τον βλέπετε στην φωτο με τον Κομοτηναίο πρωταθλητή), ο Αμερικανός επικοντιστής Τζεφ Χάρτγουιγκ και ο προπονητής του επικοντιστή Έρικ Κίναρντ, Κλιφ Ροβέλτο παρουσίασαν τις τελευταίες τεχνικές στη βιομηχανική και αποτελέσματα επιστημονικών μελετών πάνω στις προπονήσεις των αλμάτων. Επίσης παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας διαφορετικών τεχνικών προπόνησης και τί αποτελέσματα είχαν.

Το συνέδριο άνοιξε ο Στεφάν Χολμ ο οποίος περιέγραψε πως από τις πρώτες ασκήσεις που έκανε στον κήπο του γείτονα έφτασε να πηδάει 2.40μ. στο ύψος και να στεφθεί χρυσός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα. Ο 40χρονος πλέον Χολμ, παρουσίασε και νέες ιδέες στον τομέα της προπονητικής.

Ο Αμερικανός Κλιφ Ροβέλτο, παρουσίασε την προετοιμασία του αθλητή του, Έρικ Κίναρντ ο οποίος έχει ατομικό 2.37μ. και φέτος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ. Όσον αφορά τον…εξάμετρο Χάρτγουιγκ (έχει ρεκόρ 6.02μ.) αναφέρθηκε περισσότερο σε τεχνολογικά ζητήματα στην προπονητική.
Ενδιαφέρον είχαν και οι παρουσιάσεις του δρ. Φαλκ Σάντε που αφορούσαν νέες μεθόδους για τη μέτρηση της ενέργειας στο άλμα επί κοντώ καθώς και της καθηγήτριας Κίρστεν Αλμπραχτγια τη δυσκαμψία του τένοντα.

Το σημαντικότερο από όλα είναι το γεγονός πως οι 220 σύνεδροι, στην πλειοψηφία τους προπονητής, δικτυώθηκαν μεταξύ τους και πλέον θα γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών. Να σημειωθεί ότι οι Έλληνες παραβρέθηκαν στην Κολονία μετά από ενέργειες του ομοσπονδιακού προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα.

Share it