Search

Ανακοίνωση του ΠΑΟΚ Κομοτηνής για όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Βιστωνίδα Κοπτερού

Μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τις κινήσεις της ομάδας του ΠΑΟΚ Κομοτηνής, και την διαφαινόμενη ένσταση που θα καταθέσει ο σύλλογος σε βάρος του αγώνα με την Βιστωνίδα Κοπτερού για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή η ομάδα του ΠΑΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Ενόψει των διαδραματισθέντων κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα, που έλαβε χώρα την Κυριακή, 13/11/2016 και ώρα 15:00΄, στο δημοτικό γήπεδο Ιάσμου «Απόστολος Σουρλιώτης» μεταξύ των ομάδων “ΠΑΟΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ” και “ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ ΚΟΠΤΕΡΟΥ”, κατά το  πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής ΕΠΣ Θράκης για το πρωτάθλημα της κατηγορίας β΄ ερασιτεχνικής ανδρών, το Αθλητικό σωματείο και οι Ακαδημίες με τον διακριτικό τίτλο «Π.Α.Ο.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» εκφράζουν τη μεγάλη λύπη τους για τις απαράδεκτες τακτικές που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, λόγω της αμφισβητήσιμης νομιμότητας συμμετοχής στο παιχνίδι αθλητή, πρακτική την οποία καταδικάζουν με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο. Πρόκειται για ενέργεια, η οποία προσβάλλει με τον πλέον κατάπτυστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου, καθώς και τα ευγενή ιδεώδη, που πρεσβεύει το άθλημα αυτό στην εν γένει κοινωνία και δη στους μικρούς αγωνιστές του αθλήματος αυτού.

Το Αθλητικό σωματείο με το διακριτικό τίτλο «Π.Α.Ο.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», στα πλαίσια της ευθύνης, που έχει αναλάβει να εκπροσωπεί και να προστατεύει επάξια μεγάλο αριθμό αθλητών, και ως συνεργαζόμενη ακαδημία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, φθάνοντας στα όρια της ανοχής της ΔΗΛΩΝΕΙ ότι από τούδε και στο εξής θα παύσει να ανέχεται την οποιαδήποτε αντικανονική συμπεριφορά, η οποία θα επιδεικνύεται κατά τη διενέργεια ποδοσφαιρικών αγώνων για το πρωτάθλημα υποδομής της ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ (και όχι μόνο …), κατά το οποίο έχουν παρατηρηθεί ουκ ολίγες φορές πρακτικές χρησιμοποίησης παιχτών-αθλητών έτερης ηλικιακής κλίμακας, από αυτήν που επιτρέπουν οι Κανονισμοί της ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ και της ΕΠΟ, καθώς και κάθε άλλη μορφή αντικανονικής συμπεριφοράς και θα προβαίνει σε εξονυχιστικό έλεγχο τήρησης της νομιμότητας, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες πρακτικές, όπως τις ανωτέρω, οι οποίες προσβάλλουν και αμαυρώνουν τις ευγενείς αρχές που πρεσβεύει το άθλημα του ποδοσφαίρου και να προστατεύσει τους αθλητές και τις οικογένειές τους, που εκπροσωπεί το σωματείο μας.

Όπως είναι γνωστό σε όλο τον αθλητικό κόσμο της περιοχής μας, οι αθλητικές ακαδημίες ΠΑΟΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, καθ’όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας τους και της πορείας τους κατά τα τελευταία πεντέμισι και πλέον έτη, ουδέποτε χρησιμοποίησε τις ως άνω πρακτικές, μήδε προέβη σε πράξεις αθέμιτου ανταγωνισμού, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει και να προωθήσει τα ιδεώδη, που πρεσβεύει το ποδόσφαιρο, αναγνωρίζοντας παραλλήλως την αγωνία και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες ποδοσφαιρικές ομάδες να επιβιώσουν στους χαλεπούς αυτούς καιρούς, που διανύουμε. Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειοψηφιών του ποδοσφαίρου, δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών ποδοσφαιρικών ομάδων, μήδε αποτελούν δείγμα της ευγενούς άμιλλας, που διακρίνει τις ομάδες της περιοχής μας.

Το Αθλητικό σωματείο με τον διακριτικό τίτλο «Π.Α.Ο.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη από τους αθλητές της, αλλά και από το αθλητικό κοινό για τις ανωτέρω προσβλητικές για το ποδόσφαιρο πρακτικές διαφόρων ιθυνόντων, υπόσχεται δε ότι θα πράξει κάθε τι νόμιμο για τη διαφύλαξη των ιδεωδών, που πρεσβεύει το άθλημα αυτό και την προστασία του από φαινόμενα, όπως τα διαδραματισθέντα κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα της προηγούμενης Κυριακής.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος

Μαρινάκης Γεώργιος

Share it