Search

Με “Τόρο” και Μάνταλο βασικούς και…γκολάρα του Τζαβέλα η Εθνική γλίτωσε την ήττα απο τους Βόσνιους στο φινάλε!

Με τον Γιώργο Τζαβέλλα να έχει τον τελευταίο λόγο και να… υπογράφει τον αγώνα με ένα υπέροχο γκολ, η Εθνική μας ομάδα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (95′) κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να πάρει μια λυτρωτική ισοπαλία απέναντι στην Βοσνία (1-1), διατηρώντας το +3 στη μάχη για την 2η θέση των προκριματικών του Μουντιάλ.

Ο Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής, Βασίλης Τοροσίδης αγωνίστηκε βασικός σε όλο το ματς και μάλιστα στα τελευταία λεπτά του αγώνα έπαιξε ως δεύτερος φορ για να βοηθήσει την Εθνική να φτάσει στην ισοφάριση. Βασικός ξεκίνησε ο Κομοτηναίος Πέτρος Μάνταλος ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε μέχρι το 87′ οπού έδωσε την θέση του στον Καρέλη για να πιέσει ακόμη περισσότερο η Εθνική μας. Δεν ευνοήσε η εξέλιξη του αγώνα για να έρθει η πρώτη επίσημη εμφάνιση με την Εθνική Ανδρών του Εβρίτη Μανώλη Σιώπη.

Οι Βόσνιοι προηγήθηκαν στο 32′ με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μιραλέμ Πιάνιτς και αφού η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία στην πλάτη του Καρνέζη για να γίνει το 0-1, σε ένα σημείο που οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι.  Το γκολ αυτό έβαλε… φωτιά στο ματς, οι Βόσνιοι οπαδοί που άναψαν πολλά καπνογόνα πέταξαν μερικά σε κερκίδα που βρισκόντουσαν Έλληνες και ακολούθησε διακοπή για τέσσερα λεπτά.

Όταν ξεκίνησε ξανά το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει τον ρυθμό τους και η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά έψαχνε το γκολ με ανορθόδοξο τρόπο. Παραλίγο, πάντως, να το πετύχει και να αλλάξει τη ροή του ματς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά ο Μήτρογλου από θέση τετ-α-τετ μετά την εξαιρετική κάθετη του Σάμαρη, νικήθηκε από τον Μπέγκοβιτς, που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να πάει με το προβάδισμα στο ημίχρονο

Η Ελλάδα προσπάθησε ν’ αλλάξει την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο. Και λέμε προσπάθησε γιατί οι Βόσνιοι παρέμεναν απειλητικοί σε κάθε τους (αντ)επίθεση. Ομως η πρώτη καλή προσπάθεια άνηκε στον Κώστα Φορτούνη. Ο μέσος της Εθνικής έπιασε ένα υπέροχο σουτ το οποίο είχε προορισμό το «παράθυρο» του Μπέγκοβιτς αλλά ο τερματοφύλακας της Τσέλσι απέκρουσε κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (στο ριμπάουντ ο Σταφυλίδης έστειλε την μπάλα άουτ).

Βεβαίως η συνέχεια άνηκε και πάλι στην Βοσνία. Ο Τζέκο στο 67′ έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ο Καρνέζης και ο Πιάνιτς στο 74′ έχασε το πολύ εύκολο για την κλάση του πλασέ από το σημείο του πέναλτι (απελπιστικά μόνος) στέλνοντας την μπάλα άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά είδαμε ελάχιστο ποδόσφαιρο. Μετά την… κλωτσοπατινάδα του 80′ (αποβλήθηκαν Τζέκο και Παπαδόπουλος) η Εθνική προσπάθησε ν’ απειλήσει με βαθιές μπαλιές, η Βοσνία δεν είχε διάθεση να καθαρίσει το ματς στις αντεπιθέσεις και φτάσαμε στο 95′.

Ο Παπασταθόπουλος εκτέλεσε το πλάγιο άουτ φέρνοντας την μπάλα στην μεγάλη περιοχή, οι Βόσνιοι απομάκρυναν και ο Τζαβέλλας μ’ ένα μονοκόμματο σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα εκεί που δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα ο Μπέγκοβιτς. Ξέσπασμα σε νεκρό χρόνο από την Εθνική που «έκλεψε» τον βαθμό σ’ ένα κακό βράδυ για εκείνη.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μανιάτης (60′ Γιαννιώτας), Σταφυλίδης, Μάνταλος (87′ Καρέλης), Φορτούνης, Μήτρογλου

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς (70′ Σούνιτς), Ζουκάνοβιτς, Βράνιες, Κολάσινατς, Χαΐροβιτς (87′ Μπίτσακσιτς), Λούλιτς, Τζάτζαλο, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς (84′ Τζούριτς), Τζέκο

Share it