Search

Ο Καλυμνιός έδωσε τη νίκη στο ΑΛΕΞ κόντρα στο Ασπρονέρι! (photos)

Με δύο δικά του τέρματα (το 2ο στο 90+4) ο Ανδρέας Καλυμνιός οδήγησε στην ανατροπή από 0-1 σε 2-1 και στο τρίποντο το ΑΛΕΞ απέναντι στον Ατρόμητο Ασπρονερίου στο «Φώτης Κοσμάς», σε ματς για την 6η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου.

Σε ένα παιχνίδι με πάρα πολύ κακό θέαμα, το ΑΛΕΞ μπορεί να είχε την υπεροχή και την κατοχή μπάλας αλλά αυτά δεν μετουσιώνονταν σε ευκαιρίες αφού κάθε φορά που οι παίκτες της ομάδας της Αλεξ/πολης έφταναν στην αντίπαλη περιοχή με κάποιο τρόπο θα… κατάφερναν να πάρουν τη λάθος απόφαση.

Για να βρούμε την πρώτη σημαντική φάση θα πρέπει να πάμε στο 23ο λεπτό όταν ο MVP του ματς Καλυμνιός μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και αφού απέφυγε δύο αμυντικούς, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά από πλάγια θέση, με τον πορτιέρο του Ατρομήτου να αποκρούει σχετικά εύκολα. Στο 27′ και στο 30′, ο Μακιτσιάν του ΑΛΕΞ θα δοκιμάσει το πόδι του, με το πρώτο σουτ να φεύγει άουτ και το δεύτερο από μακρινή απόσταση να αποκρούεται από τον Αθανασούλα. Το Ασπρονέρι, το οποίο κατέβηκε με αποστολή 13 παικτών (14 είχε το ΑΛΕΞ), κατάφερε να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 33′ ο Κολγκέκα θα αντρέψει μέσα στην περιοχή τον Καμπορούδη, ο διαιτητής Παπάς θα δείξει το σημείο του πέναλτι και ο Φουτσιτούδης θα ευστοχήσει από την άσπρη βούλα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 40′ σημειώθηκε μία φάση που ο ρέφερι της αναμέτρησης έδωσε κίτρινη και όχι κόκκινη στον Κολγκέκα για χτύπημα εκτός φάσης σε αντίπαλο του. Ο κ. Παπάς θα χάσει ακόμα μία φάση στο δεύτερο μέρος όταν δεν θα δεί γροθιά του γκολκίπερ του Ασπρονερίου σε πάικτη του ΑΛΕΞ.

Το β’ ημίχρονο θα ξεκινήσει και πάλι με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι, αλλά να μην μπορούν να αξιοποιήσουν της όποιες ευκαιρίες δημιουργούσαν. Στο 57′ ο Μπάτσιος έφυγε τετ α τετ με τον πορτιέρο του ΑΛΕΞ Μπάλιο, αλλά το σουτ που έκανε αποκρούστηκε απο τον γκολκίπερ. Στο 71′ (και σχεδόν ένα τέταρτο χωρίς κάτι το σημαντικό) θα χαθεί σημαντική ευκαιρία για το ΑΛΕΞ όταν ένα σουτ θα κοντράρει και θα φύγει λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Εφτά λεπτά μετά θα έρθει η ισοφάριση για την ομάδα του Βαγγέλη Καραπαναγιώτου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καλυμνιού, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα. Το πέναλτι το κέρδισε ο Οικονόμου από τον Αντωνούδη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων λίγο έλειψε το Ασπρονέρι να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, αλλά Μπάλιος απέκρουσε τη μπάλα από την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ατρομήτου. Η νίκη για τους «κόκκινους» ήρθε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα και ήταν και πάλι από στημένη φάση, δείγμα του ότι οι παίκτες των δύο ομάδων δεν μπορούσαν να βάλουν με άλλο τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Καλυμνιός εκτέλεσε με έξυπνο τρόπο το φάουλ που κέρδισε κοντά στην περιοχή η ομάδα του, παιρνώντας τη μπάλα χαμηλά δίπλα από το τείχος και νικώντας τον Αθανασούλα.

Το ματς αυτό πάντως θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δύο προπονητές και ειδικά αυτός του ΑΛΕΞ θα έχουν να το λένε ως παράδειγμα προς αποφυγήν για τη συνέχεια…

Η στιγμή του αγώνα:

Στο 90′ ο κ. Δελημπέης πραγματοποιεί τη 2η αλλαγή για το Ασπρονέρι, βάζοντας στο ματς τον τερματοφύλακα Σιάτρα στη θέση του επιθετικού Φουτσιτούδη!

Συνθέσεις:

ΑΛΕΞ (Βαγγέλης Καραπαναγιώτου): Μπάλιος, Δεληγιαννίδης, Θώδης Δ., Χλωρίδης Η. (46′ λ.τρ. Γιακουμπίδης), Κολγκέκα, Παπανικολάου, Μακιτσιάν, Σιμιτσάκης, Οικονόμου, Μανωλίδης, Καλυμνιός.

Ατρόμητος Ασπρονέριου (Δημήτρης Δελημπέης): Αθανασούλας, Τσιαφάκης, Πενίσης, Κυριακούδης, Τσομπανούδης, Παρασχούδης Β., Αντωνούδης, Μπάτσιος, Καμπουρούδης, Φουτσιτούδης (90′ Σιάτρας), Πουρζιτίδης.

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

 

Share it