Search

Ένας φιναλίστ Uleb Cup στο δρόμο της Α.Ε. Κομοτηνής

Η ζωή λένε πώς κάνει κύκλους και σίγουρα η ιστορία του τμήματος μπάσκετ του Μακεδονικού, προσεχούς αντιπάλου της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής(Κυριακή 13/11, 18:00, Θεσσαλονίκη), κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Από τα σαλόνια στα αλώνια, μία ιστορία που ταιριάζει απόλυτα στους ανθρώπους του Μακεδονικού, που το 2004 καμάρωναν για την ομάδα τους βλέποντας την να προελαύνει στην Ευρώπη αλλά το 2012 την είδαν να υποβιβάζεται μέχρι και στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ!

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση, ένα δρομολόγιο που ξεκίνησε από το 2000, όταν και η ομάδα του Μακεδονικού συμμετείχε για πρώτη φορά στην Α1 αλλά παρά την ενίσχυση ήρθε ο υποβιβασμός! Αυτό πείσμωσε την τότε διοίκηση, που ενίσχυσε εκ νέου την ομάδα και την επανέφερε στην Α1 αλλά παράλληλα άλλαξε την έδρα και μετακόμισε τον Μακεδονικό στην Κοζάνη! Αποκορύφωμα της εκπληκτικής σεζόν ήταν το 2004-’05 με προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη και με νεοαποκτηθέντες παίχτες τους Μανώλη Παπαμακάριο, Σλάβεν Ρίματς, Νέναντ Τσάνακ, Αντρέ Χάτσον και Πήτ Μάικλ η ομάδα καταφέρνει να φτάσει στο απόγειο της δόξας της. Ο Μακεδονικός συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο Uleb Cup και πραγματοποιεί μια εξαίρετη πορεία μέχρι τον τελικό νικώντας ομάδες όπως οι Μπανταλόνα, Βαρέζε, Πιβοβάρνα, και την ισχυρή Χέμοφαρμ με τεράστια ανατροπή 26 πόντων.

Στον τελικό του Uleb Cup αντιμετώπισε την λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας ,όπου δυστυχώς ηττήθηκε μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα 78-74.Εξαίρετη πορεία έκανε και στο πρωτάθλημα της Α1, αφού κατάφερε και τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας, επίτευγμα που καταγράφεται ως η υψηλότερη θέση στην ιστορία του τμήματος μέχρι και τώρα στην μεγάλη κατηγορία.

Η φθορά ήρθε, η δόξα έφυγε, ωστόσο οι άνθρωποι του Μακεδονικού πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια αξιόλογη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα και έχουν καταφέρει να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα το μεγάλο και ιστορικό brandname του Μακεδονικού!

https://www.youtube.com/watch?v=WzjQjhRrKnM

Πηγή: ΑΕ Κομοτηνής

Share it