Search

O Πελτέκης έδωσε το ντέρμπι στον Εθνικό!

Όντας καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατάφερε να επιβληθεί του ΑΛΕΞ, στο ντέρμπι της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της 5ης αγωνισιτκής της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου στον Έβρο. Ήδη στο πρώτο πεντάλεπτο οι δύο μονομάχοι είχαν χάσει από μια κλασική ευκαιρία, με τον Τζελέπη να απειλεί πρώτος για τον Εθνικό στο 2 και τον Καλυμνιό ένα λεπτό αργότερα να αστοχεί μόνος απέναντι στον Γιαννόπουλο.  Ο Εθνικός είχε μια αναιμική υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα απ’ τα άκρα, κυρίως με τον Καρακασίδη, ενώ και ο Θάνος ήταν μαχητικός, όμως όχι τόσο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια. Τις μεγάλες στιγμές όμως τις είχε το ΑΛΕΞ προς το τέλος του ημιχρόνου, με τον Καλαΐτζίδη και τον Χλωρίδη να αστοχούν από καλές θέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός ξεκίνησε δυνατά, με τον Τζελέπη – όπως συνέβη και στο πρώτο – να απειλεί από νωρίς, με τον κεραυνό του να βρίσκει το δοκάρι του Μπάλλιου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό, με δυο ενέργειες του πελτέκη, η μία η κάθετη πάσα στον Καρακασίδη, που έκανε το 1-0 στο 58′ και σφράγισε την πολύ καλή του εμφάνιση με γκολ και η δεύτερη ήταν το γκολ που σημείωσε ο ίδιος με πλασέ εξεπαφής. Από κει και πέρα τα πράγματα ήταν δύσκολα για το ΑΛΕΞ, ενώ έγιναν ακόμη δυσκολότερα μετά την αποβολή του Καλαϊτζίδη για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκουντενούδη. Το μόνο που κατάφεραν οι τυπικά φιλοξενούμενοι, ήταν να μειώσουν με μακρινό γκολ του Καλυμνιού, ο οποίος έκανε το 2-1 απ’ τα 25 μέτρα

Οι στιγμές του ματς:

2′ Σουτ του Τζελέπη έξω απ’  την περιοχή αποκρούει εκπληκτικά σε κόρνερ ο Μπάλλιος.

3′ Ο Καλαϊτζίδης βγάζει τον Καλυμνιό τετ α τετ με τον Γιαννόπουλο, αλλά ο μεσοεπιθετικός του ΑΛΕΞ αστοχεί.

16′ Ο Δούπας που είχε ανέβει πασάρει στον θάνο, αυτός κάνει το δύσκολο σουτ στην κίνηση, που δεν ανησυχεί τον Μπάλλιο.

17′ Σέντρα σουτ του Μκρτσιάν απ’ τα αριστερά, δεν ανησυχεί τον Γιαννόπουλο.

20′ Αδύναμο σουτ του Θάνο έξω απ’ την περιοχή, στα χέρια του Μπάλλιου.

22′ Ο Καρακασίδης θα περάσει τον Κολγκέκα, θα συγκλίνει απ’ τα αριστερά προς την εστία του Γιαννόπουλο, το σουτ του όμως θα κοντράρει στον Γιακουμπίδη.

28′ Ο Καρακασίδης περνά πάνω στην γραμμή εξαιρετικά τον Κολγκέκα, γυρνάει την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, ο Θάνος κάνει το σουτ, αλλά είναι αδύναμο και κοντράρει πάνω στον Χλωρίδη.

34′ Κεφαλιά του Θάνου μετά από εκτέλεση φάουλ του Αγοράκη, στα χέρα του Μπάλλιου.

40′ Ο Θάνος θα πιέσει τουα ντίπαλους αμυντικούς, ο Εθνικός θα κερδίσει την μπάλα, όμως το σουτ του Θάνου θα περάσει έξω.

42′ Ο Μακιτσιάν θα κλέψει απ’ τον Δούπα έξω απ’ την μεγάλη περιοχή του Εθνικού, η μπάλα θα καταλήξει στον Καλαΐτζίδη, ο οποίος θα νικηθεί απ’ τον Γιαννόπουλο.

43′ Σουτ του ΧΛρίδη μέσα απ’ την περιοχή από πλάγια θέση, η μπάλα περνάει έξω.

44′ Μακρινό σουτ του Γκουντενούδη, η μπάλα φεύγει ψηλά έξω.

45+ Ο Δεληγιαννίδης προλαβαίνει πριν γίνει επικίνδυνος ο Σαρακασίδης και παραχωρεί κόρνερ

45+ Ο Σκάρλος θα βρεθεί σε σημείο βολής απ’ το ύψος του πέναλντι του ΛΑΕΞ και δεξιά, όμως το σουτ του, θα αποκρούσει ο Μπάλλιος

47′ Δοκάρι του Καρακασίδη μετά από πολύ ωραίο σουτ έξω απ’ την περιοχή. Ο Μπάλιος ήταν εξουδετερωμένος η μπάλα όμως βρήκε την συμβολή των δοκών.

48′ Σουτ του Μακιτσιάν φεύγει κόρνερ μετά από τάκλιν του Γκουντενούδη

49 Απ’ την εκτέλεση του κόρνερ ο Θώδης πιάνει το σουτ στην κίνηση, η μπάλα όμως φεύγει μακριά απ’ τα δοκάρια του Γιαννόπουλου

5ο’ Διαμαρτυρίες για πέναλντι απ’ τον Εθνικό για μαρκάρισμα του Κογκέκα στον Θάνο

58′ Ο νεοεισελθόντας Πελτέκης βγάζει όμορφη κάθετη στον Σαρακασίδη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ κάνει το 1-0 για τον Εθνικό.

60′ Σουτ του Καλαϊτζίδη μέσα απ’ την περιοχή η μπάλα φεύγει λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννόπουλου

64′ Το σουτ του τζελέπη θα κοντράρει σε σώματα αμυντικών του ΑΛΕΞ και θα βγάλει τον Πελτέκη μόνο απέναντι στον Μπάλλιο, με τον μεσοεπιθετικό του Εθνικού να κάνει το 2-0.

66′ Σουτ του Τζελέπη έξω απ’ την περιοχή θα μπλοκάρει ο Μπάλιος

70′ Απευθείας κόκκινη στον Καλαϊτζίδη απ’ τον Σιδηρόπουλο, για σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Γκουντενούδη.

73′ Μετά από φάουλ του Καλυμνιού, ο Σιμτσάκης θα βάλει άσχημα το πόδι του και θα στείλει απ’ το σημείο του πέναλντι την μπάλα έξω.

77′ Σουτ του Γκουντενούδη η μπάλα έξω

83 Ο Καλυμνιός θα μειώσει με σουτ απ’  τα 25-30 μέτρα για το ΑΛΕΞ με τον Γιαννόπουλο να κάνει κακή εκτίμηση και να χάνει την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του.

85 Σουτ του Πελτέκη με το αριστερό η μπάλα έξω

88′ Μακρινό σουτ από αριστερά του καλυμνιού η μπάλα καταλήγει έξω

90+ Από κάθετη του Τζελέπη προς τον Σουσαμίδη, ο Μκρτσιάν παραλίγο να πετύχει ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ στην προσπάθεια του η μπάλα να μην καταλήξει στον Σουσαμίδη, όμως τελικά αυτή (η μπάλα) καταλήγει σύριζα έξω απ’ το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπάλιου.

90+ Ο Καλυμνιός θέλει να νικήσει αυτή την φορά απ’ α 45 μέτρα τον γιαννόπουλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ σχεδόν απ’ το κέντρο, ο τερματοφύλακας όμως του ΕΘνικού μπλοκάρει σταθερά.

90+ Προσπάθεια του Δεληγιαννίδη από αριστερά, εύκολα μπλοκάρει ο Γιαννόπουλος

Σημείο κλειδί: 

Η είσοδος του Πελτέκη στο 56ο λέπτο. Ο μεσοεπιθετικός του Εθνικού, με δύο ενέργειες καθόρισε την έκβαση του ματς, δίνοντας το τρίποντο στην ομάδα του.

Ο αδύναμος κρίκος: 

Η αψυχολόγητη ενέργεια του Καλαϊτζίδη που άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του και την στέρησε απ’ την ποιοτική παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, το τελευταίο εικοσάλεπτο.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Παπαράδης): Γιαννόπουλος, Σκάρλος, Ράλλης,Παρασκευάς, Δούπας (c), Γκουντενούδης, Αγοράκης, Τζιαμπαζάκης(56′ Πελτέκης), Θάνος(82′ Γκούτρας), Τζελέπης, Καρακασίδης(74′ Σουσαμίδης).

ΑΛΕΞ (Καραπαναγιώτης): Μπάλλιος, Μκρτσιάν, Θώδης(68′ Σιμτσάκης), Χλωρίδης, Κολγκέκα, Δεληγιαννίδης, Μανωλίδης, Γιακουμπίδης(80′ Οικονόμου), Μακιτσιάν, Καλαϊτζίδης, Καλυμνιός.

Διαιτητές: Σιδηρόπουλος, Παπαδόπουλος, Στρατούδης Χ

Φωτορεπορτάζ:

Share it