Search

Νικήτρια η ΑΕΔ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Α’ κατηγορία του Έβρου!

Επικράτηση με τρόπο που δείχνει πως θα υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια τα σκήπτρα της, πραγματοποίησε η ΑΕΔ επί του Ορέστη Ορεστιάδας εκτός έδρας με 0-3, στο πρώτο ντέρμπι της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Στο γήπεδο της Ορεστιάδας η ΑΕΔ κατάφερε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της και να προηγηθεί με τον Ιντζέ μόλις στο 6ο λεπτό. Το γκολ – για το οποίο οι γηπεδούχοι έχουν έντονα παράπονα για οφσάιντ του Γιαννόπουλου –  έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του Γιάννη Αναστασιάδη που κατάφερνε να διαχειριστεί το παιχνίδι όπως ήθελε, φέρνοντάς το στα μέτρα της. Στο 18ο λεπτό, μακρινό φάουλ του παπαγιαννίδη, αφού πέρασε απ’  όλους βρήκε το δοκάρι με τον Ζλατάνη εξουδετερωμένο.  Λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι ξεδίπλωσαν με πολύ όμορφο τρόπο αντεπίθεση, σπάζοντας με 2 πάσες την αμυντική γραμμή του Ορέστη, με τον Ιντζέ να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο της ομάδας του.

Στην επανάληψη ο Ορέστης προσπάθησε να παντήσει και μπήκε δυνατά. Ο Δαρβούδης στο 49′ προσπάθησε να μπει στην περιοχή της ΑΕΔ, όμως βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Τζανετάκου, με τον Βασιλόπουλο να θεωρεί πως ο μεσοεπιθετικός του ορέστη έκανε “θέατρο” και να τον τιμωρεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Λίγο μετά την συμπλήρωση μια ώρας παιχνιδιού, η ΑΕΔ κλείδωσε το μεγάλο διπλό με μια ακόμη ιδανικά εκτελεσμένη αντεπίθεση και τον Γιαννόπουλο να είναι αυτός που χρίστηκε σκόρερ. Στα λεπτά που απέμεναν δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο με τα νεύρα να είναι πολλά και τις κόκκινες να βγαίνουν απ’ το τσεπάκι του Βασιλόπουλου και οι δύο, προς παίκτες της ΑΕΔ. Μία δέχτηκε ο Τζανετάκος στο 69′  μετά από έναταση μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και μια ο Θάνος(δεύτερη κίτρινη) δέκα λεπτά αργότερα για φάουλ στον Μεμούρη. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, αφού ο Βασιλόπουλος ακύρωσε το γκολ του καζάλα στο 85′ μετά από υπόδειξη του βοηθού του Διαμαντή.

Συνθέσεις : 

Ορέστης Ορεστιάδας (Αραμπατζής) : Γαλλής, Ντινούδης, Βουδούρης, Καστρινός (66΄Οτέμπερης), Γενηκομσίου, Μεμούρης, Τρανόπουλος, Οικονόμου, Δαρβούδης, Παναγιωτόπουλος (45΄Τζουμακίδης), Παπαγιαννίδης (86΄Πασχαλίδης)

Α.Ε Διδυμοτείχου (Αναστασιάδης) : Ζλατάνης, Θάνος, Άχπα, Κοτζά, Τζανετάκος, Μαμρικισβίλι, Αγγελακάκης (85΄Ασπιώτης), Πετρόπουλος (56΄Καζάλας), Παντελίδης (70΄Καΐσας), Γιαννόπουλος, Ιντζές

Διαιτητές:

Βασιλόπουλος, Διαμάντης, Καραΐσκος

Share it