Search

Επιστροφή στις νίκες με διπλό στην Αλεξανδρούπολη για τον Αρίων Ξάνθης κόντρα στην Ολυμπιάδα!

Μετά την εντός έδρας ήττα απο το Δημοκρίτειο η ομάδα του Αρίωνα Ξάνθης κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να επιστρέψει άμεσα στις νίκες καταφέρνοντας να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα απο την Αλεξανδρούπολη κερδίζοντας με 76-52 την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του αγώνα και βρέθηκαν να προηγούνται με 11-20. Στη συνέχεια ωστόσο, η Ολυμπιάδα ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να προηγηθεί για πρώτη και μοναδική φορά με 25-24. Από κει και πέρα, η ομάδα της Ξάνθης ανέκτησε την πρωτοπορία στο σκορ, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος. Πετυχαίνοντας 7 αναπάντητους πόντους έκανε το 25-31, για να κλείσει τελικά το ημίχρονο με 27-35.

olimpiada-arion1

Η ζημιά για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης έγινε κυρίως στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, όπου οι Ξανθιώτες ξέφυγαν στο σκορ με περισσότερους από 15 πόντους, αποκτώντας διαφορά ασφαλείας. Με ένα επιμέρους 13-27 το σκορ έγινε 40-62 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Αρίων να επικρατεί με 52-76. Στα αρνητικά της αναμέτρησης, ο τραυματισμός του Παπαχρήστου για την ομάδα της Ολυμπιάδας.

Για τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι Νταβουλτζόπουλος, Καλιαμπάκας και Κατριβάνος έχοντας σημαντική βοήθεια στο σκοράρισμα απο τους Ανδρέου, Δάλλα και Μιχαηλίδη. Για τους γηπεδούχους κορυφαίος ήταν ο Γιαβρίδης.

Διαιτητές: Παρασίδης – Μπάμπης

Δεκάλεπτα: 11-20, 27-35, 40-58, 52-76

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ξανθίδης): Παπαχρήστου 7(1), Αγγελίδης 8, Γιαβρίδης 19(3), Μπάτσικας 3(1), Τσιφλίκογλου 5(1), Αλεξούδης 4, Φυδανίδης 4, Πασσιάς 2, Χατέλος, Βαλασίδης, Κελεπεκίδης, Δελχανίδης

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Παπαδόπουλος Χ. – Αρβανιτίδης Βαγγ.): Μιχαηλίδης 7, Ανδρέου 9 (2), Καλιαμπάκας 16 (4), Δάλλας 8 (2), Νταβουλτζόπουλος 16 (1), Μπουτσακτσή 4, Κατριβάνος 10, Φώτης 4, Αρβανιτίδης 2, Κυρλίδης, Πεχλιβάνης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Share it