Search

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος

Με την τέλεση αγιασμού, ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου.

Με τους Μητροπολίτες κ.κ. Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμονα και Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων τέλεσε τον αγιασμό και εκ μέρους όλων των Μητροπολιτών και των αγίων πατέρων που διαποιμένουν στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης του ευχήθηκε: «να έχετε υγεία, δύναμη και σύμφωνα με την ευχή της εκκλησίας μας που αναπέμψαμε, ο θεός να σας δίνει τη δυνατότητα να είστε πάντα ενωμένοι και μέσα από δουλεία σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και τη συνεργασίας σας με όλους τους φορείς τους τόπου, να διάγει όλος ο λαός ήρεμο και ήσυχο βίο».

Tον Περιφερειάρχη τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές: Ροδόπης Καρα Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν, Έβρου Δημήτρης Καΐσας, Τάσος Δημοσχάκης, Γεώργιος Ρίζος, Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεΐν, Ευστάθιος Γιαννακίδης, Γρηγόριος Στογιαννίδης, Καβάλας Ανέστης Μορφίδης και Δράμας Δημήτριος Κυριαζίδης, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες: Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, Ξάνθης Κων/νος Ζαγναφέρης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Δράμας Αργύριος Πατακάκης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής Ταξίαρχος Νικόλαος Νιζάμης, οι Δήμαρχοι: Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, Μαρωνείας Σαπών Ιωάννης Σταυρίδης, Αρριανών Ριτβάν Αμέτ, Ιάσμου Καδή Ισμέτ, Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, Νέστου Ευάγγελος Τσομπανόπουλος, Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, Κάτω Νευροκοπίου Βασίλειος Γιαννόπουλος, Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου, Προσοτσάνης Άγγελος Λύσσελης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης Νικήτας Φραγκισκάκης, ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης, ο Μουφτής Κομοτηνής και ο Μουφτής Ξάνθης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Νικόλαος Μενεξίδης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης και ο Αστυνομικός Δ/ντής Κομοτηνής Κωνσταντίνος Λούκας, Εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και της Αεροπορίας, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες: Ελένη Δημούδη, Γεωργία Χειράκη, Οντέρ Μουμίν, Νίκος Ευφραιμίδης, Χρήστος Γάκης, Κων/νος Βενετίδης και ο Υπεύθυνος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ Αθανάσιος Μητρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Μπαντέκας ο Περιφερειακός Δ/ντης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ Παναγιώτης Κεραμάρης, ο Ιερέας και ο Πρόεδρος της Αρμένικης Κοινότητας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γενικοί Διευθυντές και Προϊστάμενοι Υπηρεσιών, Πρόεδροι και μέλη Επιμελητηρίων, Ομοσπονδιών, Συλλόγων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσοι με την παρουσία σας ή τα μηνύματά σας, στηρίζετε αυτή τη νέα περίοδο που ξεκινάει μετά από τη μεγάλη απώλεια του Γεωργίου Παυλίδη, στον οποίο οφείλεται ο σχεδιασμός και η θεμελίωση του αναπτυξιακού οράματος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σήμερα, με την παρουσία Αρχών απ’ όλη την Περιφέρεια, όλοι μαζί – αιρετοί και στελέχη των υπηρεσιών – αναλαμβάνουμε την ευθύνη να σκύψουμε πάνω στις ανάγκες της Περιφέρειάς μας και να εργαστούμε για την ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδό της.

Με σύμπνοια, με εργατικότητα, με την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας και κάθε σημαντικής πρότασης, θα δουλέψουμε μεθοδικά, για το μέγιστο αναπτυξιακό αποτέλεσμα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, στηρίζοντας κάθε τομέα ανάπτυξης και κάθε φορέα συλλογικό ή μεμονωμένες προσπάθειες.
• Στον πρωτογενή τομέα, αξιοποιώντας το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το LEADER, το INTERREG και οτιδήποτε άλλο υπάρχει, σε νέες καινοτόμες κατευθύνσεις και προστατεύοντας και ενισχύοντας το ζωικό μας κεφάλαιο.
•Στον τουρισμό, ενισχύοντας τα μέχρι σήμερα σημαντικά βήματα, με εξωστρέφεια και εφαλτήριο το έτος Τουρισμού 2017, όπως ήδη έχει ανακηρυχθεί.
•Στα έργα υποδομής και στις μεταφορές, αξιοποιώντας πέραν του Ε.Σ.Π.Α. κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Στον τομέα αυτό, ήδη έχουν ενταχθεί αρκετά έργα, και το στοίχημα πλέον είναι η υλοποίησή τους.
•Αξιοποιώντας τη διέλευση των αγωγών φυσικού αερίου από την Περιφέρειά μας, χρηματοδοτούμε τη σύνδεση 6 μεγαλύτερων πόλεών μας, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολή και Ορεστιάδα, ώστε να διατίθεται φυσικό αέριο και σε επιχειρήσεις και για οικιακή χρήση. Όπως καταλαβαίνετε, με την κατασκευή του έργου, το οικονομικό όφελος για κάθε οικογένεια θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ θα υπάρξει και αύξηση της απασχόλησης με νέες θέσεις εργασίας στον τομέα αυτό.
•Και ενώ στους παραπάνω τομείς, ο σχεδιασμός έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά, και στους τομείς της καινοτομίας , τη επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής πολιτικής και της απασχόλησης, σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε δυναμικά.
Οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες, και οι ελλείψεις πόρων μεγάλες. Όμως, θα σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι κοντά στους συμπολίτες μας και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, και σύμφωνα με όσα δεσμεύτηκα πριν από την εκλογή μου, η Διοίκηση θα λειτουργεί συνεκτικά, και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά.

Σας καλώ λοιπόν, να συνεργαστούμε, και να διεκδικήσουμε ενωμένοι, για να πετύχουμε περισσότερα. Εδώ οι ανάγκες είναι πραγματικά μεγάλες και πρέπει η κεντρική διοίκηση όχι μόνο να τις αναγνωρίζει αλλά και να πράξει αυτά, που χρειάζεται. Γιατί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και οι πολίτες της αξίζουν τα καλύτερα».
Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Share it