Search

Η Κομοτηνή «αγκάλιασε» το μπάσκετ! Μικρά-μικρά απο το ντέρμπι του ΓΑΣ με την ΑΕΚ

Πριν από δύο μήνες παραλίγο να ενωθούν, την Κυριακή όμως τέθηκαν αντιμέτωποι ΓΑΣ και ΑΕΚ, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής μπάσκετ. Ο τυπικά γηπεδούχος «ΓΑΣ Κομοτηνή» υποδέχθηκε την «ΑΕ Κομοτηνής».

Η αναμέτρηση ήταν μοιρασμένη, όπως  …και οι κερκίδες, με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο. Οι περισσότεροι είχαν χρίσει φαβορί την ΑΕΚ, όμως οι παίκτες του ΓΑΣ έπαιξαν τρία και κάτι δεκάλεπτα για τη φανέλα, διαψεύδοντας τα προγνωστικά. Παρόλα αυτά, στο τέταρτο δεκάλεπτο η καλή άμυνα της ΑΕΚ και η ευστοχία σε κομβικές επιθέσεις της έδωσε τη δυνατότητα να «χτίσει» διαφορά και τελικά να επικρατήσει με 63-72(Θυμηθείτε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ)

ΤΑ ΓΥΡΩ –ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

-Ο τραυματισμός του παίκτη της ΑΕΚ Γιώργου Βάκρινου, διέκοψε την αναμέτρηση για τριάντα λεπτά στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου. Ο παίκτης συγκρούστηκε με αντίπαλο και, ευτυχώς, οι γιατροί των δύο ομάδων επενέβησαν άμεσα. Ωστόσο, το ΕΚΑΒ έφτασε στον αγωνιστικό χώρο περί των είκοσι λεπτών από την κλήση. Ο παίκτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου και διανυκτέρευσε για προληπτικούς λόγους, με μυϊκό τραυματισμό στον αυχένα και δίχως πρόβλημα στην υγεία του. Η ΑΕΚ του αφιέρωσε τη νίκη.

-Γέμισαν οι κερκίδες. Στις πρώτες τους εντός έδρας αναμετρήσεις και οι δύο ομάδες γέμισαν το κλειστό. Στο ντέρμπι οι κερκίδες …δεν έφταναν! Η «μάχη» της κερκίδας ήταν μοιρασμένη και το μόνο σίγουρο συμπέρασμα είναι πως ο κόσμος της Κομοτηνής στηρίζει το μπάσκετ, κι ελπίζουμε να συνεχίσει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

-Δεν αγωνίστηκε ο Κίμωνας Λεχούδης. Χρόνια ένας τους κορυφαίους του ΓΑΣ, φέτος μεταγράφηκε στην ΑΕΚ. Παρόλα αυτά δεν αγωνίστηκε κόντρα στην παλιά του ομάδα, λογικά ως ένδειξη σεβασμού προς τον σύλλογο της καρδιάς του.

-«Βαριά» η φανέλα του ΓΑΣ. Κι αυτό το κατάλαβαν οι παίκτες. Όμως η ποιότητα της ΑΕΚ φάνηκε στα τελευταία λεπτά.

-Μία νίκη και δύο ήττες μέχρι στιγμής ο απολογισμός για τον ΓΑΣ, δύο νίκες και μία ήττα για την ΑΕΚ. Πολύ νωρίς ακόμη για «ματιά» στη βαθμολογία.

Share it