Search

Τα τέσσερα σημεία κλειδιά του αήττητου με μηδέν παθητικό του Ορφέα Ξάνθης μετά απο 4 εκτός έδρας παιχνίδια!

Σπουδαίο διπλό τριπλής σημασίας για την ομάδα της Ξάνθης, βαθμολογικά-ψυχολογικά αλλά και ιστορικά καθώς είναι το πρώτο της ομάδας εκτός έδρας, και μάλιστα κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως είναι ο Απόλλων Καλαμαριάς με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ παρασάγγας απο τον Ξανθιώτικο σύλλογο.

Ποια είναι όμως τα σημεία κλειδιά και η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή, του Μάκη Μπογιατζίδη, του Παναγιώτη Καμαράκη έχει καταφέρει μετά απο τέσσερα εκτός έδρας ματς όχι μόνο να χάσει(1 νίκη, 3 ισοπαλίες) αλλά το σημαντικότερο να μην δεχτεί ούτε ένα τέρμα και μάλιστα χωρίς να παίζει ούτε αντιποδόσφαιρο ούτε το κλασικό Ιταλικό κατενάτσιο.

Στοιχεία που μπορούμε να αναλύουμε για ώρες με πολύ ενδιαφέρον, όμως προτιμήσαμε να πάμε στα τέσσερα πιο ουσιαστικά. Πάμε όμως να τα δούμε πιο συγκεκριμένα:

1.Φυσική κατάσταση: Το ατελείωτο τρέξιμο των παικτών του Ορφέα δείχνει για ακόμη μια φορά το στοιχείο που φημίζεται η ομάδα της Ξάνθης όχι μόνο φέτος αλλά γενικά τα τελευταία χρόνια. Ο Μπάμης Χατζημεστής και οι συνεργάτες του δίνουν πολύ μεγάλη βάση στην καλή προπόνηση και στο να έχουν καλή φυσική κατάσταση οι παίκτες, με τρεξίματα που θα την ζήλευαν πολλές ομάδες ακόμα και της μεγάλης κατηγορίας.  Με την εξαιρετική δουλειά του τεχνικού τιμ αλλά και του γυμναστή της ομάδας Ξενοφών Μπουγιουκλή να αποδίδει καρπούς και να φαίνεται ακόμη περισόττερο στα εκτός έδρας ματς.

2. Τερματοφύλακες υψηλού επιπέδου: Το καλοκαίρι η διοίκηση του Ορφέα πήρε την απόφαση να ενισχύσει τα γκολπόστ της αποκτώντας το δίδυμο που είχε επιλεγεί απο τον Απόστολο Κουτρουλό και στην Μεικτή ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης για το Region’s Cup, με τους Γιάννη Ρούφο και Θοδωρή Αθανασίου να δίνουν εξαιρετική δυναμική και σιγουριά κάτω απο τα γκολπόστ του Ορφέα. Με τον Ρούφο κυρίως αλλά και  τον Αθανασίου όταν χρειάστηκε στο Παραλίμνιο να κρατούν απαραβίαστη την εστία της ομάδας. Πέρα απο τους αγώνες και οι δύο είναι και εξαιρετικοί δουλευταράδες και στην προπόνηση με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας Στέλιο Μπούκα να έχει και αυτός σημαντικό μερίδιο ευθύνης σε αυτό καθώς μέσα απο την προπόνηση τους βοηθά να εξελίσσονται καθημερινά.

3. Πειθαρχία: Ίσως το σημαντικότερο στοιχείο που διαθέτει ο Ξανθιώτικος σύλλογος και έχει καταφέρει να διατηρηθεί αήττητος σε 4 εκτός έδρας ματς και μάλιστα απέναντι σε ομάδες όπως η Καβάλα και ο Απόλλων Καλαμαριάς. Οι παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας ακολουθούν πιστά τις εντολές του Μπάμπη Χατζημεστή και του Παναγιώτη Καμαράκη με τρομερή συγκέντρωση στο παιχνίδι μην επιτρέποντας ούτε λεπτό της δικής του χαλάρωσης προς εκμετάλλευση απο την αντίπαλη ομάδα. Και μάλιστα χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της πειθαρχίας των παικτών η τρομερή συνοχή και αλληλοκαλύψεις που έβγαλαν ειδικά μετά το γκολ στην Καλαμαριά, που θεωρητικά θα μπορούσε να τους “πάρει τα μυαλά” αλλά τουναντίον τότε ήταν που οι παίκτες του Ορφέα έδειξαν ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση.

4. Καλύτερη άμυνα η…επίθεση: Θα μπορούσε να είναι και μέρος της πειθαρχίας αυτό αλλά επιλέγουμε να το κάνουμε χωριστό για να του προσδώσουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία. Βλέπετε ειδικά στα εκτός έδρας ματς βλέπουμε πέρα απο εκπληκτική στρατηγικά λειτουργία απο τους παίκτες της άμυνας και του κέντρου της ομάδας μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία του μηδέν παθητικό της ομάδας μετά απο 4 ματς εκτός έδρας παιχνίδια οφείλεται και στο πρέσινγκ των επιθετικών και ακραίων χαφ του Ορφέα, που δεν επιτρέπουν τόσο στα πλάγια μπάκ αλλά ούτε και στην άμυνα του αντιπάλου να ησυχάσει λεπτό, ενώ όποτε χρειάζεται μετατρέπονται ακόμα σε δεύτερα μπακ η εξάρια μαρκάροντας και τρέχοντας 90 λεπτά ασταμάτητα, δείγμα και της πολύ καλής φυσικής κατάστασης που αναφέραμε και πιο πάνω.

Share it