Search

«Χριστουγεννιάτικο» τρενάκι στην Αλεξανδρούπολη

Μία εναλλακτική και πρωτότυπη ξενάγηση στη χριστουγεννιάτικη Αλεξανδρούπολη θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι και επισκέπτες, την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ιδιώτη, η οποία έλαβε πρόσφατα την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.
Το θέμα «λήψη απόφασης για την έγκριση κυκλοφορίας τουριστικού τρένου στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια των εορτών» συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Αγοράς και Αθλητισμού Στέλιο Βραχιόλογλου, το Πάρκο Χριστουγέννων είναι έτοιμο να ανοίξει και πάλι την αγκαλιά του για τους μικρούς μας φίλους δίνοντας μια νότα εορταστική. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε, υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτη, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος, να βάλει σε κυκλοφορία τουριστικό τρενάκι, στολισμένο κατάλληλα, το οποίο θακινείται σε συγκεκριμένη διαδρομή μέσα στο κέντρο της πόλης.

Η θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν το βασικό προαπαιτούμενο, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης από τους υπόλοιπους φορείς.

Για την κυκλοφορία τουριστικών τρένων σε δημόσιους δρόμους, αρμόδιος φορέας είναι ο ΕΟΤ, στον οποίο πρέπει να υποβληθεί από το δήμο Αλεξανδρούπολης μία βεβαίωση βατότητας οδών και μία βεβαίωση από την εφορεία αρχαιοτήτων, στην οποία θα αναφέρεται ότι στην προτεινόμενη διαδρομή, πρώτον δεν προκαλείται φθορά σε αρχαιολογικούς χώρους και δεύτερον ότι υπάρχει πολιτιστικό ενδιαφέρoν.

Η διαδρομή
Η ταχύτητα του τρένου θα είναι στα 15 χλμ την ώρα και η διαδρομή που θα ακολουθεί είναι η εξής :

Ως αφετηρία ο δήμος προτείνει το χώρο επί της οδού Λ. Δημοκρατίας μπροστά από το Πάρκο Ανεξαρτησίας.

Η διαδρομή που θα πραγματοποιεί το τουριστικό τρενάκι δεν υπερβαίνει τα 25 χιλιόμετρα και είναι κυκλική (από και έως την Αφετηρία).

Η διαδρομή θα έχει ως εξής:

Το τουριστικό τρένο θα ξεκινάει με αφετηρία το πάρκο Χριστουγέννων και θα διέρχεται επί της Λ. Δημοκρατίας με στροφή και κατεύθυνση της 14ης Μαΐου.

Συνέχεια επί της οδού Φειδίου στροφή και κατεύθυνση επί της Μητροπολίτου Ιωακείμ Καβύρη. Στη συνέχεια θα διέρχεται επί της οδού Λ.Δημοκρατίας με κατεύθυνση και στροφή στην οδό Κύπρου και πορεία με στροφή επί της Λ. Βασιλέως Αλεξάνδρου.

Τέλος, στροφή στην οδό Έλλης και δια μέσου αυτής επί της Λ. Δημοκρατίας τερματισμός στην Αφετηρία. Στάσεις θα πραγματοποιούνται για την αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών επί της Λ .Δημοκρατίας στο ύψος της Μιαούλη, στη 14ης Μαΐου στο ύψος της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στην Μητροπολίτου Ιωακείμ Καβύρη στο ύψος της Ανατολικής Θράκης καθώς και στο ύψος της Κερασούντος , στη Λ. Βασιλέως Αλεξάνδρου στο ύψος της Καραϊσκάκη, καθώς επίσης και στο ύψος της οδού Νικηφόρου Φωκά.

Πηγή: gnomionline.gr

Share it