Search

Ορφέας για μεγάλα πράγματα(και)στην Καλαμαριά! Έσπασε το αήττητο του Απόλλων και διεύρυνε το δικό του!!!

Τεράστια εμφάνιση απο τους παίκτες του Ορφέα Ξάνθης που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και παρότι έπαιζε με δύο σημαντικές απουσίες, τα αδέρφια Καραγκιόζη, πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην Καλαμαριά επί του τοπικού Απόλλων και παρέμειναν αήττητοι και μάλιστα χωρίς να δεχτούν γκολ εκτός ενώ παράλληλα έσπασαν και το αήττητο του Απόλλων Καλαμαριάς που υπέστη την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Ξάνθης για ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι αγωνίστηκε με τρομερή ψυχή, πάθος και αφοσίωση στις οδηγίες του τεχνικού τιμ αποδίδοντας για ακόμη ένα ματς άμυνα… σεμιναριακού επιπέδου “σβήνοντας” τους εξαιρετικούς επιθετικούς του Απόλλωνα Καλαμαριάς ενώ ουκ ολίγες φορές δημιούργησε και επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μένκα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η κορυφαία στιγμή στο πρώτο μέρος ανήκει στον Ορφέα όταν στο 31′ ο Τορομανίδης βγήκε απέναντι στον κίπερ του Απόλλωνα όμως δεν κατάφερε να τον κερδίσει ενώ ο κίπερ των γηπεδούχων σταμάτησε στο 40′ και το σουτ του Μουμίνογλου Τουγιάλ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ των Κυβελίδη και Πόποβιτς που σταμάτησε ο Ρούφος.

Ο κίπερ του Ορφέα ήταν πραγματικός βράχος κάτω απο τα γκολπόστ του Ξανθιώτικου συλλόγου σταματώντας τους αντιπάλους του όποτε χρειαζόταν ενώ και στον αέρα ήταν “κέρβερος” καθαρίζοντας όλες τις σέντρες που έκαναν οι γηπεδούχοι. Στο 65′ σημειώθηκε η φάση που έκρινε την αναμέτρηση με τον Μουμίνογλου  Τουγιάλ να ανατρέπεται απο τον Μένκα με τον διαιτητή να καταλογίζει άμεσα την παράβαση δίνοντας πέναλτι στον Ξανθιώτικο σύλλογο, την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουμίνογλου που κέρδισε τον Μένκα και έκανε το 0-1 ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο απο παίκτες και τεχνικό τιμ όσο και απο τους φίλους της ομάδας που την ακολούθησαν στο ταξίδι στην Θεσσαλονίκη. Το σκορ παρά την ανούσια πίεση των γηπεδούχων δεν άλλαξε με το τελευταίο σφύριγμα του Πουλικίδη να βρίσκει τους Ξανθιώτες να πανηγυρίζουν ένα τεράστιο αποτέλεσμα απέναντι στον ιστορικό και πρωτοπόρο Απόλλων.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Μένκα, Αμαραντίδης, Κυβελίδης(68′ Φάμπιο), Καλογέρης, Σαμαράς, Καλαϊτζίδης, Γεωργιάδης, Βεργώνης, Συμελίδης Ν΄ Λουντούλου και Πόποβιτς

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζάμπαζ Χακή, Καρά Αλή, Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Κατρανίτσας, Μπουνταγκίδης, Λαζαρίδης(77′ Μελισσόπουλος), Τορομανίδης(79′ Μόσχος), Μουμίνογλου(88′ Πασχαλάκης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ SA

ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

 

Share it