Search

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Ζιλμπέρτο Σίλβα μιλάει αποκλειστικά στο SportsAddict!

Στα πλαίσια του 2ου τουρνουά των Σχολών Παναθηναϊκού Βορείου Ελλάδας που διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Ορφέα Ελευθερούπολης στο γήπεδο της ομάδας η «πράσινη» ΠΑΕ, συναντήσαμε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο Τεχνικός Διευθυντής του Παναθηναϊκού ήταν προσκεκλημένος μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ και υπεύθυνο των Σχολών Βασίλη Κωνσταντίνου στο τουρνουά. Οι δύο άνδρες αφού απένειμαν τα κύπελλα στις ακαδημίες που συμμετείχαν, βγήκαν φωτογραφίες με όλα τα παιδιά όλων των ομάδων.

Όταν τελείωσε αυτή η διαδικασία, με τον Ζιλμπέρτο να βγαίνει φωτογραφία με κάθε παιδί και ενήλικα ξεχωριστά, τον πλησιάσαμε, καθίσαμε μαζί του και του ζητήσαμε να μας πει δύο λόγια για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού – τα Pao Soccer Schools – για τον σύλλογο και για τον ίδιο. Μας δέχτηκε με μεγάλη χαρά και απάντησε με μεγάλη υπομονή σε όλες μας τις ερωτήσεις, τις απαντήσεις των οποίων μπορείτε να δείτε στις παρακάτω γραμμές.

Βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο τουρνουά του Παναθηναϊκού εδώ στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Πώς νιώθετε που είστε εδώ;

Ζιλμπέρτο: «Είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό αυτό το τουρνουά και πολύ σημαντικές οι Σχολές Παναθηναϊκού που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πολύ χρήσιμο για μας να ερχόμαστε και να βλέπουμε από κοντά πως πάνε τα πράγματα και πως τα παιδιά είναι χαρούμενα και ευχαριστιούνται το παιχνίδι. Μετά έχουμε μαζί τις οικογένειες τους, τους προπονητές τους και είναι πολύ όμορφο όλο αυτό που συμβαίνει σε όλη τη χώρα γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό τα παιδιά μαθαίνουν πολλά πράγματα».

Πόσο σημαντικό είναι για αυτούς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ζουν σε διαφορετικά μέρη, να είναι εδώ και να παίζουν όλοι μαζί;

Ζιλμπέρτο: «Είναι καλό γιατί κάνουν νέους φίλους από άλλα χωριά και πόλεις. Είμαι σίγουρος ότι οι εμπειρίες που βιώνουν εδώ τους κάνουν καλό, το απολαμβάνουν και θέλουν να το επαναλάβουν στο μέλλον. Τώρα από πλευράς Παναθηναϊκού, το γεγονός ότι μπορούμε και υποστηρίζουμε τέτοιου είδους τουρνουά και τις Σχολές μας, μας κάνει πολύ χαρούμενους και προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται».

gilberto-pantazis1

 

«Πρώτο μας μέλημα να είναι χαρούμενα τα παιδιά»

Από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού έχουν βγεί όλα αυτά τα χρόνια σπουδαίοι παίκτες όπως ο πρώην συμπαίκτης σας Γιώργος Καραγκούνης και πολλοί άλλοι. Είναι οι Σχολές το μέλλον της ομάδας;

Ζιλμπέρτο: «Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε τα Pao Soccer Schools. Σήμερα συμμετέχουν στο τουρνουά πολλές από τις Σχολές μας. Για μένα το πρώτο και σημαντικότερο είναι να βοηθάμε τα παιδιά που αγωνίζονται σε αυτές. Τους δίνουμε την ευκαιρία να παίζουν ποδόσφαιρο, να εξασκούνται καθημερινά, να είναι χαρούμενα. Για να γίνεις ποδοσφαιριστής πρέπει να σου αρέσει να ευχαριστιέσαι το άθλημα, γιατί αν δεν σου αρέσει να παίζεις ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προχωρήσεις. Από κει και πέρα μπορούν κάποια ή πολλά από αυτά τα παιδιά που αγαπάνε το να παίζουν ποδόσφαιρο να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αν λοιπόν από τις Σχολές μας μπορούμε να έχουμε κάποιους παίκτες στο μέλλον θα είναι εξαιρετικό για τον σύλλογο».

Ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν έχει ένα ρόστερ το οποίο αποτελείται αππό παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας;

Ζιλμπέρτο: «Δουλεύουμε σκληρά γι’ αυτό. Δεν είναι τόσο εύκολο όπως ξέρετε, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο κάθε μέρα. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά είμαστε πολύ στενοχωρημένοι, αλλά πρέπει να κοιτάμε πάντα μπροστά».

Υπήρξατε ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Τώρα είστε σε έναν διαφορετικό ρόλο, αυτόν του Τεχνικού Διευθυντή. Ποιο από τα δύο προτιμάτε;

Ζιλμπέρτο: «Μου άρεσε πάρα πολύ όταν έπαιζα και απόλαυσα την κάθε στιγμή. Ήξερα όμως ότι κάποια στιγμή θα τελείωνε. Απολαμβάνω λοιπόν και αυτό που κάνω τώρα και δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο αυτό που κάνω, αλλά μου αρέσει γιατί είναι η άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου. Κάποιες φορές είναι αρκετά δύσκολο και νομίζω ότι είναι πιο εύκολο να παίζεις ποδόσφαιρο. Η ζωή όμως συνεχίζεται και δεν μπορείς να μένεις στάσιμος. Είμαι χαρούμενος που ασχολούμαι και πάλι με το ποδόσφαιρο ακόμα και αν αυτό δεν έχει να κάνει με το να παίζω».

«Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα είναι για πάντα στην καρδιά μου»

Ποιο είναι το μήνημα που θα στέλνατε στους φίλους του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα σε αυτούς εδώ στη Μακεδονία που είναι ένα μέρος μακριά από την Αθήνα;

Ζιλμπέρτο: «Τι να πρωτοπώ για τους φίλους του Παναθηνϊκού. Τους ανήκει ένα πολύ ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά μου, καθώς όλοι τους έχουν συνεισφέρει στην καριέρα μου. Από τη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα και αφότου έφυγα, πάντα δεχόμουνα πολύ συγκινητικά μηνύματα από τον κόσμο της ομάδας από όλο τον κόσμο. Από την Ελλάδα, την Αμερική και από άλλα μέρη. Ήταν ένας τρόπος για να είμαι κοντά στον Παναθηναϊκό και να μαθαίνω για την ομάδα, όλα αυτά τα χρόνια που είχα αποχωρήσει. Αυτό λοιπόν το μήνυμα μου. Θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου, να συνεχίζουν να αγαπούν την ομάδα και εμείς θα προσπαθούμε να τους κάνουμε χαρούμενος κάθε μέρα».

gilberto-pantazis-2

Υ.Γ.1 Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν είναι απλά παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά, αλλά και για όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και αθλητές γενικότερα. Η ηρεμία που βγάζει σαν άνθρωπος σε εντυπωσιάζει και η ευγένια του σε καταπλήσει. Θα ήθελα να του πω ακόμα μία φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνέντευξη που μας πραχώρησε και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία σε ότι κάνει.

Υ.Γ.2 Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Αθλητικό Όμιλο Μαΐστρου και τον Ορφέα Ελευθερούπολης για την άριστη συνεργασία τους και την βοήθεια τους στη συνέντευξη.

Share it