Search

Στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου της Β’ Έβρου, η ΑΕΚ Έβρου υποχρέωσε σε ήττα την περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΝ Χιλής (4-2)

Μπροστά ρε περίπου 100 φίλους της, η ΑΕΚ Έβρου, πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο στην πρεμιέρα της φέτος, στο πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου, της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας. Απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΝ Χιλής, οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Γελαδάρη, απέδειξαν πως θα είναι μια καλύτερη ομάδα φέτος, που θα διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη 5αδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός πως προχώρησαν φέτος σε ριζική αλλαγή του ρόστερ έδειξαν κι αυτοί πως θα πρωταγωνιστήσουν.

Στον αγώνα οι δυο ομάδες είχαν ως κύριο στόχο να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν καταρχάς και έπειτα να αναζητήσουν κάτι στην επίθεση. Ο Τουρτουράς, σε μια ανύποπτη στιγμή έκανε στο ημίωρο το 0-1, όμως πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι δικοί του και των συμπαικτών του, ο Πεκιαρίδης έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, η αποβολή του Χαρχαλίδη καθόρισε την έκβαση του παιχνιδιού, με την ΑΕΚ Έβρου να καταφέρνει με παίκτη παραπάνω να φτάνει στο 3-1. Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν παράτησαν το ματς, αλλά παραλίγο μάλιστα να το φέρουν και τούμπα, με τον Παπαχρήστου Π., να μειώνει σε 3-2 δέκα λεπτά πριν το τέλος και τους Τουρτουρά και Ράπτη να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν. Στιγμές πριν το φινάλε, ο Μπόγλου ανακούφισε τους συμπαίκτες και τον προπονητή του, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Οι φάσεις του αγώνα: 

15΄Σουτ του του Αποστολίδη για την Χιλή, ψηλά άουτ η μπάλα

17′ Φάουλ του Πασχαλίδη, πάνω απ’ τα δοκάρια του Στέφου.

20′ Ο Φραγκούλης βρίσκεται έξω απ’ την περιοχή της ΑΕΚ Έβρου, κα΄νει το σουτ με το εξωτερικό μέρος του ποδιού, η μπάλα όμως καταλήγει στα χέρια του Στέφου.

21′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλιχανίδη, καταλήγει στην αγκαλιά του μπάρκογλου, αφού σκάσει στο έδαφος.

28′ Δεν βρίσκει την μπάλα, όπως θα ήθελε ο Πεκιαρίδης, απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την χωρίς ταχύτητα έξω απ’ τα δοκάρια.

30′ Μετά από κούρσα απ’  τα δεξιά, ο Νεανίδης μπαίνει στην περιοχή και προτιμά να σουτάρει, αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Αλιχανίδη, με την μπάλα να φεύγει έξω.

33′ Ο Στέφου παίζει με την φωτιά στα όρια της περιοχής του και χάνει την μπάλα, με τον Τουρτούρα να γίνεται κα΄τοχος και να πασάρει στον Βλασακίδη, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Έβρου, είχε επιστρέψει κάτω απ’ τα γκολποστ του και μπλόκαρε.

39′ Σουτ του Μπόγλου με το αριστερό έξω απ’ την περιοχή, στα χέρια του Μπάρκογλου.

40′ Έπειτα από εκτέλεση πλαγίου απ΄το ύψος της περιοχής της ΑΕΚ Έβρου, έτσι όπως επιτιθόταν απ’ τα αριστερά η Χιλή, ο Βλασακίδης παίρνει την κεφαλιά για τον Φραγκούλη, με τον τελευταίο να στρώνει στον Καραγιάννη, οποίος βρήκε τον Τουρτούρα ανενόχλητο μέσα στην περιοχή. Ο Τουρτούρας σημάδεψε σωστά και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

41′ Ισοφάριση για την ΑΕΚ Έβρου στην αμέσως επόμενη φάση. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της Χιλής, ο Μπάρκογλου έκανε μοιραίο λάθος, χάνοντας την μπάλα μέσα απ’ τα χέρα του μετά από σέντρα, με τον Πεκιαρίδη να κάνει το 1-1.

43′ κεφαλιά του Πεκιαρίδη φεύγει άουτ.

45+ Απευθείας εκτέλεση φάουλ απ’  τον Κορδόνια. Ο Μπάρκογλου μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

48′ Ο Φραγκούλης εκτελεί φάουλ, με την μπάλα να φεύγει σύριζα έξω απ’ το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στέφου.

60′ Γέμισμα απ’ την άμυνα της ΑΕΚ Έβρου, ο Πεκιαρίδης με κεφαλιά δίνει την ευκαιρία στον Τουρτούρα να φύγει στην πλάτη της άμυνας της Χιλής που ήταν ψηλά, με τον Χαρχαλίδη να τον γκρεμίζει και να αντικρίζει σωστή την κόκκινη κάρτα(2η κίτρινη). Μάλιστα, την πρώτη κίτρινη την είχε δεχτεί για παρόμοια περίπτωση στο 45′ , όταν τότε ο Πεκιαρίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας και τον έκοψε με αντικανονικό τρόπο.

61′ Σαν να μην έφτανε η κόκκινη, ήρθε και το γκολ για την Χιλή. Ο Αλιχανίδης με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Μπάρκογλου και έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του.

62′ Σουτ του Τερζή, μέσα απ’ την περιοχή, έξω απ’ τα δοκάρια του Μπάρκογλου.

63′ Ο Πεκιαρίδης φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Χιλής με αρκετά μέτρα μπροστά του, αλλά ο Πασχαλίδης τον προλαβαίνει με την ταχύτητά του και τελειώνει τον κίνδυνο.

70′ Καλό σουτ από μακριά Κιορόγλου, η μπάλα λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Στέφου.

75′ Φάουλ του Τερζή από δεξιά, κακή έξοδος του Μπάρκογλου και ο Μπόγλου με κεφαλιά δεν χάνει την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

78′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πασχαλίδη, άουτ.

80′ Κεφαλία του Πεκιαρίδη μέσα απ’ την περιοχή, διώνει όμορφα ο Μπάρκογλου.

81′ Ξαναμπαίνει στο ματς η Χιλή, με τον Παπαχρήστου να χρίζεται σκόρερ, στέλνοντας την μπάλα με πλασέ μέσα απ’ την περιοχή, στο βάθος της εστίας του Στέφου.

85′ Παραλίγο ισοφάριση για την ΑΕΝ Χιλής, με τον Τουρτούρα να σουτάρει ανενόχλητος μέσα απ’ την περιοχή, αλλά την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει ελάχιστα πάνω απ’ τα δοκάρια.

88′ Ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για την Χιλή των 10 παικτών, όμως ο Ράπτης δεν σημαδεύει σωστά απ’ το ύψος του πέναλντι και δεξιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

90′ Κόρνερ για την ΧΙλή, ο Παπαχρήστου διώχνει σε νέο κόρνερ προτού Φραγκούλη.

90+ Γκολ για την ΑΕΚ Έβρου που τελειώνει το παιχνίδι με σκόρερ και πάλι τον Μπόγλου. Με την άμυνα της Χιλής να είναι ψηλά για το κόρνερ, ο Σητάκης έφυγε ωραία στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Πεκιαρίδη, με τον φορ της ΑΕΚ Έβρου να τροφοδοτεί τον Μπόγλου που με το αριστερό έκανε το τελικό 4-2.

Η φάση του αγώνα:

Η αποβολή του Χαρχαλίδη κόστισε πολύ στην Χιλή. Μέχρι εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν σχετικά εύκολα μακριά την ομάδα της ΑΕΚ Έβρου, κα΄τι που ήταν δυσκολότερο να κάνουν αργότερα με παίκτη λιγότερο. Ακόμα, η ζημιά ήταν διπλή για την ΑΕΝ Χιλής, καθώς όχι μόνο αποβλήθηκε ο Χαρχαλίδης, αλλά απ’ το φάουλ που υπέδειξε ο Κωνσταντάκης, ο Αλιχανίδης έκανε το 2-1.

Ο ΜVP:

Ο Μπόγλου πέρα απ’ τα δύο γκολ, ήταν και ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του Νίκου Γελαδάρη και μόνιμη πηγή κινδύνου

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Χαρχαλίδης άφησε την ομάδα του με 10 και επέτρεψε με το φάουλ του μάλιστα στην ΑΕΚ Έβρου να προηγηθεί. ΤΟν τίτλο μοιράζεται με τον Μπάρκογλου, που με το λαθος του στην ισοφάριση του Πεκιαρίδη, έδωσε την δυνατότητα στην ΑΕΚ Έβρου να πάρει αμέσως ψυχολογία μετά το γκολ που δέχτηκε.

ΑΕΚ Έβρου (Γελαδάρης): Στέφου, Μπόγλου, Πολυχρονίδης(75′ Μοβσισιάν), Παπαχρήστου, Βασταρδελής, Κορδώνιας, Τερζής, Πιστάλκας (55′ Χατζηκωνσταντινίδης), Νεανίδης (71′ Σητάκης), Αλιχανίδης, Πεκιαρίδης

ΑΕΝ Χιλής (Τσώνης): Μπάρκογλου, Αποστολίδης, Χαρχαλίδης, Κούκος (10′ Λιαρούδης), Πασχαλίδης, Κιορόγλου, Καραγιάννης, Τουρτούρας, Παπαχρήστου, Φραγκούλης, Βλασακίδης(65′ Ράπτης).

 

 

 

Share it