Search

Σαρωτική η Ένωση στα πρώτα 30 λεπτά, “καθάρισε” εύκολα τον Ποντιακό (1-4)!

Πετυχαίνοντας στο 2ο λεπτό το 0-1, στο 6 το 0-2 και μέχρι το 30 άλλα δύο τέρματα, η Ένωση Άνθειας/Αριστείνου του μιχάλη Φλώρου κατάφερε να φύγει με το διπλό από μία έδρα που συνήθως την δυσκολεύει. Φέτος τα πράγματα τα έκανα πολύ εύκολα απ’ την αρχή οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης, καταφέρνοντας να πιάσουν στον ύπνο τον Ποντιακό και να τελειώσουν το ματς, πριν καλά-καλά αρχίσει.

Από κει ακι πέρα η ομάδα του μιχάλη Μπαξεβάνογλου προσπάθησε να ισορροπήσει και να ξανά μπει στο ματς, όμως αυτό ήταν πολύ δύσκολο. το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 1-4 με τον Ρήγα, που είχε αντικαταστήσει νωρίς τον Δουλγκέρη, που χρεώθηκε το 1ο και 3ο γκολ της ομάδας του, με τον μαλτέζο να φεύγει στην πλάτη του.

Οι φάσεις του αγώνα:

2′ Ο Μαλτέζος βρήκε χώρο από αριστερά, έφυγε στην πλάτη του Δουλγέρη πασάροντας την κατάλληλη στιγμή, στον Ευφραιμίδη, που απ’ το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 0-1.

6′ Τρομερή εκτέλεση φάουλ απ’ τον Ευφραιμίδη που διπλασιάζει τα τέρματά του και της ομάδας του. Ο μεσοεπιθετικός της Ένωσης με εκτέλεση πάνω απ’ το τείχος ακι την μπάλα να κατεβαίνει χαμηλά όταν πέρασε απ’ τα σ΄’ωματα των ποδοσφαιριστών του ποντιακού, δεν άφησε περιθώρια στον Χατζησταύρου, στέλνοντας την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία του τερματοφύλακα του ποντιακού.

15′ Σουτ Μουχτάρη, πολύ πάνω απ’ τα δοκάρια του Θυμιανίδη.

18′ 0-3 για την Ένωση απλά και γρήγορα. Ο Χατζησταύρου εκτέλεσε το βολέ, με τον Τσαπάνη με μια κεφαλιά απ’ τον χώρο του κέντρου να βγάζει τον Μαλτέζο απέναντι απ’ τον τερματοφύλακα του Ποντιακού, και ο τελευταίος με ένα τρομερό μονοκόμματο σουτ να κάνει το 3-0.

27′ Φάουλ του Ευφραιμίδη, ο Τσαπάνης βρίσκει με το σώμα την μπάλα, που καταλήγει στα χέρια του Χατζησταύρου.

29′ Ο Φραγγουλίδης βγάζει την σέντρα από αριστερά, ο Πατσιώρας γίνεται κάτοχος της μπάλας στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και με εκπληκτικό σουτ, αφήνει άγαλμα τον Χατζησταύρου, στέλνοντας την μπάλα να αναπαυτεί στο αριτερό “Γ” της εστίας του τερματοφύλακα του Ποντιακού.

40′ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ένωση. Ο Καπανίκας σουτάρει σε πρώτο χρόνο στα σώματα και στη συνέχεια βγάζει την σέντρα, με την μπάλα να καταλήγει στον Μαλτέζο, ο οποίος αφού πέρασε τον Σαγκιρίδη, είδε το σουτ του να αποκρούεται απ’  τον Χατζησταύρου.

51′ Σουτ του Ευφραιμίδη με το αριστερό, πέντε μέτρα ΄λεξω απ’ την περιοχή, πολύ ψηλά, έξω απ΄ τα δοκάρια.

59′ Σουτ του Δουμπουλάκη από πολύ μακριά, στα χέρια του Χατζησταύρου.

63′ Κεφαλιά του Σεϊτανίδη μετά από κόρνερ, στο πάνω μέρος των διχτύων του Θυμιανίδη.

66′ Ο Δουμπουλάκης τη σέντρα, Καπανίκας στην κεφαλιά απ’ το ύψος του πέναλντι, με την μπάλα να καταλήγει αρκετά έξω.

68′ Ο Κωνσταντινίδης γίνεται κάτοχος της μπάλας πίσω απ’ το κέντρο και αφού διασχίζει 20 μέτρα πασάρει στον Ρήγα, ο οποίος με πολύ ωραίο τρόπο περνάει τον Τσαπάνη και μειώνει για την ομάδα του, σε 1-4.

69′ Ο Χριστοφορίδης κλέβει την μπάλα στον χώρο του κέντρου και φεύγει μαζί με τον Παμπορίδη 2 με 2, απέναντι σε Τσαπάνη – Λίτσιο. Ο Τσαπάνης καταφέρνει και κοντράρει το σουτ που προσπάθησε να κάνει ο μεσοεπιθετικός του Ποντιακού.

70′ Πολύ ωραία σέντρα του Χριστοφορίδη και ακόμα ωραιότερη κεφαλιά ψαράκι του Κωνσταντινίδη, αλλά ο Τσαπάνης δεν επέτρεψε να μπει ένα πολύ όμορφο τέρμα, διώχνοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή σε κόρνερ.

81′ Φάουλ του Καπανίκα στα χέρια του Χατζησταύρου.

83′ Σουτ του Τσακανίκα μέσα απ’ την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ.

85′ Σουτ του Πατσιώρα απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον τερματοφύλακα του Ποντιακού να μπλοκάρει.

Η φάση του αγώνα: 

Το πρώτο γκολ, στην πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη κατεβασιά της Ένωσης. Το συγκρότημα του Μιχάλη Φλώρου αιφνιδίασε την ομάδα του Ποντιακού, με τους Μαλτέζο και Ευφραιμίδη να κάνουν, απλά με την ποιότητά τους, το 0-1.

MVP:

Ο Λεωνίδας Ευφραιμίδης, που επέτρεψε στην ομάδα του να προηγείται μόλις στο 6′ με 0-2, πετυχαίνοντας δύο γκολ και ειδικά το δεύτερο, γκολάρα.

Ο αδύναμος κρίκος:

Η έλλειψη συγκέντρωσης στα πρώτα λεπτά όλων των παιχτών του Ποντιακού.

Συνθέσεις:

ΑΟ Ποντιακός (Μπαξεβάνογλου): Χατζησταύρου, Δουλγκέρης(23′ Ρήγας), Μιχαηλίδης, Χασιμίδης(Σεϊτανίδης (53′), Χατσατριάν, Σαγκιρίδης, Σαριανίδης, Κωνσταντινίδης, Παμπορίδης(76′ Μιχαηλίδης Ορ.), Χριστοφορίδης, Μουχτάρης.

Ένωση Άνθειας/Αριστείνου (Φλώρος): Θυμιανίδης, Δουμπουλάκης (c), Φραγγουλίδης, Τσαπάνης, Λίτσιος, Πατσιώρας, Δεδελούδης(80′ Απότας), Δορουγιδένης, Μαλτέζος(56′ Τσακανίκας), Ευφραιμίδης, Καπανίκας(85′ Πετρίδης).

Share it