Search

Την 2η θέση κατέλαβαν οι ιστιοπλόοι του ΟΦΘΑ στο «Persuit 2016» του ΟΘΑ Καβάλας

Με την 2η θέση στην κατηγορία του, στους αγώνες ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης έκλεισε την αγωνιστική χρονιά για το 2016 ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης.

Τον αγώνα ‘Pursuit 2016’ στον οποίο πήρε μέρος ο ΟΦΘΑ, διοργάνωσε ο ΟΘΑ Καβάλας στις 15-16 Οκτωβρίου και συμμετείχαν 15 σκάφη ανοικτής θαλάσσης και συνολικά 70 ιστιοπλόοι από Ελλάδα και Βουλγαρία.

Μέλος του πληρώματος του ΟΦΘΑ δήλωσε:

«Είχαμε μια εκπληκτική πρώτη ιστιοδρομία! Φύγαμε πρώτοι στην εκκίνηση, έχοντας τον στόλο πίσω μας μπορέσαμε να κάνουμε την τακτική που θα κέρδιζε τον αγώνα, μιας και η ένταση του αέρα στα πρώτα όρτσα ευνοούσε τις ρυθμίσεις τους σκάφους μας. Τελικά τα καταφέραμε, 1η ιστιοδρομία και 1η θέση στην κατηγορία μας!

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε σχεδόν με καθόλου αέρα. Ύστερα από αναμονή λίγων ωρών στη θάλασσα και μιας και η χαμηλή ένταση του αέρα δεν μας έδινε πλεονέκτημα, ξέραμε ότι έπρεπε να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την χθεσινή μας προσπάθεια. Σχεδόν τα είχαμε καταφέρει, ήμασταν δεύτεροι σε όλη την κούρσα και κερδίζαμε σε ισοβαθμία τον αγώνα. Ο αέρας όμως δεν είχε σταθεροποιηθεί και ρισκάραμε συνεχώς. Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό χάσαμε και τερματίσαμε στην τρίτη θέση.

Με μία 1η και μία 3η θέση σε σύνολο από 8 σκάφη, τερματίσαμε στην 2η θέση της κατηγορίας μας, το οποίο είναι ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και το 2017».

 

Share it