Search

Ο guard της Α.Ε. Κομοτηνής, Σταύρος Χονδρόπουλος, «αποκαλύπτεται» στο S.A.! «O πατέρας μου με μύησε στο μπάσκετ!»

Αποτελεί ένα παιδί, που όπως μας εκμυστηρεύτηκε και ο ίδιος μεγάλωσε με μια μπασκέτα στο σπίτι. Από παιδί. Φυσικά, η αγάπη του αυτή, τον οδήγησε από πολύ μικρή ηλικία, στις ακαδημίες μιας ομάδας στην πόλη την οποία μεγάλωσε. Η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, αποτέλεσε την πρώτη φανέλα την οποία φόρεσε ο Σταύρος Χονδρόπουλος. Φανέλα την οποία μάλιστα φόρεσε για πολλά χρόνια, συγκεκριμένα απ’ τα 5 του, ως τα 15.

Επόμενος σταθμός η Καβάλα, εκεί όπου συνδύασε  αυτό που λατρεύει, το μπάσκετ, με το σχολείο (πρώτη και δευτέρα Λυκείου). Στην Καβάλα αγωνίστηκε τόσο στο τμήμα του Παιδικού όσο και στο Εφηβικό, το σημαντικότερο όμως ήταν οι παραστάσεις που αποκόμισε, με τις προπονήσεις που έκανε με την μεγάλη ομάδα, την ανδρική.

Τρίτη Λυκείου επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς η επιστροφή του αυτή να συνδυαστεί με παράλληλη επιστροφή στην ομάδα που αγωνίστηκε για 10 χρόνια. Ο Εθνικός ήταν αυτή την φορά η επιλογή του, εκεί όπου αγωνίστηκε για μόλις μία σεζόν.

Ακολουθεί στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ, με τον Σταύρο να αγωνίζεται στη Θεσσαλονίκη, όταν ήταν στο πρώτο έτος πια,  των ακαδημαϊκών σπουδών του. Την επόμενη χρονιά έρχεται ξανά ο Εθνικός, ενώ την τελευταία τριετία, ο Σταύρος Χονδρόπουλος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ΑΕ Κομοτηνής, συνδυάζοντας πάντα και τις σπουδές του στο τμήμα ΤΕΦΑΑ της πόλης, παράλληλα με το μπάσκετ.

Απ την επίσιμη φωτογράφιση της ΑΕ Κομοτηνης
Απ την επίσιμη φωτογράφιση της ΑΕ Κομοτηνης

S.A.: Σταύρο ξεκίνημα με το αριστερό, σε μία πάντως δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία απ’ τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Πως ήταν το παιχνίδι αυτό;

Σ.Χ: Το παιχνίδι το χάσαμε εμείς με τα 20 λάθη που κάναμε. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο μπήκαμε νωθρά απ’ την αρχή και τα λάθη δεν μας επέτρεψαν να το διεκδικήσουμε σε κανένα σημείο.

S.A.: Τώρα έχετε μπροστά σας όμως το ματς με την Νεάπολη. Φαντάζομαι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπερνάς τις ήττες και να διαχειρίζεσαι την όποια πίεση, είναι το ακριβώς επόμενο ματς.

Σ.Χ.: Στόχος για το παιχνίδι με την Νεάπολη είναι μόνο η νίκη. Θέλουμε σιγά -σιγά να πραγματοποιήσουμε ένα σερί νικών. θέλουμε να μπούμε με το δεξί, να ξεκινήσουμε τις νίκες και από κει και πέρα να απολαύσουμε και το μπάσκετ.

xodro-2

S.A.: Είναι μία ομάδα στα μέτρα της ΑΕΚ η Νεάπολη;

Σ.Χ.: Σίγουρα! Είναι ένα παιχνίδι το οποίο μπορούμε και πρέπει να το κερδίσουμε! Είναι στο χέρι μας.

S.A.: Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το ματς;

Σ.Χ.: Πρέπει να αποφύγουμε τα ίδια λάθη. Αυτά που κάναμε στην πρεμιέρα. Τα 20 λάθη απ’ τα οποία τα 15 γίναν καλάθι, απαγορεύεται να τα ξανακάνουμε. 

S.A.: Τα λάθη αυτά είναι έλλειψη συγκέντρωσης, καθαρού μυαλού;

Σ.Χ.: Είναι και έλλειψη συγκέντρωσης, είναι επίσης το γεγονός πως η ομάδα είναι σχετικά νέα, με 5-6 νέα πρόσωπα στο δυναμικό της. Θέλει χρόνο να γίνουμε ομάδα, να αφομοιωθούν η νέοι στο σύνολο. Γι’ αυτό δουλεύουμε και θα γινόμαστε καλύτεροι ματς με ματς.

xondros-8

S.A.: Ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕ Κομοτηνής  για φέτος και ποιοι οι προσωπικοί σου;

Σ.Χ.: Οι προσωπικοί στόχοι μου ταυτίζονται με την ομάδα. Να κερδίζουμε κάθε ματς είναι ο στόχος μου και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Το τελευταίο φυσικά είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος. Εμείς θέλουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κερδίζουμε.

S.A.: Επιδίωξη να μεταπηδήσεις κάποια στιγμή σε κάποια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας;

Σ.Χ.: Όχι, αυτή την στιγμή δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Θέλω απλά η ομάδα να κερδίζει να παίζουμε μπάσκετ και να χαιρόμαστε.

S.A.: Στο προσωπικό σου παιχνίδι τι θα ήταν αυτό που θα ήθελες να βελτιώσεις; 

Σ.Χ.: Σίγουρα η άμυνα! Έχω μεγάλο θέμα στην άμυνα, το οποίο όμως με την βοήθεια του προπονητή μου και των συμπαικτών και μέσα απ’ την προπόνηση, προσπαθώ να το δουλέψω. Να βελτιώνομαι καθημερινά σ’ αυτό.

S.A.: Εξ’ όσων γνωρίζω, η άμυνα από ένα σημείο και έπειτα, είναι και ζήτημα θέλησης ..

Σ.Χ.: Σίγουρα είναι θέμα θέλησης περισσότερο. Είχα και κάποια κιλά παραπάνω πάντως, τα οποία πλέον τα έχω χάσει  με την διατροφή που κάνω και με τα τρεξίματα. Γι’ αυτό οφείλω πολλά στον Δημήτρη Πανταζή, τον γυμναστή και πολύ καλό μου φίλο, που με βοήθησε με καθημερινές προπονήσεις το καλοκαίρι, και συνεχίζουμε εννοείται και τώρα και επίσης τον διατροφολόγο και επίσης φίλο μου, τον Θοδωρή Σταμπουλή. Ήδη αισθάνομαι πάντως τα πόδια μου καλύτερα και μετά τον περσινό τραυματισμό που είχα. 

xodros-6
Τα ντοκουμέντα απ’ τη δουλειά που έριξε ο Σταύρος Χονδρόπουλος με τον Δημήτρη Πανταζή

S.A.: Πλέον έχεις ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό έτσι δεν είναι;

Σ.Χ.: Δόξα τω Θεώ, ναι. Στα πόδια ναι, στο μυαλό έχω θέμα (γελάει) ..

S.A.: Θέλω να πάμε λίγο αλλού την κουβέντα. Ξέρω πως έχεις ολοκληρώσει τις ακαδημαϊκές σπουδές στου στην σχολή ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής, με ειδικότητα στο μπάσκετ και πρόκειται μέσα στον επόμενο μήνα μάλιστα να πάρεις το πτυχίο σου. Σκοπεύεις να ασχοληθείς μελλοντικά με την προπονητική; Είναι κάτι που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον; 

Σ.Χ.: Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το μπάσκετ! Πάρα πολύ! Και θέλω να βαδίσω στα βήματα του πατέρα μου που ασχολείται με την προπονητική. Εξάλλου είμαι ήδη βοηθός του Δημήτρη Πανταζή στο Παιδικό και το Εφηβικό της ΑΕ Κομοτηνής και όπως αντιλαμβάνεσαι φιλοδοξώ να ασχοληθώ στο μέλλον με αυτό. 

Με τον πατέρα του Χαράλαμπο
Με τον πατέρα του Χαράλαμπο

S.A.: Ο πατέρας σου έχω την εντύπωση πως ήταν ίσως ο λόγος που σε οδήγησε στην “σπυριάρα”.

Σ.Χ.: O πατέρας μου οπωσδήποτε με μύησε σ’ αυτήν την ιστορία. Τον πρόλαβα στα γήπεδα. ήμουν από μωρό θυμάμαι με μια μπασκέτα μικρή στο σπίτι και ήταν κάπου εκεί κοντά πάντοτε να με βοηθάει και να με καθοδηγεί.

S.A.: Πάμε στον παράγοντα “κόσμος”. Οπωσδήποτε είναι μια δύναμη για σας ο κόσμος της ΑΕ Κομοτηνής, που απ’ όσο ξέρω είναι πάντοτε παρόν και το δηλώνει δυναμικά.

Σ.Χ.: Σίγουρα, είναι δύναμη ο κόσμος. τα τρία χρόνια που είμαι εδώ βλέπω πάντα γεμάτο το γήπεδο. Δεν έχει υπάρξει ματς στο οποίο να αντικρίσω άδειες κερκίδες. Είναι ισχυρός παράγοντας ο κόσμος και μακάρι να είναι κατάμεστο πάλι το κλειστό στο ματς με την Νεάπολη! 

S.A.: Είναι και εντελώς διαφορετικό το συναίσθημα φαντάζομαι για έναν αθλητή αν αγωνίζεται σε μια κατάμεστη έδρα ..

Σ.Χ.: Εννοείται. Ο κόσμος βοηθάει πάντα πάρα πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι, ενώ παράλληλα επηρεάζει και τους αντιπάλους. Η έδρα ασυζητητί παίζει σημαντικό ρόλο.

Πάντα κατάμεστο το γήπεδο της ΑΕ Κομοτηνής
Πάντα κατάμεστο το γήπεδο της ΑΕ Κομοτηνής

S.A.: Θα έχουν άλλωστε και έναν παραπάνω λόγο να ‘ναι πιο εκδηλωτικοί οι φίλαθλοί σας στο πρώτο σας εντός έδρας ματς γι’ αυτή την σεζόν. Η ΑΕ Κομοτηνής στα πρότυπα των μεγάλων ομάδων, βάζει στο παιχνίδι και τις cheerleaders!

Σ.Χ.: Οι κερκίδες θα γεμίσουν οπωσδήποτε με περισσότερους άνδρες (με χιούμορ). Ήδη πολλοί συμφοιτητές μου μου έχουν τονίσει πως θα ‘ρθουν γι’ αυτόν τον λόγο! Για μπάσκετ και για μένα βέβαια δεν ξέρω το κατά πόσο θα ρθουν(πάντα με δόση χιούμορ)!

Οι cheerleaders της ΑΕ Κομοτηνής
Οι cheerleaders της ΑΕ Κομοτηνής

S.A.: Κλείνοντας, τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο της ομάδας;

Σ.Χ.: Καταρχάς να ζητήσω συγνώμη εκ μέρος όλων για την πρώτη αποκαρδιωτική εμφάνιση της πρεμιέρας. Τομ μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι πως θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξανα επαναληφθεί αυτή η εμφάνιση. Αρχής γενομένης απ’ το επόμενο ματς, θα μπαίνουμε στο παρκέ για να διεκδικούμε νίκες!

xodro-7

 

Share it