Search

Οι 3 αθλητές του Εθνικού που θα συμμετάσχουν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Badminton U19, αποκλειστικά στο SportsAddict!

Μία πολύ σημαντική διοργάνωση έρχεται στις 27/9 στην Αλεξανδρούπολη, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να συνδιοργανώνει με την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης (ΕΟΦΣΑ), τον Δήμο Αλεξ/πολης και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης (Περιφ. Ενότητα Έβρου) το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μπάντμιντον για αθλητές κάτω των 19 ετών.

Από τον Εθνικό λοιπόν θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα τρεις αθλητές, οι οποίοι δεν θα εκπροσωπούν απλά την πόλη τους, αλλά και την χώρα τους στη διοργάνωση, παίζοντας απέναντι στις Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Μολδαβία και Σερβία.

Το SportsAddict λοιπόν, που είναι και ο Χορηγός Επικοινωνίας της διοργάνωσης, βρέθηκε στο προθερμαντήριο δίπλα στο ΤΟΛ της Μαΐστρου συνομίλησε με τους 3 νεαρούς αθλητές του Εθνικού που θα λάβουν μέρος και σας τους παρουσιάζει.

Αντώνης Πατερόπουλος (17,5 ετών – Είναι ο τρίτος χρόνος που ασχολείται με το badminton)

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το badminton και όχι με κάποιο άλλο πιο γνωστό άθλημα;

«Έχω παίξει ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλα αθλήματα. Μία μέρα λοιπόν που είχα προπόνηση μπάσκετ, είδα αυτό το άθλημα και λέω γιατί να μην το δοκιμάσω για να δω πως είναι. Έπαιξα, μου άρεσε και όσο περνάει ο καιρός «κολλάω» ακόμα περισσότερο»!

dscn3850

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στο badminton;

«Μου αρέσει η ένταση που υπάρχει στο παιχνίδι και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται πολύς κόπος για αυτό το άθλημα για να πας πολύ μακριά. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου άποψη. Πιστεύω είναι κάτι σαν το σκάκι, θέλει στρατηγική, δύναμη και να συνδυάζεις τα πάντα».

Έρχεται ένα μεγάλο τουρνουά στην Αλεξ/πολη, πώς αισθάνεσαι που θα συμμετέχεις σε αυτό;

«Νιώθω πολύ περήφανος και προσωπικά πιστεύω ότι δεν είμαι έτοιμος να παίξω σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση, αλλά η εμπειρία θα είναι πολύ καλή. Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας. Θα βάλουμε τα δυνατά μας».

Κυριάκος Καραγεωργίου (15,5 ετών – Ασχολείται με το badminton περίπου 4 χρόνια)

Για τον ίδιο και για την εμπειρία του με το άθλημα μας είπε:

«Έχω ασχοληθεί με όλα τα αθλήματα εκτός από βόλεϊ και ιππασία. Σε όλα έμενα 1-2 χρόνια και τα περισσότερα ήταν τα 3 που έμεινα στο μπάσκετ. Μία μέρα λοιπόν μετά την προπόνηση που είχα η κ. Βίκη Κοϊνάκη (Υπεύθυνη του τμήματος) μου πρότεινε να το δοκιμάσω και από τότε δεν έχω σταματήσει να παίζω. Είναι ένα γρήγορο και δύσκολο άθλημα πιστεύω και δεν μπορούν να το παίξουν όλοι».

dscn3871

Για το Διαβαλκανικό Πρωτάθλημα τόνισε:

«Μας επέλεξε η Εθνική Ελλάδας να συμμετέχουμε σε αυτό οπότε είναι πολύ σημαντικό γιατί θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Μάλιστα, θα παίζουμε την ίδια μέρα με την 28η που θα παρελάσουμε και αυτό το κάνει ακόμα πιο σημαντικό. Όταν ξεκίνησα είπα ότι είναι ένα χόμπι για μένα, αλλά τώρα θα είναί τιμή για μένα και είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα γιατί είναι δύσκολο να μπεις στην Εθνική Ελλάδας μόνο με τα πανελλήνια πρωταθλήματα και έτσι είναι μία καλή ευκαιρία για μένα».

Τηλέμαχος Βουκουρεσλής (16 ετών – Ασχολείται 2 χρόνια με το badminton)

Γιατί επέλεξε το μπάντμιντον και όχι κάποιο άλλο άθλημα;

«Έχω ασχοληθεί σχεδόν με όλα τα αθλήματα. Πιστεύω όμως ότι το συγκεκριμένο μου αρέσει και μου ταιριάζει περισσότερο απ’ όλα».

dscn3879s

Για το Διαβαλκανικό:

«Νιώθω πολύ περήφανος που θα πάρω μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα γιατί θα εκπροσωπήσω την Εθνική Ελλάδας. Θα είναι μία πολύ μεγάλη εμπειρία για εμάς ανεξάρτητα από το αν θα νικήσουμε ή όχι. Εμεπειρία θα είναι και για τον Εθνικό, αλλά και για την πόλη μας που θα το διοργανώσουν».

Για τον Εθνικό μας είπε:

«Στην ομάδα δεν έχουμε έχθρες, το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, το ίδιο και οι προπονητές και γενικά στο τμήμα μπάντμιντον του Εθνικού περνάμε εξαιρετικά».

Υ.Γ. Εκτός από το ταλέντο που έχουν αυτά τα παιδιά έχουν και μία μεγάλη ειλικρίνεια στον τρόπο που εκφράζονται, κάτι που έχει να κάνει και με το νεαρό της ηλικίας τους.
Τηλέμαχε, Αντώνη και Κυριάκο, καλή επιτυχία!

Share it