Search

Πρόκριση στην Elite Round του Euro U-17 για την Εθνική Παίδων, σκόραρε ο Μελιόπουλος βασικός ο Ζουμπουλίδης!

Mετά τη νίκη επί του Καζακστάν με 1-0, η Εθνική Ελλάδας Κ17 επικράτησε και τις αντίστοιχης εθνικής της Ανδόρας, σε ματς που διεξήχθη στο “Estadi Comunal” με 3-0, και έτσι εξασφάλισε την πρόκριση της στην Elite Round του Euro U-17. Βασικοί αγωνίστηκαν οι παίκτες της Κ17 της Ξάνθης Δημήτρης Μελιόπουλος και Θωμάς Ζουμπουλίδης.

Μάλιστα ο Μελιόπουλος(φωτο) άνοιξε το σκορ οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, προτού αντικατασταθεί στο 30′,  ενώ ο Γκαργκαλατζίδης έκανε το 2-0 πέντε λεπτά αργότερα. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της Εθνικής με εκτέλεση πέναλτι, στο 52ο λεπτό. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Τσιριγώτης μετά από μαρκάρισμα του Μοράλ Σολέρ.

Στην Elite Round συμμετέχουν οι 31 εθνικές ομάδες, οι οποίες εξασφάλισαν την πρόκρισή τους από τον προκριματικό γύρο μαζί με αυτή, η οποία έχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Οι 32 αυτές ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Προκρίνονται οι νικητές των ομίλων και οι επτά καλύτεροι δεύτεροι, για να βρουν την οικοδέσποινα χώρα της τελικής φάσης(Κροατία). Στην τελική φάση οι 16 ομάδες χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και προκρίνονται στη  νοκ-άουτ φάση οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Λυράτζης, Μωραϊτάκης, Βούτσας, Μελιόπουλος (30′ Σκεντέραϊ), Ζουμπουλίδης, Γλέζος, Τσιριγώτης, Εμμανουηλίδης (55′ Αντζούλας), Παπαδόπουλος, Γκαργκαλατζίδης

 

Share it