Search

«Λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε Ιπποκράτη και Εθνικό (photos)

Στο 0-0 έμειναν Ιπποκράτης και Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο γήπεδο «Χρυσοπηγή Δεβετζή» στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου, σε ένα ματς που έπρεπε να φτάσουμε στο 66ο λεπτό για να δούμε την πρώτη κλασσική ευκαιρία. 

Οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά τρεξίματα χαρακτήρισαν τον αγώνα και ειδικά το πρώτο ημίχρονο στο οποίο με εξαίρεση 2-3 σουτ από κάθε ομάδα που έφυγαν άουτ χωρίς να ανησυχήσουν τους δύο τερματοφύλακες δεν είδαμε τίποτα το αξιοσημείωτο και σίγουρα θα το ξεχάσουμε πολύ γρήγορα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ωστόσο λίγο έλειψε ο Εθνικός να ανοίξει το σκορ, αλλά τη συρτή μπαλιά που έγινε δεν την εκμεταλλεύτηκε κανένας επιθετικός.

Στο δεύτερο μέρος άλλα 20 λεπτά πέρασαν χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία. Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήταν για τον Εθνικό και έγινε στο 66′ όταν ο Βαρσαμίδης βγήκε από πλάγια θέση φάτσα με τον Στεφανίδη, σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε. Ίδια φάση με πρωταγωνιστή τον Κυριζάκη δύο λεπτά μετά, με τον πορτιέρο του Ιπποκράτη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του επιθετικού του Εθνικού. Στο 77′ η ομάδα του Κώστα Βουρδόγλου θα χάσει την μεγαλύτερη της ευκαιρία στο ματς με τον Μαρασλή ο οποίος μετά τον ΑΟ Μαΐστρου και το πρωτάθλημα που κατέκτησε εκεί παίζει πια με τα χρώματα των «γιατρών». Ο έμπειρος επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννόπουλο, αλλά ο νεαρός γκολκίπερ του Εθνικού απέκρουσε το σουτ του. Ο Γιαννόπουλος ήταν εξαιρετικός σε όλο το ματς, επεμβαίνοντας όπου χρειαζόταν και πραγματοποιώντας παρά το μέτριο για τερματοφύλακα ανάστημα του (1,72) πολύ καλές εξόδους, καθαρίζοντας κάθε φάση που παιζόταν στον αέρα. Στο 90 και στο 90+2 έγιναν άλλες δύο φάσεις για την ομάδα του Σάκη Παπαράδη. Στην πρώτη ο Ανέστης Θάνος δεν θα μπορέσει από κοντά να βρει καλά τη μπάλα μετά από πάσα του Καρακασίδη και στη δεύτερη η λόμπα του καρακασίδη θα φύγει λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Στεφανίδη.

Στην επόμενη, 3η αγωνιστική, ο Ιπποκράτης θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο Ασπρονερίου και ο Εθνικός τη Θράκη Φερών, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το πρώτο τους τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο παίκτης του Ιπποκράτη Παναγιώτης Νταλαπέρας δήλωσε μετά τον αγώνα στο μικρόφωνο του SportsAddict:

«Ήταν ένα ισορροπημένο ματς, με φάσεις να γίνονται και από τις δύο ομάδες. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Εθνικού στους ανθρώπους της οποίας θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί είχα περάσει από εκεί. Όσο αφορά την ομάδα μου πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα από το παιχνίδι γιατί είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν ήμασταν τόσο ψύχραιμοι και ίσως λίγο άτυχοι. Από την άλλη είναι πολύ σημαντικό όταν δεν μπορείς να σκοράρεις να μην δέχεσαι και γκολ. Το θετικό είναι ότι πήραμε ένα βαθμό, το αρνητικό ότι χάσαμε δύο. Από κει και πέρα συνεχίζουμε, έχουμε αρκετά ματς μπροστά μας τα οποία μπορούμε να τα κερδίσουμε και πιστεύω ότι θα βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είμαστε νέα ομάδα, τώρα αρχίζουμε και βρισκόμαστε μεταξύ μας και νομίζω πως η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη, θα βρούμε ρυθμό, θα δεθούμε πιο πολύ ως ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι αυτή ήταν και μία περίεργη εβδομάδα καθώς μετά την ήττα με 3-0 στην πρεμιέρα προσπαθείς να βρεις ξανά τα πατήματα σου, την ψυχολογία σου. Τώρα ξεκινήσαμε, συνεχίζουμε».

Ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Γιώργος Κυριζάκης δήλωσε:

«Πολύ δυνατό το σημερινό ματς και κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Ιπποκράτης, ο οποίος πιστεύω πως είναι από τις πιο ποιοτικές στην κατηγορία. Σκληροτράχηλες άμυνες και από τις δύο ομάδες, έγιναν κάποιες φάσεις, προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Καταφέραμε όμως να κρτήσουμε το μηδέν και έτσι πήραμε αυτόν τον πολύτιμο βαθμό που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια γιατί είναι πολύ δύσκολο φέτος το πρωτάθλημα». Για τον τερματοφύλακα του τον Γιαννόπουλο μας είπε: «Ο Γιάννης ήταν πάρα πολύ καλός και θα μας βοηθήσει στην πορεία. Πιστεύω ότι άμα δουλέψει σκληρά μπορεί να εξελιχθεί πάρα πολύ».

Συνθέσεις:

ΑΟ Ιπποκράτης (Κώστας Βουρδόγλου): Στεφανίδης, Κούρος (46′ Φουρνουτζής), Πυλούδης, Τηλέγραφος (37′ Βιτζέκας), Μαργαρίτης, Φραντζανάς, Κωνσταντάκης, Γαλανός, Παγωνίδης (61′ Μαρασλής), Νταλαπέρας, Κατσαμάγκας.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σάκης Παπαράδης): Γιαννόπουλος, Σκάρλος, Σουλακάκης (78′ Θάνος Α.),  Δούπας, Παρασκευάς, Τζελέπης, Πελτέκης, Βαρσαμίδης (70′ Ντελής), Κυριζάκης, Καρακασίδης, Τζιαμπαζάκης (59′ Σιμτσάκης).

Διαιτητής: Στρατούδης Βαλ. – Βοηθοί: Παπάς, Κτιστόπουλος

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Share it