Search

Αργυρός Βαλκανιονίκης,με διαιτητικά λάθη, ο Αργύρης Γκριγκοριάν του Δημοκρίτειου στην Προύσα της Τουρκίας !

Σπουδαία διάκριση για τον νεαρό ταλαντούχο Παλαιστή του Δημοκρίτειο Αργύρη Γκριγοριάν, που κατέλαβε την δεύτερη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Παμπαίδων/Παγκορασίδων που φιλοξενήθηκε στην Προύσα της Τουρκίας. Δύο μετάλλια ο απολογισμός για την Εθνική μας, ικανοποιήσει για τον προπονητή του Δημοκρίτειου και Ομοσπονδιακό Θόδωρο Καρυπίδη.

Αργυρό μετάλλιο στα 59 κιλά ελευθέρας πάλης κατέκτησε ο Γκριγκοριάν Αργύριος(τον βλέπετε στην φωτογραφία στο βάθρο, αλλά και με τον έτερο Βαλκανιονίκη της Ελληνικής αποστολής αλλά και τους δύο προπονητές) ο οποίος όπως αναφέρει το palema.gr στους τέσσερις αγώνες που αγωνίστηκε ηττήθηκε μόνο στον τελικό από τον Τούρκο αντίπαλό του, με κατάφωρη αδικία από την διαιτησία όπου ενώ ο αθλητής μας εκτελούσε λαβές, τα σημεία δίνονταν στον Τούρκο αθλητή. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Γκριγκοριάν για 400 γρμ δεν αγωνίστηκε στα 53 κιλά που είναι η κατηγορία του καθώς η αποστολή έφτασε, λόγω καθυστέρησης, οριακά στην ζύγιση.

Ο Νικολόπουλος Γεώργιος στα 59 κιλά ελληνορωμαϊκής πάλης αναδείχθηκε 3οςκατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας, αφού στον μικρό τελικό νίκησε τον Μολδαβό αντίπαλό του.

Οι προπονητές της ελληνικής αποστολής Θόδωρος Καρυπίδης και Αλέξης Κολιτσόπουλος δήλωσαν ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα με μόνη παραφωνία την απουσία από πλευράς μας διαιτητού, άλλος ένας παράγοντας ο οποίος ενθάρρυνε την μεροληψία των Τούρκων διαιτητών. Η μόνη ουσιαστική στήριξη που είχε η ελληνική ομάδα ήταν από Πόντιους φιλάθλους από την Τραπεζούντα οι οποίοι παραβρέθηκαν στους αγώνες.

Share it