Search

Της … πάει ο Εορδαϊκός! Ελκυστική και η … αναπληρωματική έκδοση της Δόξας Προσκυνητών!(+pics)

Με πολλά νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεάκαδα, παιδιά που δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής στις πρώτες 5 αγωνιστικές, παρατάχθηκε η Δόξα Προσκυνητών στο παιχνίδι με τον Εορδαϊκό, που και αυτός αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς και με αποστολή μάλιστα μόλις 14 παικτών.

Όπως είχα γράψει και στο pre-game η Δόξα Προσκυνητών θα παρουσιαζόταν διαφορετική αλλά εξίσου ελκυστική, κάτι που αποδείχτηκε και στον αγωνιστικό χώρο, με κάποιους ποδοσφαιριστές να βάζουν υποψηφιότητα και για φανέλο βασικού στο επόμενο επίσημο ματς, με τέτοια εμφάνιση, όπως ο πιτσιρικάς Ανυφαντάκης.

Η Δόξα απείλησε από πολύ νωρίς, με τον Σερίφη στο 4, με τον Στόικο να απομακρύνει και στο 8′ πάλι με τον ίδιο παίχτη, το σουτ του όμως μέσα απ’ την περιοχή από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Στο 11, ο Εμρέ έπισε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Εορδαϊκού, ενώ οι πρωταγωνιστές των προηγούμενων φάσεων, συνεργάστηκαν στο 13′, με τον Σερίφη να βγάζει τη σέντρα από αριστερά, τον Εμρέ να δίνει την ασίστ με το κεφάλι, και τον Γιαννακιτσίδη με ευθύβολο σουτ στον αέρα να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Στόικου.

Οι γηπεδούχοι έχασαν στη συνέχεια δύο κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Πρώτα στο 28, ο Σιδηρόπουλος έκανε το overlap με τον Εμρέ να τον τροφοδοτεί, το σουτ όμως του δεξιού οπισθοφύλακα των Προσκυνητών – ο οποίος πήγε να περάσει την μπάλα κάτω απ’ το σώμα του Στόικου – βρήκε στον τερματοφύλακα του Εορδαϊκού που αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 30 ήταν η σειρά του Γιαννακιτσίδη να χάσει ανεπανάληπτο τετ-α-τετ απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, η λόμπα όμως που επιχείρησε, αν και καλή σαν σκέψη δεν ήταν εξίσου αποτελσματική στην εκτέλεση.

Και όταν δεν βάζεις το γκολ… συνήθως το δέχεσαι. Αυτό έγινε και εν προκειμένω, με τον Εορδαϊκό να ισοφαρίζει με το πανέμορφο γκολ του καλογιαννίδη στο 33. Μάλιστα οι “Λυγνιτορύχοι” θα μπορούσαν να προηγηθούν ιόλας, αφού το γκολ τους έδωσε ψυχολογία και πίεζανψηλά με σκοπό να κλέψουν μπάλες, κάτι που κατάφερναν, δυσκολεύοντας απίστευτα την κυκλοφορία της Δόξας Προσκυνητών. Στο 34′ στο 36 και στο 38, ο Εορδαϊκός δημιούργησε τις προϋποθέσεις να απειλήσει όμως οι προσπάθειες των ίβιτς, Μπαλίθτσα και Καλογιαννίδη δεν είχαν ευτυχή κατάληξη γι’ αυτούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Δόξα ξεκίνησε όπως ακριβώς στο πρώτο, δηλαδή με γκολ απ’ τα αποδυτήρια. Στο 51 ο Τρίχας εκτέλεσε το φάουλ απ’ την γραμμή του πλαγίου σχεδόν και σε απόσταση 20 μέτρων απ’ το σημαιάκι του κόρνερ, ένα φάουλ που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Πανουργιάς, που κέρδισε τους πάντες στον αέρα και έκανε το 2-1 για την ομάδα του. Ο Καλογιαννίδης στο 55′ προσπάθησε να ισοφαρίσει πάλι για την ομάδα του, σε μία φάση που έμοιαζε πολύ με το 1-1, αλλά αυτή την φορά το πλασέ που επιχείρησε με το αριστερό στην κίνηση, με το εξωτερικό μέρος του ποδιού, βρήκε στο σώμα του Κορωνάκη – που ειρήσθω εν παρόδω έκανε πολύ καλή εμφάνιση – τον τρίτο κατά σειρά τερμαροφύλακα που χρησιμοποιεί για φέτος ο Κλειτσιώτης.

Το γκολ του αγώνα θα σημείωνε  στο 65 ο Ανυφαντάκης, αλλά ο Στόικος με εκπληκτική εκτίναξη στο παράθυρό του, έδιωξε σε κόρνερ το τηλεκατευθυνόμενο φάουλ του νεαρού μέσου. Η Δόξα είχε άλλη μια ευκαιρία λίγο μετά με τον πανουργιά, ενώ η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 81 σε μια πάσα από αριστερά, ο Ίβιτς βρέθηκε σε σημείο βολής απ’ το ύψος του πέναλντι, η πίεση όμως του Τρίχα, τον εμπόδισε να πλασάρει όπως θα ήθελε.

Τελικό αποτέλεσμα το 2-1, με την Δόξα Προσκυνητών να παρουσιάζει κατά διαστήματα πολύ καλή εικόνα, να γεμίζει αυτοπεποίθηση με τη νίκη και να …κοιτάει μπροστά.

Δόξα Προσκυνητών (Γιάννης Κλειτσιώτης): Κορωνάκης, Σιδηρόπουλος, Δημητριάδης, Μουζασβίλι, Λιβαδιώτης, Τρίχας, Ανυφαντάκης (74′ Λεφής), Σερίφης (64′ Μανδυλάς), Πανουργιάς, Γιαννακιτσίδης (81′ Ιωαννίδης), Εμρέ.

Εορδαϊκός (Αλέξης Αλεξίου): Στόικος, Τσιχράτζε, Λιάπτσης (65′ Κανταρτζής), Σαββίδης, Λιάμης, Περσίδης (82′ Δινοβίτσης), Μπαλίτσας, Μυροφορίδης (46′ Νικολαΐδης), Ίβιτς, Καλογιαννίδης, Βλαδίκας.

Share it