Επίσημο αίτημα του Σπάρτακου Αγ. Θεοδώρων για συμμετοχή στην… ΕΠΣ Ξάνθης! Τι δηλώνει ο Π. Δεληγκιόζης στο SA

Σε μια κίνηση που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση προχώρησε η Ακαδημία του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων, που κατέθεσε επίσημο αίτημα ώστε το Παιδικό της τμήμα(2002-2003) να μετέχει αντί στην ΕΠΣ Θράκης οπού μετέχει σε αυτό της ΕΠΣ Ξάνθης.

Ο λόγος, ο ιδανικός για να τον εξηγήσει για να μην υπάρχουν τυχόν παραπληροφόρηση απο οποιονδήποτε είναι ο πρόεδρος και ψυχή της ομάδας Πέτρος Δεληγκιόζης που μίλησε αποκλειστικά στο SA, επ’ ευκαιρία της φιλικής αναμέτρησης που είχε το συγκεκριμένο τμήμα με την Κ15 της ΠΑΕ Ξάνθη.

Ο κ. Δεληγκιόζης μας τόνισε πως η κίνηση αυτή ήταν μονόδρομος: “Δυστυχώς μετά αλλαγή που υπήρξε στο Παιδικό της ΕΠΣ Θράκης, και έπαψε πλέον να είναι υποχρεωτική η παρουσία  στο Παιδικό των ομάδων της Α’ κατηγορίας, με σχεδόν όλες τις ομάδες να μην κατεβάζουν τμήμα φέτος φτάσαμε στο σημείο να δηλώσουν αρχικά συμμετοχή όλο και όλο 4 ομάδες συμπεριλαμβανομένης της Ακαδημίας¨.

Σχετικά με την απόφαση ο σύλλογος να προχωρήσει σε αίτημα για συμμετοχή στην ΕΠΣ Ξάνθης ανέφερε: “Κοίταξε Νεκτάριε για εμάς αυτή η απόφαση ήταν μονόδρομος, στόχος μας σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι ο πρωταθλητισμός αλλά να παίρνουν παιχνίδια. Αντιλαμβάνεσαι και εσυ αλλά και όλος ο κόσμος οτι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό στο Παιδικό της ΕΠΣ Θράκης που περισσότερο θα έμοιαζε με τουρνουά, με τόσες λίγες ομάδες, παρά ένα πρωτάθλημα που θα μπορούν τα παιδιά της ηλικιακής κατηγορίας 2002-2003 να παίζουν περισσότερα ματς.”

k15-xanthi-spartakos-paidiko26

Για να συνεχίσει λέγοντας: “Να συμπληρώσω οτι η κίνηση μας αυτή δεν είναι εναντίον της ΕΠΣ Θράκης, κάθε άλλο, μην ξεχνάμε πως η Ακαδημία μας μετέχει με όλα της τα τμήματα στα πρωταθλήματα Υποδομών ενώ σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΚ της οποίας το δίκτυο είμαστε κατεβάσαμε ομάδα και στην Β’ κατηγορία της Ένωσης. Ωστόσο προέχει για εμάς το καλό και της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας, άλλωστε σκοπός μας είναι όλα τα παιδιά που είναι στον Σπάρτακο να απολαμβάνουν την παρουσία τους σε εμάς, να παίζουν αρκετά παιχνίδια και να μαθαίνουν.”

Σχετικά με την στάση των δύο ΕΠΣ: “Τόσο η ΕΠΣ Ξάνθης όσο και η ΕΠΣ Θράκης ήταν θετικές στις κουβέντες που έχουν υπάρξει, είμαστε σε συζητήσεις και με τις δύο Ενωσεις. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι αν μπορέσει να αλλάξει κάτι και να μπορέσουν να γίνουν περισσότερα παιχνίδια δεν έχουμε πρόβλημα να παραμείνουμε στην ΕΠΣ Θράκης, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε τώρα είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Η ΕΠΣ Ξάνθης και την ευχαριστώ για αυτό μας άνοιξε την πόρτα της χωρίς δισταγμό, αλλά είναι ξεκάθαρο πως την τελική απόφαση θα την πάρει η ΕΠΣ Θράκης φυσικά, άλλωστε είμαστε ομάδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης και αυτό δεν αλλάζει”.

Είναι ξεκάθαρη και έντιμη η θέση της Ακαδημίας του Σπάρτακου, που θέλοντας τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικίας να μην “χαθούν” προχωρά σε μια κίνηση που δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη. Και στην τελική απο την στιγμή ου οι ίδιοι οι ιθύνοντες της Ακαδημίας πήραν αυτή την απόφαση γνωρίζοντας και τα έξοδα για παρουσία του τμήματος 2002-2003 στα γήπεδα της ΕΠΣ Ξάνθης κάθε Σάββατο, που θα καλύψει η ίδια, ποιος μπορεί να την  κατηγορήσει  και να τις δώσει άδικο.

Share it