Search

«Κόλαση» το… Inferno! (video)

Μετά τα «The Da Vinci Code» (2006) & «Angels & Demons» (2009), το «Inferno» έρχεται για να καταπλήξει και να ενθουσιάσει όπως έκαναν και εκείνα.

Πολλές φορές το τρίτο ή ακόμα και το δεύτερο μέρος μίας σειράς ταινιών δεν συγκρίνονται με το πρώτο. Αυτό λοιπόν σίγουρα δεν ισχύει για την συγκεκριμένη ταινία του βραβευμένου με όσκαρ για το «A Beautiful Mind» σκηνοθέτη Ron Howard και του σεναριογράφου David Koepp η οποία έχει τον Tom Hanks στον πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι βέβαια βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Dan Brown.

To «Inferno» λοιπόν που στα ιταλικά σημαίνει κόλαση, δεν σε αφήνει να πλήξεις σε κανένα σημείο του και όπως άλλωστε και οι δύο προηγούμενες τανίες κρατάει το ενδιαφέρον και την αγωνία μέχρι το φινάλε. Για μένα αυτή η τρίτη ταινία, ίσως να είναι και η καλύτερη. Ο λόγος; Ο καθηγητής Λάνγκντον είναι από την αρχή της ιστορίας σε τόσο δύσκολη κατάσταση η οποία γίνεται ακόμα δυσκολότερη όσο εξελίσσεται η υπόθεση. Με δύο λόγια ο βασικός χαρακτήρας της ταινίας «τσαλακώνεται» τόσο πολύ που δεν ξέρεις τι να υποθέσεις όχι για το τέλος, αλλά για το επόμενο λεπτό! Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ταινίας παίζει τόσο η Felicity Jones η οποία ήταν εκπληκτική στο The Theory of Everything, όσο και οι εξαιρετικοί Irrfan Khan (Life of Pi, Slumdog Millionaire κ.α.) & Omar Sy (Burnt, The Intouchables κ.α.).

Δύο λόγια για την υπόθεση της ταινίας

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ron Howard επιστρέφει, σκηνοθετώντας το πρόσφατο best seller μυθιστόρημα του Dan Brown (Κώδικας Da Vinci), Inferno, που ακολουθεί ξανά τον καθηγητή Robert Langdon σε μια αποστολή όπου τα κρυμμένα στοιχεία οδηγούν στον μεγάλο Δάντη. Όταν ο Langdon ξυπνάει σε ένα ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία, ενώνει τις δυνάμεις του με τη Sienna Brooks, μια γιατρό που ελπίζει να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του. Μαζί ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου διασχίζοντας την Ευρώπη, ενάντια στο χρόνο που απειλεί να φέρει στο φως μια θανάσιμη συνομωσία.

Το Trailer

Υ.Γ.: Σίγουρα κάποιοι που έχουν διαβάσει το βιβλίο πριν δούνε την ταινία να μην μείνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από αυτό που θα περίμεναν να δούν. Σκόπος όμως της κάθε ταινίας που βασίζεται σε βιβλίο δεν είναι να το αντιγράψει, αλλά να κάνει κάτι καινούριο, να το πάει ένα βήμα παραπέρα. Οπότε όταν θα πάτε να δείτε το Inferno έχοντας πρώτα διαβάσει το βιβλίο, η ταπεινή μου συμβουλή είναι να ξεχάσετε για όση ώρα διαρκεί η ταινία το τι διαβάσατε. Έτσι θα την απολαύσετε περισσότερο…

Share it