Search

Στην τελική ευθεία για το «3rd Xanthi MTB Race» που γίνεται την Κυριακή στην Ξάνθη!

Αντίστροφα μετράνε τα μέλη του ποδηλατικού συλλόγου «Πήγασος» και οι συμμετέχοντες για τον 3ο ποδηλατικό αγώνα βουνού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου σε διαδρομές και μονοπάτια στα βουνά περιμετρικά της Ξάνθης.

Ο αγώνας με την επωνυμία «3rd Xanthi MTB Race» αφορά απόσταση 33χλμ. (κατηγορίες Elite και Εφήβων), και 22χλμ. για τις κατηγορίες Γυναικών, Νεανίδων και Παίδων.

Ο αγώνας θα έχει τη μορφή circuit, 6 στροφών. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από μονοπάτια (περίπου το 70% της διαδρομής) και το υπόλοιπο είναι δασικοί δρόμοι. Η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδι (MTB Bike Park), πάνω από την Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμούς, στη Ξάνθη.

Στη διοργάνωση που είναι ενταγμένη στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές με δελτίο (κατηγορίες Ανδρών ELITE, Εφήβων και Νεάνιδων), αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος θα υπάρξει και αγώνας open, που θα ξεκινήσει πέντε λεπτά αργότερα (11:05), απ’ ότι ο αξιολογημένος αγώνας.

Στην προκήρυξη του αγώνα ο διοργανωτής «Πήγασος» αναφέρει πως ¨οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας που περιλαμβάνει οδήγηση ποδηλάτου σε δασικούς δύσβατους δρόμους αλλά και μονοπάτια¨, ενώ υποχρεωτική κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους.

Μέχρι στιγμής περίπου 80 ποδηλάτες έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός για τους διοργανωτές, καθώς πρόκειται για έναν απαιτητικό αγώνα, όπου λόγω των απότομων διαδρομών υπάρχει ο κίνδυνος κάποιου απρόοπτου κι έτσι οι διοργανωτές θέλουν να υπάρχει ένας σχετικά περιορισμένος αριθμών ποδηλατιστών, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενες δυσκολίες.

Παράλληλα καλούν τους Ξανθιώτες ποδηλάτες που ασχολούνται με την ορεινή ποδηλασία να πάρουν μέρος, καθώς στονopen αγώνα υπάρχει η σχετική χαλαρότητα όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν τις όμορφες διαδρομές.

Τέλος να σημειώσουμε ότι κατά την ημέρα του αγώνα οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των ποδηλατιστών είτε από το χώρο «Λιβάδι» (αφετηρία/τερματισμός), ή από οριοθετημένα σημεία που θα ορίσει ο «Πήγασος».

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του συλλόγου www.pegasus-xanthi.gr

Share it