Search

To πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στην Α’ και η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Β’!

Με σημαντικά παιχνίδια κάποια εκ των οποίων ίσως να φέρουν και τις πρώτες .. μiνι εκπλήξεις τους πρωταθλήματος, ξεκινά η δεύτερη αγωνιστική της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας του Έβρου. Στην πρώτη αγωνιστική, είχαν κυλήσει όλα “φυσιολογικά” με τα φαβορί να επικρατούν, με μόνο ίσως αποτέλεσμα που προκάλεσε έκπληξη και λόγω έκτασης σκορ, αλλά και μαχητικότητας απ’ την πλευρά των φιλοξενούμενων να είναι η ισοπαλία στις Καστανιές, όπου ο τοπικός Άρδας και ο Εθνικός (που δεν είχε καλή εικόνα στα φιλικά) αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3.

Αυτά όμως την προηγούμενη βδομάδα. Αυτή την αγωνιστική προβλέπονται ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με το μενού να περιλαμβάνει τα ματς:

Κυριακή 16/10, 16:30

ΑΛΕΞ − Ποντιακός

Έβρος Σουφλίου − Ένωση Άνθειας/Αριστείνου

Ακρίτας Νέας Βύσσας − Α.Ε.Διδυμοτείχου

Ατρόμητος Ασπρονερίου − Άρδας Καστανεών

Θράκη Φερών −  Ορέστης Ορεστιάδας

Ιπποκράτης − Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Τι περιμένουμε:

Τα τρία φαβορί για την άνοδο έχουν εκτός έδρας παιχνίδια, που ίσως φέρουν και το πρώτο στραβοπάτημα κάποιου ή κάποιων εκ των τριών. Θεωρητικά ευκολότερο αντίπαλο έχει η πρωταθλήτρια Α.Ε.Διδυμοτείχου, που στην έδρα του ιστορικού Ακρίτα Νέας Βύσσας, καλείται να πραγματοποιήσει μια εξίσου ικανοποιητική εμφάνιση, όπως της πρεμιέρας με τη Θράκη Φερών.

Η Ένωση πάει Σουφλί, για να αντιμετωπίσει τον Έβρο, που έρχεται απ’ τα σαλόνια της Γ’ Εθνική, ο οποίος όμως δεν ικανοποίησε στη πρώτη αγωνιστική στο ματς με τον Ποντιακό στην Παλαγία, όπου ηττήθηκε με 2-0. Στο Δημήτρης Μπακιρτζής όμως, θα ναι διαφορετικά τα πράγματα, καθώς είναι μια νέα ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες και δεδομένα θα ποντάρει στην έδρα. Απ’ την άλλη βέβαια η Ένωση Άνθειας/Αριστείνου θα προσπαθήσει να φύγει νικήτρια από μια δύσκολη έδρα, έχοντας διατηρήσει τον περσινό βασικό κορό και όντας ενισχυμένη μάλιστα, με Ευφραιμίδη και Λίτσιο.

Ο Ορέστης Ορεστιάδας, επίσης έχει δύσκολο στα χαρτιά εκτός έδρας ματς, καθώς θα μεταβεί στις Φέρες για να αγωνιστεί με την Θύελλα που εντυπωσίασε μεν στα φιλικά προετοιμασίας, στο πρώτο επίσημο όμως υπέκυψε εύκολα στην ανωτερότητα του Ορέστη. Εντελώς διαφορετική πορείας σε σχέση με την περσινή θέλει ο Γιώργος Αραμπατζής για την ομάδα του, κάτι που προϋποθέτει νίκες σε τέτοιες έδρες, όπως της Θύελλας.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, έχουμε δύο τοπικά ντέρμπι Δήμου Αλεξανδρούπολης:

Με το ΑΛΕΞ να υποδέχεται τον Ποντιακό, εκεί όπου αμφότερες οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκη την πρώτη αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι ίσως θέλουν μια άτυπη ρεβάνς στην βαριά πέρσι, εντός έδρας ήττα τους απ’ την ομάδα του Μιχάλη Μπαξεβάνογλου ακι αναμένεται ένα αμφίρροπο παιχνίδι.

Στη Δραγάνα, ο ανανεωμένος με τον Κώστα Βουρδόγλου Ιπποκράτης, θα υποδεχτεί τον επίσης νέο Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Το ματς αναμλενεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κανείς ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να περιμένει απ’ τις δύο ομάδες, όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και γενικότερα.

Τέλος, εντός έδρας ματς έχει και η τρίτη – μετά τον Ακρίτα και τη Θύελλα –  νεοφώτιστη ομάδα, με τον Ατρόμητο Ασπρονερίου να υποδέχεται τον Άρδα Καστανεών. Οι φιλοξενούμενοι με στόχο μια πορεία εξίσου καλή με πέρσι θα προσπαθήσουν να πάρουν το τρίποντο από τέτοιες έδρες, ενώ απ’ την άλλη οι γηπεδούχοι, θέλουν να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί και να παλέψουν όλα τα ματς, ειδικά στην έδρα τους, κυνηγώντας ότι καλύτερο.

Β’ ερασιτεχνική κατηγορία Έβρου

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς πρωταθλήματος μπαίνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία της Β’ κατηγορίας στον Έβρο, μετά τους αγώνες που έδωσαν για τις δύο πρώτες φάσεις κυπέλλου του νομού.

Στη Β’  Έβρου,  πέρσι παρατηρήθηκε δυστυχώς ένα πολύ αρνητικό φαινόμενο που δεν τιμά την κατηγορία και ο λόγος φυσικά για τη μη άνοδο καμιάς εκ των τριών ομάδων που πανηγύρισαν την άνοδο απ’ τους τρεις διαφορετικούς ομίλους. Κανείς φυσικά δεν θέλει να επαναληφθεί αυτό το συμβάν και φέτος, που δεδομένα δεν βοηθά στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Η 1 αγωνιστική στους 3 ομίλους περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις:

Νότιος Όμιλος

1η Αγωνιστική

Σάββατο 15/10, 16:30

Αρίστεινο − Νιψα

ΑΟ Μαΐστρου – Νίκη Απαλού

Κυριακή 16/10, 11:00

Ασπίδα Βρυσούλας − Μοναστηράκι

Ν. Χιλή − Μάκρη

Κυριακή 16/10, 16:30

Κ20 Εθνικού Αλεξ/πολης − Δορίσκος

Καππαδοκία − Ατρόμητος Άβαντα

ΡΕΠΟ: ΑΕΚ Έβρου

 

Κεντρικός Όμιλος

1η Αγωνιστική

Σάββατο 15/10, 16:30

Ένωση Κυανής/Ασβεστάδων − ΟΦΙ Ισαακίου

Θύελλα Παλιουρίου − ΑΕΔ Β’

Ορφέας Σοφικού − AΟ Τυχερού

Κυριακή 16/10, 11:00

Δόξα Ελληνοχωρίου − Αναγέννηση Μεταξάδων

Κυριακή 16/10, 16:30

Ένωση Λυκόφης/Κορνοφωλιάς − Πυρσός Σιδηρούς
Ακρίτας Δαδιάς − Δόξα Δόξας

Βόρειος Όμιλος

1η Αγωνιστική

Σάββατο 15/10, 16:30

Ορφέας Δικαίων − Ρίζια

Πεντάλοφος − Ομόνοια Φυλακίου

ΑΟ Νεοχωρίου − Θύελλα Κυπρίνου

Ακρίτας Ορμενίου − Δόξα Ορεστιάδας

Κυριακή 16/10, 11:00

Ηρακλής Σαγήνης − Ένωση Οινόης

Δόξα Στέρνας − Ασπίδα Θουρίου

Share it