Search

Ντοκουμέντο: Όταν η πρώτη γυναίκα προπονητής Γ’ Εθνικής αντιμετώπιζε τις Βασίλισσες της Θράκης!

Την εβδομάδα που μας πέρασε αναμφίβολα η είδηση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ομάδα που μετέχει στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, απο την Ανθούλα Σαββίδου έγινε…viral. Μια και έγινε η πρώτη γυναίκα, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία επαγγελματικής ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας, σε επίπεδο Γ’ εθνικής κατηγορίας.

Η Σαββίδου είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Β και έχει εμπειρία από την κατηγορία, καθώς πέρυσι ήταν όλη τη χρονιά συνεργάτης του Θεοδοσιάδη, ενώ έχει παίξει και ποδόσφαιρο στο παρελθόν για αρκετά χρόνια, στην ομάδα των Πιερίδων Μουσών. Η Κατερινιώτισσα προπονήτρια έκανε το σαββατοκύριακο το ντεμπούτο της, καθώς ήταν στον πάγκο της ομάδας της Πιερίας στο παιχνίδι του Βελεστίνου κόντρα στον Ρήγα Φεραίο για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ κατηγορίας, έχοντας για συνεργάτη της, τον προπονητή τερματοφυλάκων, Βαγγέλη Μήθυμη. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν θετικό για τη νεαρή κόουτς, καθώς η ομάδα της απέσπασε ισοπαλία 2-2.

Ένα απο τα στοιχεία όμως που λίγοι γνωρίζουν είναι το γεγονός πως η 32χρονη Ανθούλα Σαββίδου ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα δίπλα στον Ντίνου Δαβιδόπουλου στις Νεφέλες Κατερίνης, μάλιστα τον Μάρτιο του 2015 είχε βρεθεί στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσει τις Βασίλισσες στα πλαίσια της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Με την Κατερινιώτισσα τεχνικό ουσιαστικά αυτή να κάνει το κοουτσάρισμα του νεανικού συνόλου  που διέθεταν οι Νεφέλες, που ωστόσο δεν απέφυγαν την ήττα με 4-1 απο τις Ξανθιώτισσες που είχαν στην τεχνική καθοδήγηση τον Απόστολο Κουτρουλό. Άλλωστε εκείνη την χρονιά οι Βασίλισσες πανηγύρισαν στο τέλος της περιόδου την άνοδο στην Β’ Εθνική.

Για του λόγου το αληθές δείτε κάτω την προπονήτρια σήμερα του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας

savvidou-enantion-vasilisses

 

Share it