Search

Ημερίδα με θέμα ασφαλιστική κάλυψη & σωστή διατροφή για τους αθλητές του πραγματοποίησε ο Αρίων Ξάνθης!

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε σχετικά με το θέμα, την ασφαλιστική κάλυψη που παρέχει πλέον στους αθλητές του αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου όλο το σχετικό κόστος ανακοίνωσε η Αρίων Ξάνθης. Ταυτόχρονα ενημέρωσε τους γονείς αλλά και τους αθλητές που παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», για τις κατάλληλες τροφές με τις οποίες πρέπει να τρέφονται τα παιδιά ώστε να αναπτυχθούν σωστά.

imerida-arion3

Η ασφάλιση των αθλητών της πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία Nationale Nederlande – NN Hellas και αφορά την κάλυψη των αθλητών της από ατυχήματα τόσο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων όσο και των αγώνων. Το σχετικό πρόγραμμα περιέγραψαν στους παρευρισκόμενους ο διακεκριμένος ασφαλιστικός σύμβουλος και παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Κυριάκος Ιγνατιάδης μαζί με τον συνεργάτη του Παντελή Σαμουήλ.

imerida-arion1

Οι καλύψεις της ΝΝ αφορούν επισκέψεις σε ιατρούς, εξετάσεις (ακτινογραφίες, μαγνητικές, κτλ), φαρμακευτικές αγωγές κι θεραπείες των αθλητών του συλλόγου. Όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της ασφαλιστικής εταιρείας, το πρόγραμμα δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες του συλλόγου και αφορά αποκλειστικά τους αθλητές του Αρίωνα Ξάνθης.

imerida-arion2

Η εκδήλωση αφορούσε επίσης κι την παρουσίαση από τον διατροφολόγο Ιωάννη Κοσμά των βασικών αρχών για τη σωστή διατροφή που είναι απαραίτητη να ακολουθούν οι αθλητές του συλλόγου για τη φυσιολογική κι ολοκληρωμένη ανάπτυξη τους.

imerida-arion4

Η παρουσίαση αφορούσε την κατάταξη των τροφών στις αντίστοιχες κατηγορίες (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λαχανικά, λιπαρά, κτλ), τις τροφές που πρέπει να προτιμάμε, αυτές που πρέπει να αποφεύγουμε, προτάσεις για το κατάλληλο πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό που πρέπει να μαγειρεύουν οι γονείς στο σπίτι.

imerida-arion6

Πρέπει να τονίσουμε ότι η ενημέρωση έγινε με τη μέθοδο των ερωτήσεων – απαντήσεων από πλευράς του κ. Κοσμά, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στην όλη διαδικασία αλλά κατέδειξε επίσης, από τις σωστές απαντήσεις που έδωσαν, ότι οι αθλητές του συλλόγου είναι ενημερωμένοι για τη σωστή διατροφή που πρέπει να έχουν καθημερινά.

imerida-arion5

Τέλος οι προπονητές κι μέλη του ΔΣ του Αρίωνα Ξάνθης ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της ασφαλιστικής εταιρείας ΝΝ Hellas αλλά και το διατροφολόγο Ιωάννη Κοσμά για τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την σημαντική εκδήλωση κι μετέφεραν την πρόθεση του συλλόγου να συνεχίσει κι στο μέλλον τη διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων.

Share it